pojačalo sa 6p3s-e

Re: A šta da radim... by audio kutak (nastavak pojačalo sa 6

PostPostao/la tubeman » Ned lip 23, 2013 8:30 pm

To je sigurno dobar argument.
Kakva je razlika u zvuku, to je možda druga stvar.
Nisam znao da je to otišlo tako daleko.
Ja sam ih nabavljao po $3.
Znači, nema više poklanjanja :) :) :) :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la davorin » Ned lip 23, 2013 8:34 pm

tubeman napisao:To je sigurno dobar argument.
Kakva je razlika u zvuku, to je možda druga stvar.
Nisam znao da je to otišlo tako daleko.
Ja sam ih nabavljao po $3.
Znači, nema više poklanjanja :) :) :) :)

Stvari su krenule u tom smjeru kad su serviseri otkrili da 6P3S-E rade dobro u najčešće upotrebljavanim gitarskim pojačalima (FENDER: "BluesDeLux", "HotRodDeLuxe", "BluesDeWille" i "HotRodDeWille"), a da su brandirane 6L6GC i po 10 puta skuplje (na početku, danas je malo blaži odnos).
davorin

PostPostao/la pamook » Ned lip 23, 2013 10:29 pm

Prije nekih dvije godine kupovao sam kvartet 6P3S-E za oko 30$, to mi je bio prvi susret s cijevnim ampom - preko rodbine u CH dokopao se Yaqin MC-10L pojacala bez elektronki za 300CHF preko njihovog "lokalnog" oglasnika, originalno predvidjen za EL34... citajuci po netu, pokazalo se da puno ekipe koristi 6P3S-E lampe ubacene bez izmjena bilo cega u taj amp, pa sam ih nabavio i ja. Pokazalo se da, nakon prvih 10-20 sati kada je sve zvucalo toliko razocaravajuce, tanko i nikako, zvuce odlicno (kombinacija 6P3S-E i 6N1P-EV).. te iste cijevi i danas sviraju u tom ampu bez problema, na voltazama predvidjenim za EL34...

cisto reda radi, tu je pdf sa shemom i osvrtom na par tweakova

http://homepage.ntlworld.com/lez/YAQIN%20MC10/A%20LOOK%20AT%20THE%20YAQIN%20MC10L.pdf

sviralo je to vrlo dobro, pogotovo za ulozeni novac... tako je pocelo...

zato sam danas tu gdje jesam :lol: :lol: , naravno - nije mi nimalo zao :D
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la davorin » Pon lip 24, 2013 12:32 am

Ne mogu nikako direktno uspoređivati trajnosti elektronke 6P3S-E i 6P13S, jer nisam do sada imao 2 pojačala sa korištenjem u istoj namjeni.
Mogu samo reći da 6P3S-E u gitarskim pojačalima (BEND-ovi koji sviraju po svadbama i gažama, dakle sve subote, većinu petaka, još po koja svirka pride i kratki period sviranja na uvježbavanjima; sve zajedno 15-20 sati tjedno maksimalno!) traju oko 2-2,5 godine, ili od 1600 do 2600 sati. To je jako dobro ako se usporedi s današnjom kineskom proizvodnjom elektronki 6L6(koje uglavnom imaju oznaku ...GC ili sličnu što označava Pa=30W, ali su im anode veličine kao kod 6L6GB sa Pa=19W, ili u najboljem slučaju kao elektronke 5881 sa veličinom anoda za Pa=21W; svi tipovi kinskih elektronki, bez obzira što imaju male anode odlično podnose napone do 450V, ali ne i 500V!; većina kineskih 6L6xxx ne traje više od 1-1,5 godine!), ali je zapravo daleko od deklarirane trajnosti od ~5000 radnih sati (što je u stvari označeno s prefiksom ...-E).
Elektronka 6P3S (Pa=21Wmax.) ne može podnijeti više napone od 400V (za razliku od 6P3S-E koja na anodi dobro podnosi napone do 500V!), ali mi se zvukovno u primjeni kod audio pojačala čini boljom od robusnije 6P3S-E(Pa=23Wmax).
Slično dobro se čuju i kineske (na stranu trajnost i ujednačenost primjeraka!) slične konstrukcije, pa mislim da je ključ u mehaničkoj konstrukciji koja unutar balona ima "starinski" držač elektroda ("shoulder shape"; "rameni pojas") kao kod starih običnih sijalica. Možda se naprosto radi o eufoničnosti zbog dugih izvoda, ali se za moj ukus čuju bolje od svih varijanti 6L6xx koje su konstruirane tako da im je unutrašnji sistem pričvršćen kratkim izvodima na stakleni "tanjurić" ("glass-waffer").
Čak niti čuvene 6L6GC-Sylvania ("Fatt Girl"), 6L6GC-GE ("Side Getter") i 5881-Tung-Sol nemaju tako lijep ton u primjeni kod slušanja glazbe (sasvim je druga priča kod gitarskih pojačala!) kao bilo koja varijanta sa "shoulder shape" držačem.
Jedine za usporedbu su 350A ili 350B, ali one imaju također skraćenu varijantu "shoulder shape" nosača u balonu.
Ipak, 6P3S-E se mogu tonski ravnopravno nositi sa bilo kojom trenutnom produkcijom skupljih elektronki 6L6GC (iako ne i snagom!), a bolje su i izdržljivije od većine EL34 aktualne proizvodnje.
davorin

PostPostao/la audio kutak » Uto lip 25, 2013 7:03 pm

Kao prvo, jako mi je žao da je došlo do toga da moram odgovarati administratoru ovog sajta. Već si nekoliko
dana razmišljam da mu odgovorim ili ne, odlučio sam da ipak odgovorim i da to ne stavim pod tepih. Ja
kažem što mislim pa će tako i biti ovdje.

citiram:
"Re: Poklanjam - garaž klining
PostAuthor: s@ki » Pet lip 21, 2013 4:31 pm
Kutak... ja ću si puknut ban par dana da ti nebi sad nešto otepao što će mi biti kasnije žao.
Isto ni tebi nebi loše sjelo pa te lijepo molim da sjašiš s mene.
"

Ja da sjašim sa tebe? Otkuda ti pravo tako razgovarati sa mnom? Jel tako razgovaraš i sa svojim kolegama,
prijateljima, roditeljima? Oprosti, niti sam ti susjed, niti rođak, niti familija i ne možeš se tako ponašati prema ljudima
koje ne poznaješ. A mene ne poznaješ, sigurno! Gdje ti je kultura ophođenja?

Pobogu, iz takta te izbacila moja 2 zahtjeva da otvoriš novu temu?
Uostalom, ja imam osjećaj da ti mene pratiš otkada sam se regao na ovaj forum, da samo čekaš da me kazniš, a to
već i jesi napravio tako što si me banao! A zašto? Jer sam ja napisao DIY RULES u jednom postu!
Kada sam te pitao zašto si mi dao ban, rekao si da isprobavaš! Mene si našao za vježbanje? Nebi ti zamjerio da si post vratio,
ali ti si ga maknuo i preselio u smeće... do danas ga nisi vratio....
Kasnije sam ti odgovorio kako ja pišem, kako razmišljam a ti mi kažeš: "o tome bi se dalo....."
Trebaš znati da na ovom forumu ima ljudi koji ne razmišljaju i ne rade kao ti. Koliko sam ja uvidio ima dosta ljudi koji svoj post
naknadno editiraju, nešto dodaju, obrišu.... pa nisam ja iznimka.

Evo ti banalnog primjera gdje smo tom_hifiju zaspamali oglas za prodaju i zekamo ga zbog parketa.... On sam je prihvatio igru,
neko je rekao da se post briše a neki su rekli da se post ostavi. Hrpa smajlića ili zekanje preko reda ne zaslužuje ban?
Zašto se onda ne zekaš i sa njima i daš im ban za probu? Tko uopće odlučuje o dodijeli bana, pojedinac, dva ili neko vijeće
na ovom forumu?

Ako smo se na početku kod osnivanja foruma dogovorili da smo odrasli ljudi i da nećemo brisati postove onda me iskreno
čude tvoji postupci prema meni? Za mene važe drugi kriteriji? Odmah ban?!

