NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

Re: NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

PostPostao/la tubeman » Čet lis 19, 2017 9:31 pm

Zahvaljujem na informacijama.
Imam tamo neke poznate i mogu pitati, ali prvo ću sve to očistiti pa se možda stvar riješi i prije :)
Ne vjerujem da je nešto egzotično, pogotovo ako se radi o DIY uratku.
Treba samo pronjuškati malo po literaturi pa će iskočiti samo :)
Imam i ekipu na Radiomuseumu pa je vrlo moguće da će i tamo biti poznavatelja.
To će isto malo pričekati jer ima nekih stvari na navozu koje pokušavam dovršiti već koju godinu, a jako malo nedostaje :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la pamook » Sub lis 21, 2017 1:54 pm

...skitam se i snimam... dok me ne nalemaju :lol: :lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la pamook » Sub lis 21, 2017 1:57 pm

...na kraju, bilanca.... kupio djeci mobitele, nisu se oduševili :think: .... kupio jedan mali gramofončić kao poklon za Tubemana, za kolekciju.... a kupio i jedan Heco sub, nisam ga jos isprobao da vidim ispravnost... sve u svemu, bio na buvljaku - znaci osmijeh na licu :mrgreen:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la Master of disaster » Sub lis 21, 2017 2:47 pm

Dakle, opet oće srce da mi iskoči od tog tvog buvljaka. :doh: :D
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la pamook » Sub lis 21, 2017 3:18 pm

...nagovorio buraza da ide, a u drustvu je uvijek zabavnije... a konacno se poklopilo da nije radna subota, da nitko nema majstore/poplavu/temperaturu bas u subotu, da nije kisa niti apokalipsa.... otisli, ali nismo nasli bas nesto puno zanimljivije... na kraju izronili ovi telefoni (1943. i 1939. godina :D , plus onaj jedan bez slusalice) pa da se ne vratim praznih ruku :lol: :lol: ... na kraju po povratku sam pola sata trazio gdje mi je vrecica sa sitnicama, i na kraju je nadjem u ledenici... plava vrecica sa sitnisem, a plava vrecica sa smrznutom ribom kupljenom usput po povratku... eto, kriogeno tretirano :lol: :lol:
pamook

PostPostao/la Master of disaster » Sub lis 21, 2017 3:36 pm

pamook napisao:...... eto, kriogeno tretirano :lol: :lol:

Zahebao si Shultza skroz. :lol:

To je vrhunska ideja usput, tretirati i usvirati elemente prije ugradnje. :clap:

:D
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Sub lis 21, 2017 7:10 pm

Pamook, što je u onom visokom RACK-u pokraj "Yamaha"-klavijature?
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Sub lis 21, 2017 9:29 pm

davorin napisao:Pamook, što je u onom visokom RACK-u pokraj "Yamaha"-klavijature?

To je i meni upalo u oko. Neki Leslie? :think:
Master of disaster

PostPostao/la pamook » Sub lis 21, 2017 9:36 pm

u racku je bio nekakav razglas u vrlo losem stanju ... nisam ga bas dobro ni pogledao :think:
pamook

PostPostao/la Master of disaster » Ned lis 22, 2017 7:16 pm

Na mojem u lo-fi buvljaku u petak samo neke zvučne kutije od Kenwood linije. Kako sam neizlječivi hrčak, izvadio drivere a plastično-drvene kutije vratio nazad u hrpu za reciklažu. Mislim da ti driveri nisu totalno smeće, i da bi mogli pristojnije raditi u bolje ugođenim kutijama.
Nažalost google nezna T/S parametre. Toliko o bolje ugođenim kutijama. :lol:

DSCN4706.JPG

DSCN4707.JPG

DSCN4708.JPG

Dakle, problem je u kutiji, a nema t/s parametara da nešto iskemijam. :think: Najbolje problem kutije riješiti tako da ju elimiram. :lol: Znači OB. :dance: Komad krutog kartona i 10 minuta kasnije svira. Zvuk nije loš ali ni nešto spektakularno. Zvučnici ne sviraju osobito preko 10 kHz. Ipak će im trebati neka kutija. :doh: :mrgreen:

DSCN4709.JPG

Kad je već bafla tu, sjetih se ovalnih zvučnika od televizija par stranica ranije.

Prvo manji; radi odlično! Dobar bas, super srednjetonsko područje, dobri visoki, pregršt detalja. :dance: Pitanje gdje nabaviti još jednog...
Impedancija mu je 90 Ohma!

DSCN4711.JPG

Onda veći zvučnik, Ovome je inpedancija 150 Ohma! Ali, veće nije uvijek bolje. bas je masivniji ali zvuk je dosta neujednačen sa pikovima, razočaranje... uvijek navijam za veći zvučnik. :mrgreen:

DSCN4713.JPG
Master of disaster

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica