Dobro Pinco, ne znaju svi sve... i da ovo je projekt koji je dan na izvolte...
Pa i povlaci da ce mozda biti nekih malih problema jer neke stvari nisu provjerene poput leyauta...
Nesto sto iziskuje vremena i truda da popratiti i iskorigirati ako se uopce uoci.
Ne da mi se vise ponavljati, kako ne znam projektirati, ali znam smisleno povezati tocku A i tocku B.
Do sad sam naucio da ako mi trebaju upareni tranzistori da cu ih radije kupiti takve, platiti pinkicu vise, ali opet manje nego da ih kupim 500komada i idem uparivati, koji ce mi K ostalih 498?
Ali razumijem bepa koji je isao po shemu, nasao original, isao ih upariti i shvatio da je to nemoguca misija.
Pa je frustriran...
Ok. Sad vise nitko nece ponoviti tu gresku, pa idemo na druge primjenjive tranzistore.
To dali moze piknuti neuparene, ili su potrebni upareni, valjda je negdje napisano od strane konstruktora. I ako trebaju biti upareni za dobijanje boljih rezultata onda se ide na uparene. Nema neke velike filozofije.
Ako se neki na toj poziciji bolji od drugih onda se opet ide na to...i tako dalje...
To sto ti kuzis koja je funkcija nekog elementa na odredjenoj poziciji, prosjecni samograditelj ne zna. Prosjecni samograditelj zna iscitati shemu, prepoznati oznaku na tiskanoj (ponekad) i zalemiti.
Vecina projekata koje sam do sad radio su bili vise manje brain free...osim nekih pocetaka kad sam sam "dizajnirao" i radio tiskane...
Ovdje je dadod odmah napomenuo da tiskane nisu isprobane, da cemo mozda uletiti u probleme
Ali s obzirom da je on tu valjda cemo se jednostavno rijesiti probleme na koje naletimo

Ali da, po svemu sudeci, ovo nije projekt za pocetnike, i mogu se ocekivati sitni problemi. Vjerojatno nis problematicno ali nije ni brain free

Koliko kuzim, bepo jedino upire, da kad se vec radilo, da se odmah moglo staviti tranzistore koji su lako nabavljivi, i da su oni navedeni u originalnoj shemi. Ali dadod je odmah stavio i napomenu koje su zamjene....
Ali bepo voli origibal iz sheme...pa se eto spjazdio...drugi puta ce pametnije

Pa sad...kako kome gust...
Ja cu gledati kupiti upareni par (ako ima potrebe za tim)...laganini...