audio kutak napisao:joe dalton napisao:Nisam skuzio zašto si odustao od one talijanske sheme? Davorin ti je dao par sugestija koje bi ja svakako razmotrio. I onda ti zapravo preostaje izbor između toga i tubemanovog pojačala koje još trebaš vidjeti. Ipak smo do nečeg došli čini mi se....
nisam odustao od one talijanske sheme.... nikako.... tražio sam malu pomoć oko trafoa, da mi se pomogne izabrati koji da uzmem, ipak
su osnovni podaci za trafo dati.... a vidiš kuda je otišlo...
rado bih i tu shemu prepravio kako je davorin predložio ali.... to je meni kao da mi kažeš da napišem kod u fortranu! to ja ne razumijem... da mi se kaže
što da stavim i gdje, što da izbacim, prespojim, tako bih i napravio.... nacrto dok se ne napravi kako treba.... lako nekome tko zna što i kako.....
fixxxer napisao:Neko (ili par njih) je par puta u temi lepo rekao da je cena samih cevi marginalna u okviru celog projekta... Sad kad su, obe... 3 (?), teme ponovo spojene, ne bi bilo lose vratiti se unazad i iscitati lepo sve, ima itekako pametnih saveta...
audio kutak napisao:fixxxer napisao:Neko (ili par njih) je par puta u temi lepo rekao da je cena samih cevi marginalna u okviru celog projekta... Sad kad su, obe... 3 (?), teme ponovo spojene, ne bi bilo lose vratiti se unazad i iscitati lepo sve, ima itekako pametnih saveta...
pa u čemu je problem? odabrana je polazna shema, odabrane su cijevi 6p3s-e , davorin je predložio nešto što ja nisam shvatio ali bih
zahvalan bio da on nacrta što je zamislio pa da krenemo dalje...
audio kutak napisao:meni za napraviti pojačalo Crescendo prije ohohooo godina nije trebalo nikakvo znanje...prvi ozbiljan i veliki projekt.... imao sam shemu, napravio sam pločice,
polemio sve dijelove, narihtao po uputama bias, sam pilio i složio kučište, montirao hladnjake.... bez ikakve trunke teorije! Pojačalo
radi dandanas odlično kod sretnog vlasnika!
audio kutak napisao:ja sam samo htio napraviti pojačalo po shemi.. jel to problem? ispada da je....
audio kutak napisao:fixxxer napisao:Neko (ili par njih) je par puta u temi lepo rekao da je cena samih cevi marginalna u okviru celog projekta... Sad kad su, obe... 3 (?), teme ponovo spojene, ne bi bilo lose vratiti se unazad i iscitati lepo sve, ima itekako pametnih saveta...
pa u čemu je problem? odabrana je polazna shema, odabrane su cijevi 6p3s-e , davorin je predložio nešto što ja nisam shvatio ali bih
zahvalan bio da on nacrta što je zamislio pa da krenemo dalje...
@joe, da sam htio da me netko uči onda bih učio otpočetka... ako bi uopče išlo, tko zna....
ja sam samo htio napraviti pojačalo po shemi.. jel to problem? ispada da je....
meni za napraviti pojačalo Crescendo prije ohohooo godina nije trebalo nikakvo znanje...prvi ozbiljan i veliki projekt.... imao sam shemu, napravio sam pločice,
polemio sve dijelove, narihtao po uputama bias, sam pilio i složio kučište, montirao hladnjake.... bez ikakve trunke teorije! Pojačalo
radi dandanas odlično kod sretnog vlasnika!
samo da dodam: sada ispada da ako želim napraviti pojačalo da moram znati teoriju kako to sve radi i funkcionira? da to znam onda sigurno nebih tu
pitao druge za savjet jer znam.
Primario 6,6 KOhm plate to plate Secondario 8Ohm, 7 Strati Nucleo EI
audio kutak napisao:je, problem mi je...
audio kutak napisao:može i sa par KT88 po kanalu
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost