ECL84 (6F4P) all-rounder 5W ampić

Re: ECL84 (6F4P) all-rounder 5W ampić

PostPostao/la audio kutak » Uto tra 07, 2015 9:14 pm

bude i to.... trebam još drvo dati ispiliti, onda gornju ploču dati izrezati po dimenzijama i rupama, tek tada
mogu upaliti lemilicu... neću prvo na ivericu, vidim da je to postala ugrožena vrsta drveta... :mrgreen:
ja volim direkt pa kud puklo... :lol:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la joe dalton » Uto tra 07, 2015 11:00 pm

audio kutak napisao:crveno je masa za oba kanala, ide puna bakrena žica od fi 1mm koja će držati elemente a zeleno je plus vod za svaki
kanal posebno, isto puna žica... također će biti po 1 komad pune žice između para cijevi pa će se i tamo moći
učvrstiti okolni elementi.... možda mi neće trebati lemne letvice...

Ak sam dobro skuzio imat ces dva relativno velika komada pune zice pod visokim naponom po sredini pojacala. Pazi da te struja ne drmne kad budes pustao u pogon. A i ne znam cemu to? Moze se to elegantnije izvesti.
joe dalton

PostPostao/la audio kutak » Sri tra 08, 2015 12:03 am

planirao sam izolirati bužirom ili silikonskom cjevi te vodove, samo bi lemna mjesta bila neizolirana...

ako uspijem kako sam prvobitno zamislio, možda mi te 2 žice neće ni trebati....

kada budem imao kutiju, lim i krenem sastavljati, onda ću odlućiti kako i kuda...
;)
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la audio kutak » Sub pro 26, 2015 7:12 pm

evo, polako se napreduje...

kučište mi je učvrstio majstor za drvo, neću da ga sada hvalim.... znate koji je.... takodjer mi je
ispilao aluminij na mjeru....

pošto sam, zahvaljujuć forumskom kolegi, dobio tamno drvo, ideja je bila upariti ga sa svijetlim drvom.... naravno,
jasen kojega sam ranije ispilao je došao kao naručen...

drvo je prirodne boje, nije ničim tretirano.... budem nanio ulje u par premaza kada bude ampić složen...

P1020624.JPG

mrežni prekidač, selektor ulaza i glasnoće dolaze na gornju stranu, odlučio sam da neću ništa bušiti na prednjoj ploči...
P1020625.JPG

izmedju izlaznih trafoa se nalazi selektor za biranje moda rada, pentoda ili trioda...
P1020626.JPG

P1020627.JPG
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la audio kutak » Ned svi 12, 2019 10:03 pm

Malo se je napredovalo unatoč nemogućnosti na poslu i školi....

Dovršio sam ga u Hrvatskoj do pred testiranje , ponadao sam se da ću ga po Draženu poslati na TF...
Ali su izbili problemčiči.... a i moje neznanje je kumovalo nesvršetku projekta a i polazak na put u dojčland ..

Naime, prilikom testiranja napajanja i samih ispravljačica sam na njima imao 265v a na izlazu sa njih 120v...
To me je tako jako zbunilo da sam potrošio neko vrijeme na traženje kvara....
Iz dojčlanda sam nazvao tubemana i on mi je rekao da na ispravljačicama mora biti teret, tj. prvi kondenzator...
kojega ja naravno nisam spojio !! :doh: što ćeš, uči se i na svojim pogreškama... a htio sam testirati stupanj po stupanj...

Evo samo par slika kako se griju lampe....
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la cappucino » Pon svi 13, 2019 9:00 am

Jako lijepo za sada,dok ispod haube ne počne nicati ikebana :D
Ipak jedno pitanje: izlazni trafoi su okrenuti jedan prema drugome... neće biz zuj,bruj... :?
cappucino

PostPostao/la DrFireBottle » Pon svi 13, 2019 9:03 am

Ova prva stranica je blagoslov, imam oko 8 komada ECL80 i neznam kamo s njima, ovo će mi pomoći da opet počnem nešto radit.
Nego... Jel neko ima transformatore za te lampe? :D
DrFireBottle

PostPostao/la audio kutak » Pon svi 13, 2019 11:53 am

cappucino napisao:Jako lijepo za sada,dok ispod haube ne počne nicati ikebana :D
Ipak jedno pitanje: izlazni trafoi su okrenuti jedan prema drugome... neće biz zuj,bruj... :?

Ikebana? Prije džungula!! :lol: :lol:

Za trafoe je planiran poklopac od perforiranog lima... pa bude mjesta ako se moraju udaljiti...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la audio kutak » Ned sij 19, 2020 4:48 pm

Mali napredak .. sve je ožičeno, samo je ostala još povratna veza sa izlaza za zvučnik...

Pitanje, kako da znam koji mi je izvod na trafiću + a koji - ?

Odozgora prema dole:

+
A1
A2
ništa spojeno
-zv
-zv
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Bepone » Ned sij 19, 2020 5:21 pm

za to ti treba otprilike 45 sec. dva puta spoji u oba slucaja i znat ces, :mrgreen:
Bepone

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika