Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la s@ki » Sri ožu 18, 2020 10:36 pm

zanimljivo da si u stanju poslati x poruka sa pitanjima u stilu 'zadto ne zica tako duga ili kratka, ali kad nesto spalis ne javis nego po forumu "vidi kako je ovo ono". To je ujedno i jedini razlog sto ti pisem ovdje ne direktno na vacap. kao sto sam ti rekao, pojacalo je polemljeno, samo upaljeno na napajanje i nabrzinu testirano, nista dalje osim toga. mucio me tada brum kutije oko trafa a ista nikad nazalost nije docekala.red za redizajn. time je ujedno i pala volja za daljnim napretkom. enivej, izlazne sam dobio na poklon od davorina, trafo je takodjer iz istog provjerenog izvora. kutiju znas tko je radio. obzirom da je 80% pojacala zapravo dobiveno, cijena za koju sam ga prodao ne pokriva niti ostatak kupljenih komponenti. Samo su plocice placene tih 100 eura,cak mislim da imam racun ako ti je potreban. Projekat je provjeren, a s istim tim plocicama napravio sam i drugo, daleko jace.ako ae ne varam +-100v je napajanje bilo. oba su dokumentirana na forumu.Smatram da sam korektno upozorio da nije dovrseno, a i na potrebu da se isto ispita detaljno ono napravljeno! daljnja volja za sudjelovanjem je ,bez ljutnje, naglo opala
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la Bepone » Sri ožu 18, 2020 10:44 pm

kutak razvlaci sakija po forumu! :lol:
Bepone

PostPostao/la audio kutak » Sri ožu 18, 2020 10:58 pm

nemoj se ljutiti saki... Ali, otkud bih ja znao da je ispod nosača osigurača odrezana nožica??

ja sam primio zdravo za gotovo da si ti to korektno polemio i u to ne sumnjam...

stvar je u tome kada sam išao mjeriti struju mirovanja, da sam napiknuo pipalice na mjesto osigurača i samo što sam pipalice stavio, upalio napajanje, jako je zaiskrilo ispod nosača osigurača i pločice !! tek kada sam podigao nosač osigurača i vidio kako je višak nožice odrezan, trefnula me kap!! da je bilo ravno odrezani to se sigurno nebo desilo... uostalom, napisao sam da su ti nosači pogrešni...

da, znam pošto je kupljeno i tu ne pravim nikakvih problema

ukloniti ću sve pogreške na koje koje sam naišao i probati ću ga osposobiti...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Bepone » Sri ožu 18, 2020 11:05 pm

audio kutak napisao:.. i u to ne sumnjam..i...

tocno se kaze i pise sumljam! :lol:
Bepone

PostPostao/la Johnny » Sri ožu 18, 2020 11:51 pm

Preamp je najvažniji, a moj ima sve. Daljinski, selektor, low noise napajanja, cijevni gain stage, simetrični jfet buffer (b1r2), aktivnu skretnicu sa mogučnośću bypassa, odličnim pasivnim dijelovima i mkp kondićima, vezni su pio, timer za paljenje, odličan toroid i dc blocker
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Johnny

PostPostao/la Johnny » Sri ožu 18, 2020 11:52 pm

Grom puko u mene ako još nešto zalemim. Možda malo gitaru...
Johnny

PostPostao/la pinco » Sri ožu 18, 2020 11:56 pm

Johnny napisao:Preamp je najvažniji, a moj ima sve.

Kako je nabacano, reka bi da ima i viška :D
pinco

PostPostao/la yoke » Čet ožu 19, 2020 5:58 pm

Ja kupio rPi4
ali s obzirom da se grije vise nego 3ka onda sam ju stavio sa strane dok se ne dokopam nekih hladila za nju (cekat cu kineze)

tako da sam nagurao rPi3 u kućište DSPa...

to sam planirao malo duže vremena ali nikako da to odradim,
pa eto...i to sam riješio...

pred par godina sam kupio dva kineska regulirana (dupla napajanja) sa TL1083
jedan odavno upotrijebio, a drugi se krčkao u ladici
pa rekoh da ga upotrijebim u kombinaciji sa najjeftinijim transformatorom iz chipoteke 9V 10VA

uz to, dao sam si truda i posložio high end USB srebrni kabel.
(doduše, nisam sigiran jel ima išta srebra, prije da je aluminij..al su bar vidići bakreni...odokativno od bakra čistoće 99.999%, savršene kristalne rešetke, dodatno cryo tretiran...isplako sam sve suze dok sam ga rezo...i sve u tom stilu)
srećom u pitanju je mala dužina pa sam si to mogao priuštiti
17kn/0,5m + USB konektor od 5kn...

nažalost zbog straha od eksplozije još to nisam sve upogonio
testirao sam napajanje
rpi
samo nisam spojio kabel...malo me strah s obzirom da je ovi prvi put sa sam radio USB kabel...pa me malo strah da nisam nesto zafrko
probam danas/sutra...
kad malo odmorim

do tad par slika...

izolir traka, plavo, je tu radi sigurosti na radu...da mi se ne takne nešto s nečim...zlu ne trebalo...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
yoke

PostPostao/la tom_hifi » Čet ožu 19, 2020 6:11 pm

yoke napisao:Ja kupio rPi4
ali s obzirom da se grije vise nego 3ka onda sam ju stavio sa strane dok se ne dokopam nekih hladila za nju (cekat cu kineze)

pa rekoh da ga upotrijebim u kombinaciji sa najjeftinijim transformatorom iz chipoteke 9V 10VA

(doduše, nisam sigiran jel ima išta srebra, prije da je aluminij..al su bar vidići bakreni...odokativno od bakra čistoće 99.999%, savršene kristalne rešetke, dodatno cryo tretiran...isplako sam sve suze dok sam ga rezo...i sve u tom stilu)

testirao sam napajanje
rpi
samo nisam spojio kabel...malo me strah s obzirom da je ovi prvi put sa sam radio USB kabel...pa me malo strah da nisam nesto zafrko
probam danas/sutra...
kad malo odmorim

do tad par slika...

izolir traka, plavo, je tu radi sigurosti na radu...da mi se ne takne nešto s nečim...zlu ne trebalo...

Dobar si. 7.5A regulator uparen sa 10VA trafom :mrgreen: Mislim da bi taj reg LT1083 ovo skoro i bez hladila odrađivao.
tom_hifi

PostPostao/la ilimzn » Čet ožu 19, 2020 6:44 pm

tom_hifi napisao:
yoke napisao:Ja kupio rPi4

testirao sam napajanje
rpi
probam danas/sutra...
kad malo odmorim

do tad par slika...

Dobar si. 7.5A regulator uparen sa 10VA trafom :mrgreen: Mislim da bi taj reg LT1083 ovo skoro i bez hladila odrađivao.

Kolicina topline koju treba disipirati regulator je iskljcivo odredjena strujom kroz regulator i naponom koji se na njemu treba pogubiti. Bio on za 0.5 ili 10A. Jedinoa (mozda) razlika bi mogla biti sto je kuciste jaceg regulatora moguce vece pa ce temperatura za tu snagu disipacije biti (nesto) manja.
ilimzn

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica