Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Bepone » Čet vel 27, 2020 12:19 am

dredder napisao:Napravio bih si zvučne kutije. Da su bookshelf 2way ili 3 way, bit će na stalcima, lijepi, ako može. Malo veće osjetljivosti i naravno high end za male pare. Ok ovo zadnje se šalim ali ima li kakav dobar projekt, zadnja dva dana gledam po internetu što ću i nemam pojma. Neki prijedlog?

vidi seas kitove. imas hi 10tak... .troelsa izbjegavaj odkad sam napraio jednu njegovu konstrukciju skuzio sam da je gluh..i jos iman dva pretela sa istim iskustvima.. na velikom diyaudiju ima jedna tema sa beskonacno stranica znaci da je ok projekt, napravi to pa da znamo kakav je ::) https://www.diyaudio.com/forums/full-ra ... nitor.html" target="_blank
Bepone

PostPostao/la dredder » Čet vel 27, 2020 1:06 am

yoke napisao:Jel skup kit il je skupa postarina ?

Kolko skupo je "skupo", odnosno koliko bi ti potrosio ?

Ustvari, za male pare je jeftinije kupiti nesto s njuskala,
Obicno nesto od hrvata, poput audio epiloga, bude dobra kupovina, samo oni nisu visoko osjetljivi...

Vjerojatno oboje je skupo nemam pojma treba slati upit naručuje se preko službene scanspeak stranice. U kitu su driveri, skupi kondovi itd.

Do 2000kn recimo, sigurno ne bih 5000. Na njuškalu se ništa ne nudi zanimljivo. Čitao sam da je NeoCD1.0 Ribbon Tweeter zanimljiv, uz neki bass/middle volio bih probati to.

Bepone hvala za troelsa, nije on gluh vjeojatno radi za lovu otkud bi mogao probavati tolike zvučnike. I ovaj projekt opako izgleda lajkam ti prijedlog.
dredder

PostPostao/la Bepone » Čet vel 27, 2020 1:40 am

mislin da zvucnika ima ovdje, zadnje vrijeme ovdje uziman.. brzo salju
https://www.soundimports.eu/en/
imaju svih zivih bobina i svega ca trebas .
Bepone

PostPostao/la dredder » Čet vel 27, 2020 1:56 am

Imaju svašta baš gledam. Ok, uzet ću nešto, vjerojatno assembly kit budući nikad nisam sastavio zvučnik u životu.
dredder

PostPostao/la yoke » Čet vel 27, 2020 9:52 am

Za tih 2000kn prvo sto mi je palo na pamet je Overnight Sensations koji imas na stranicama od bepa...
https://www.soundimports.eu/en/overnigh ... tions.html
samo on nema neku bajnu osjetljivost
ali ima svega par djelova i jednostavna za sklepanje

drugo sto mi pada na pamet je kit od SBacousticsa...nikad čuo, ali su njihovi drajveri skroz dobar odnos uloženoh i dobijenog pa...
http://sbacoustics.com/product/bromo/

Ali ono sto bi osobno isao raditi, onako iz zafrkancije, a vjerujem da i ljepo zvuci je
https://meniscusaudio.com/product/sb-re ... -mini-kit/
(za ovaj povise se može naci shema na netu, ako vec nije tu objavljena)

Ja bi revolutiona...ni jedan od ova tri nema neku osjetljivost ali to danas ne gledam kao na manu jer je snaga svima dostupna za nikakve pare....pa...

ako ti treba osjetljivost
evo na njuskalu mali celestioni 12i
https://www.njuskalo.hr/zvucnici/celest ... s-30020900
imao ih...pred 20+ godina...u studentskoj sobi svirali skroz ok...novi su tad bili oko 1350kn

Mislim da su na diyaudio popularni i oni fast ref sto je bepo linkao...
yoke

PostPostao/la yoke » Čet vel 27, 2020 12:55 pm

i da..shiping paketa, iz vecine EU zemalja, tezine do 30kg je oko 40eura sa GLSom...meni to nije puno para...
yoke

PostPostao/la cappucino » Čet vel 27, 2020 8:48 pm

cappucino

PostPostao/la tubeman » Sub vel 29, 2020 7:19 pm

Unaprjeđenje sustava ….
Ovo se spremam napraviti već dulji niz godina ali uvijek se nešto ispriječi.
Te se nema vremena, te mi se ne da, te je dobro i ovako, te nema dijelova ...
Konačno su neki dan stigli zadnje sastavnice pa se danas i napravilo planirano.
Precedničkom dobrotom došlo se do uparena dva para (kvarteta) odgovarajućih nogu.
U stvari, ovo je probna varijanta od materijala iz šupe ali poznavajući sebe vjerojatno će biti i konačna :)
Sad bi tu po PS-u trebalo dodati šarafe s mogućnošću podešavanja visine ali budući je sve već savršeno iznivelirano (odavno podmetnuti odgovarajuće debeli slojevi papira na strateška na pod ispod police), preskočio sam taj dosadni detalj ;)
Posebno veseli što se stvorio dodatni "skladišni" prostor u međupodručju :twisted:

Glavni razlog za pokretanje aktivnosti je to što su se zvučnica i igla "usvirali" i "uigrali" pa je sve postalo malo mikrofonično kad se pojačalo odvrne tamo negdje iznad 85%.
Ovime se stvar totalno smirila.
Trenutno se vozi RIAA napravljena prije petnaestak godina temeljena na ESP projektu koja je i prije dobro radila ali sa zamjenom čipova (OP275) se razina šuma dodatno dosta smanjila pa ga, kad ne dolazi od same ploče, praktički uopće više nema.
Zadovoljan.

Slika
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la dredder » Sub vel 29, 2020 8:53 pm

yoke napisao:i da..shiping paketa, iz vecine EU zemalja, tezine do 30kg je oko 40eura sa GLSom...meni to nije puno para...

Pa i nije. Pregledao sam kitove koje ste predložili i zaključio da si svoj satori radio prema SB Ara kitu aha! :)
To ću i ja, a uvaliti ću SB obične drivere za 30€ umjesto 130 i skretnicu s ebaya :( .Neko večer u krevetu ja i laptop do 2 ujutro radio usporedbe, odabrao sam SB woofer i tweeter najbliži specsima (koliko može) satorijima iz Ara kita, uvjeti odabira:

ista ili slična snaga, dimenzije drivera, impedanca, dc resistance i osjetljivost, skretnicu ukradem od tebe a kutiju ću prekopirati 1/1 opet bolje od nečeg sa njuške. Valjda. Možda.

Tubeman, daj da vidimo sve.
dredder

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub vel 29, 2020 9:02 pm

Jel to onaj od ESPa sa ne5532?
Dacho je baš posudio taj phono prije nekog vremena od mene da može slušati ploče kod kuće,a i nakon tehničkih problema sa jednim tvorničkim phonoom donio je moj na noć muzeja u Holandsku kuću.Sljedeći dan kada nije bilo gužve malo smo bolje slušali i Dacho je došao do zaključka da s obzirom što je u tom pretpojačalu i koliko košta veoma ok to zvuči.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica