Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la audio kutak » Pon tra 09, 2018 8:31 pm

murphy nikad ne spava.... :mrgreen:

i ja si neko vrijeme mislim uzeti jedan 128 gb disk kao drugi sistemski disk, na mjestu Dvd-a...

mislio sam gore instalirati linux jer sam sa njim kao doma i nikad problema, siguran, pouzdan....

sada sam se i ja malo zamislio, mozda je bolje obicni HDD uzeti... :think:

ps.znam puno ljudi kojima je vrisnuo SSD i nema vise podataka nazad... nema...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la tubeman » Pon tra 09, 2018 9:05 pm

Nitko ne tvrdi da će krepati za pet dana :)
Nije to loše, dapače, ali nekako su mi još uvijek simpatičniji standardni HDD.
Tu je kvaliteta uglavnom poznata, cijena je niska, brzina je OK, bešumni su, štedljivi i više manje si siguran da će dugo raditi.
Osim toga, ako takav i krepa, puno je veća vjerojatnost da će se nešto podataka (najčešće svi) spasiti.
Tu sam malko profesionalno "deformiran" jer se takvih situacija najviše i bojim.
Zato u slučaju odabira novog diska vrlo toplo preporučam već spomenuti hibrid (SSHD).
Mi smo unatrag godinu i nešto u firmi pobacali sva standardna računala i u nova ugradili isključivo hibride.
Ima i pokoji s kombinacijom SSD + hibrid, ali to je za posebnu namjenu i bilo je radi testiranja pa je tako i ostalo.
Čak je i ostao pokoji SSD neiskorišten jer se shvatilo da se s njima ništa značajno ne dobije.
U svakom slučaju kod SSD treba gledati bolje marke s odgovarajućim karakteristikama.
Uostalom, svatko će napraviti onako kako si je već unaprijed zamislio :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la pamook » Pon tra 09, 2018 9:47 pm

...ovaj SSD sam uzeo upravo kao sistemski disk, da zamijenim (i podebljam uduplo) sad vec ostarjeli WD velociraptor od 150GB, a garancija od 5 godina mi je barem donekle ulijevala povjerenje... na kraju, nije izdrzao ni godinu dana (kupljen 19.04. 2017. :lol: ) .... raptor je jos uvijek u igri, ali mi je na njemu kompletan W7 sustav sa nesto podataka za koje "nikad ne znas" kada ce zatrebati ili cu se sjetiti da je nesto ostalo zaboravljeno na njemu... zato je u ladici :mrgreen: ...

inace, moj izbor su uvijek bili WD black HDD-i, ali ispada da ih treba maltene posebno narucivati i cekati... pa se onda obicno uzme nesto sto je na lokalnom lageru... a nekako mi je ova prica sa SSHD diskovima promakla :think: , a vidim da bi se u skoroj buducnosti moglo i rjesavati neko od pitanja zamjene diskova u ovom "glavnom" racunalu, kad je vec SAS cjenovno nedostupan (za sada, trebalo bi uplatit loto pa cekat pa... al to je previse posla za te nofce :lol: )

prica sa (polu)krepanim SSD-om je u procesu rjesavanja, mladitj koji radi u HG tu u VK nije nicim bio iznenadjen osim mojim ovlaš dugim opisom kvara uz rijeci - "dovoljno bi bilo navesti da smrzava racunalo, i dobijete novi za 10ak dana" :shock: ... super, to mi je ulilo jos vise povjerenja u doticne sprave :lol:

u medjuvremenu sam rijesio i jedan mali i3 sto je dosao na servis jer pravi probleme... pa se na kraju ispostavilo da je (osim mušica oko izbirljivosti USB stickova) stalno javljanje OS-a da mu se "jedan od boot uredjaja izgubio" bilo uzrokovano divnom kineskom mudrošću "manje je bolje" (naravno, ako si proizvođač, pa utrošiš manje da bi tebi bilo bolje).... zamjena narandžastog kabla crvenim je u potpunosti riješila navedeni problem, a s guštom je narandžasti kabl prerezan na pola, da ne bi netko u nekom momentu pao u napast jer je to jedini koji može trenutno naći... bolje na pola, pa u kantu... pardon, reciklažu :mrgreen:

uglavnom, sve više sam u trendu koji me drži već jedno dobrih 5-6 godina, a to je da mi se sve više i više gadi ova hiperprodukcija, a ajd da me još nije briga, nego još i ta gofna moram popravljati (što mi je u opisu posla)... divota... uskoro, moguće otvorim komunu za posrnule PC servisere, gdje će, u dobro nafutranoj i okrugloj sobi, bejzbol palicom moći izreći sve ono što žele i osjećaju prema dotičnoj super spravi zvanoj konpujter, odn. u narodu popularno zvan "mozak" (tipa, "jel treba još nešto ponijet ili samo mozak" - ne treba, samo mozak, bez kablova. Hvala.)

:obscene-hanged:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la zuzi » Sri tra 11, 2018 10:46 am

Manje /sitnije/ je bolje
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
zuzi

PostPostao/la zuzi » Sri tra 11, 2018 10:48 am

12j5 sa ECC82 na Philips širokopojasne zvučnike. I više nego dovoljno za dnevnu sobu. Sluša se Austrija 1 mono.
zuzi

PostPostao/la zuzi » Sri tra 11, 2018 11:16 am

Philips 22AH461 /jedan par se možda još prodaje na njuškalu za 100 kn/
zuzi

PostPostao/la zuzi » Sri tra 11, 2018 11:24 am

Drajver
zuzi

PostPostao/la zuzi » Sri tra 11, 2018 11:32 am

12J5.gif
zuzi

PostPostao/la Bepone » Sri tra 11, 2018 2:46 pm

odlicno
Bepone

PostPostao/la Zmajz » Sri tra 11, 2018 3:01 pm

Neće li to pojačalo skuriti te male zvučnike??? Ja bi pripazio s potenciometrom...
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica