Možda bi trebalo malo stati na loptu jer će se AK totalno zbuniti i sterati sve ovu nekuda i nabaviti si motor

Sasvim praktičan razvoj misli:
-Zašto je potrebno 20 W ?
-Zašto je must have triodni spoj?
Prvo:
Između 15-20 W koji se s lakoćom postižu sa već opisanim 6P3S ili EL34, ili ... gamom relativno jeftinih cijevi NIJE U UŠIMA čujno manje od 20-25W.
Drugo:
Za što će to pojačalo služiti?
Za "normalno" slušanje ili za k****nje pred tko-zna-kim?
Ako je za K****nje, onda, brate, niti 100 nije dosta.
Ako je to još u kakvom triodnom spoju, onda treba uzeti u obzir dodatnu struju koje će to sve požderati.
Nisam sirotinja, ali mi na pamet ne pada imati kilovatnog žderača struje za par trenutaka ushita kada "si guba"

Kod mene se pojačalo ne gasi NIKADA osim kada nestane struje ili svi odlazimo od kuće dulje od tjedan dana.
I ono što je najvažnije, 80% vremena, cijela stvar radi s manje od 1 (jednog) vata.
Zbog toga sam radnu točku malo pomaknuo tako da kod tišeg sviranja "problem prvog vata" baš ne bude previše izražen.
Treće:
Koliko "deluxe" može biti bolja od "standarda" ?
Koliko je to u postocima, metrima, klikovima?
Hoće li loš ili prosječan triodni SE zvuk (nije ga teško dobiti) biti bolji od dobrog PP pentodnog?
Sve su to pitanja o kojima se ne misli kada si slažemo kockice u glavi.
Tu otprilike funkcioniramo kao da koristimo simulator gdje se radi s idealnim transformatorima, cijevima, naponima.
Dominiraju bedastoće poput "Ova šema je bolja od ove" i sl.
Onda se razmećemo s nulama u izobličenjima, diskutiramo trodimenzionalne radne točke i sl.
Na kraju to napravimo sa bok-te-pita-kakvim ruskim cijevima, transformatorima sa sumnjivim jezgrama i to bez podešavanja jer instrumente nemamo.
Konačno, zašto su mnoga pojačala vrlo obične PP "topologije" (od novijih npr LEBEN, VTL...) objekti mokrih audiofilskih snova, a koriste prezrene ECC83, ECC82, EL84, EL34, KT88 i sl. cijevi.
Zato predlažem da se dobro razmisli što se u stvari želi postići.
"Istina" je mnogo bliže nego što se čini, ali niti u jednoj varijanti se ne smije zadatak shvatiti olako.
AK je (po meni), iako zbog financijskih razloga, krenuo dobro.
Mislim da su cijevi OK, i da se neće profulati.
Ne znam koliko to sada košta, ali ako se uzmu 6P3S-E ne može se promašiti.
Ako se sve dobro napravi, dugo će trajati, a što je najvažnije jako dobro zvuče.
Ja u ovoj konstelaciji navijam za njih.
Napravio sam nekoliko komada pojačala s tim cijevima, s različitim šemama (koliko to može biti različito), i još mi nisu dosadila.
.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......