Druga stvar, malo starija, isto na ovom forumu.... mislio sam ti onda odgovoriti ali nisam, ono, neću, omaklo
ti se pa neka.... kasnije mi je još par ljudi to natuknulo pa ti ipak odgovaram...
citiram:
"Re: špedicija TNT, DHL i sl
PostAuthor: s@ki » Sri lip 05, 2013 2:39 pm
Opet će ispasti da serem okolo no ovaj put bar nije zvučni_ćošak u igri.."

Samo jedno pitanje: jel to inaće ja serem okolo? Već sam ti na onom forumu rekao zašto se bunim i rekao ti da to više ne povlačiš.
Uvijek sam platio sva davanja koja je trebalo ali sam se bunio zbog nepoznavanja propisa i zbog samovolje pojedinaca i njihovog
shvaćanja zakona i propisa. Ako špediter kaže da mogu uvesti, ako to isto kaže carinska ispostava nadležna za dotičnu kurirsku
službu I područje Jankomira zašto onda taj carinik neda da se to uveze? Kada sam mu predao sve papire, račune, kada smo nazvali
njegove nadređene on je donio rješenje da se ne može uvesti!? I da se sada ja idem sa rogatim bosti?
Znaš, nemaju svi sreću kao ti da se za 2 sata sredi papirologija i dobije roba. I ja sam u 2 firme bio zadužen za skladište i nabavu robu,
tako i za carinu i znam otprilike kako ide postupak i znam što pričam.

Kap koja je prelila moju čašu strpljenja je kada je admin podijelio moju temu u 2 dijela! Zašto? Zato što ja smatram
da je tema moja jer sam je ja otvorio i da ja odlučujem kako će se zvati, možda mi i netko pomogne u nazivu... a kako
će se razvijati, odlučujemo ja i svi vi forumaši koji sudjelujete na ovom forumu. Jest, tema je malo skrenula, ali, pa zar
se to već nije događalo i sa drugim temama na ovom i drugim forumima? Pa čovjeku misli idu, naviru, lutaju sve dok se
ne dođe do nekog kraja, rješenja.

Da se kojim slučajem tema prebacila na neko drugo pojačalo sa drugim cijevima ja bih svakako preimenovao naziv
svoje teme u odgovarajući. Ovako si admin dozvoljava za pravo da on sam odlučuje kako će se moja tema zvati? Bez da
se konzultira samnom? Hoće li mi admin sutra brojiti riječi? Paziti na svaku riječ i uvesti cenzuru? Kako je krenulo, lako
je i to moguće! Žalosno...

Ako je ovo naš forum onda svi sudjelujemo u njegovom radu a ne da pojedinac kroji kako želi bez
da se pita ili dogovora!!

Ovo shvati kao dobronamjernu kritiku tvog rada kao admina na ovom forumu i zapitaj se malo jel u redu tvoje ophođenje
sa drugim ljudima jer o nama samima najviše govore naše riječi i dijela.... tako i tvoje riječi o tebi samome....

saki, ne moramo biti prijatelji, ne moramo se voljeti... ali poštovanja treba biti među nama i prema svima drugima!

Molim admina da sve vrati kako je bilo, da spoji postove iz ove teme sa izvornom temom! Također ga molim da ne briše i
ne premješta ovaj post.

Lijep pozdrav
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la pamook » Uto lip 25, 2013 7:16 pm

Holy Shit man :shock:

mislim da si sve ovo shvatio malo pre-ozbiljno i da nema potrebe za ovim svim, a u stvari - nikakve koristi. Tema se rasirila u dva kraka, ali je tema i dalje koje lampe i zasto....

Zaista ne vidim zasto toliko ljutnje, ali svakom njegovo.

Khadgar, sad idem tebi napisat sto te ide jer si mi prigovorio za pekmez i kako ga kuham. ;) :D

A-N, chill out, polako... tu smo da se podbadamo, ali onako - ljudski, prijateljski. ;)
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Klokan » Uto lip 25, 2013 8:05 pm

Ovo da nije zalosno bilo bi smjesno......
Klokan

PostPostao/la Edison » Uto lip 25, 2013 8:32 pm

Audio kutak, vidim da ti se dosta toga skupilo. Nije dobro cekati pa sve odjednom istresti. Ako mislis da ti se cini nepravda, reagiraj odmah.

Ja ne vidim nekih teorija zavjere, niti pikiranja administracije na tebe. Svi smo mi razliciti, a veze nas zajednicki interes na ovom forumu. Netko nekog iritira, netko je nekom dosadan, nekom se neciji stavovi cine cudnima ili smjesnima, a drugom bas dobrima. Siguran sam da ni moji postovi ne pasu svima na forumu... a sto da radim... Kroz manje trzavice, idemo nekako dalje. Dosad smo najvise zezali Toma za parket, ali shvatio je, ako se bude opirao da ce toga biti i vise... A vjerujem da nitko nista lose nije mislio, samo malo podhebavanja jer se uglavnom poznajemo. I tebe vecina poznaje, sto iz Sheratona, sto s TF, a vjerujem i iz Zagreba.

Dakle, ne vidim nekog razloga za ljutnju. Rekao si sto te muci. OK, treba to uvaziti. Neka administracija ponovo spoji razdvojenu temu, i neka se ne brise tvoj post. Do sad nije nista brisano (mada je bilo razloga) pa nece ni ovo tvoje, takav nam je dogovor od pocetka.

Ne vjerujem da s@ki ima ista protiv bilo koga na ovom forumu, pa ni protiv tebe. Administracija je skoro pa nevidljiva, a to je dobro. Ako mislis da ima nesporazuma, dajte razmjenite brojeve telefona pa porazgovarajte, ili se nadjite na pivu. Bolje je racistiti, nego gurati pod tepih.

Kako god okrenes, sve odluke administracije nece uvijek pasati bas svima. Oni rade za opcu korist, jer netko ipak ovo treba drzati na "laganim uzdama", da puno ne skrenemo s puta, da se ne napravi neka steta. Njihov posao je nezahvalan, ali potreban. Do sad su radili odlicno, a vjerujem da ce se tako i nastaviti. Nadam se da ce se ovaj nesporazum brzo rijesiti.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Dean » Uto lip 25, 2013 8:45 pm

Eto i mene....
Slažem se sa Edisonom u globalu...

Ja bih osobno u topicu "Brbljaona" krenuo sa pitanjima "kakvo, što, zašto?", a kad se stvar iskristalizira, otvorio bih temu u "Cjevna tehnika" sa konkretnom shemom, odnosno bar odabirom cijevi.
Iz tog je razloga tema podjeljena da ti se ostavi "glavna "tema za nastavak teme, a drugi dio je za razgovore... Tako smo radili od početka.
Radim i ja na jednom zanimljivom pojačalcetu, ali dok se stvari ne iskristaliziraju, neću otvarati temu, nego za sada samo spominjem u " Što se radi, a ima veze...". Mislim da je to ok...

No tema će se ponovo spojiti tebi na zahtjev.

Što se tiče"bana"....
Bio si "banan" 10 sekundi da S@ki vidi kako to radi. Čovijek naime uči raditi sa forumom, pa se dešavalo da forum "padne" na desetak minuta. Tvoj "ban", niti je bio vidljiv, niti je ostavio posljedice..
Kao što znaš ja sam "zeleni" već duže vrijeme jer je S@ki provjeravao kako to radi. Ispalo je da sam ja moderator, a nisam imao nikakve ovlasti. So what?
Uglavnom, ništa nije u zloj maniri....:character-beavisbutthead:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Edison » Uto lip 25, 2013 8:50 pm

Dean napisao:Što se tiče"bana"....
Bio si "banan" 10 sekundi da S@ki vidi kako to radi. Čovijek naime uči raditi sa forumom, pa se dešavalo da forum "padne" na desetak minuta. Tvoj "ban", niti je bio vidljiv, niti je ostavio posljedice...

Evo, javljam se dobrovoljno za buduce probe bananja, ako nece trajati predugo.
Uostalom, banali su me i na onom forumu, pa mi nekako uslo u krv... :lol:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika