joe dalton napisao:dredder napisao:Oh hvala gospodine?
Nije fora kupiti neki kit to može svatko složiti još sa narezanim mdf stranicama, pa to je lego a ne diy, bljak fuj.
Proučavam proučavam bez brige ali moram reći da mi je drago da ste svi uskočili da me upozorite da ne kupujem nešto što ne odgovara, ljudi žele iskreno pomoći i stvarno mi je super forum zbog toga. Nitko nije rekao to je ispod mene ja radim 10 puta skuplje stvari.
A ja ću u međuvremenu proučavati i samo malo moliti za pomoć.
A ne trebas uzeti kit. Samo se drzi provjerenog projekta.
Za 100EUR se moze kupit komplet drajvera za pristojan par zvucnika.
Ili ako zelis nauciti projektirati zvucnike samo naprijed.
Dickanson i Loudspeaker Design Cookbook prva stanica.
Napraviti ću BR-1 kit. Mislim da je to u redu za jednog amatera. Bit će to kopija kita da se tako izrazim. Kit košta 300€ sa svim, 230€ čini mi se bez kutija, a ja ću uzeti samo drivere za cca 130€ mislim da ću tu dobro proći. Plus malo poštarine. Driveri su Dayton Audio DC28F-8 1-1/8" silk dome tweeter i DC160-8 6-1/2" woofer. Sviđa mi se što čitam zadnjih dana o Dayton zvučnicima daju puno za novac tako kažu (value/money odnos pozitivan) to bi moglo biti ok. Kutija je 20l to imam odnosno replicirati ću čim bliže originalu, skretnice riješim sam valjda, mislim pazi ovo ja gledao slike po siteu da dešifriram skretnicu a oni čak dali i shemu online za sastavljače njihovog kita a poslužit će i meni