zuzi napisao:Jedini problem je bio u tome što šasija nije imala niti jedne izlazne cijevi, i samo jednu EF12. Što se tiče izlaznih trafoa /te još uvijek imam/ koliko sam shvatio motani su za 100 voltne linije a ne za obične zvučnike. Bilo bi mi draže da nisam u pravu.
Točno, (na žalost!) radilo se o 100V-nim izlaznim transformatorima, ali kvalitet jezgri ("željezo") je bio puno bolji od kasnijih varijanti njihovih kino pojačala sa elektronkama EL34 u izlazu.
Nekoliko sam pažljivo rastavio i premotao, ali dobijeni ton je svakako opravdao veliki trud na tome poslu. (Transformatore treba par sati držati u pećnici zagrijanoj ~100-120°C i nakon toga potpuno potopiti preko noću u nitro-razređivač. Viša temperatura od 120°C bi brže djelovala, ali se zna dogoditi da se zbog širenja materijala potpuno pukne kalem s postojećim namotajima. Posuda sa nitro-razređivačem mora imati dobar poklopac, jer inače sav razređivač za noć ispari!)
Izlazne transformatore sam motao po nešto složenijem načinu od izvornog, iako su i izvorni imali vrlo pristojan zvuk (dodaju se kvalitetni prilagodni 100V-ni transformatori za prilagodbu nisko-omskih zvučnika).