tom_hifi napisao:
Dobar si. 7.5A regulator uparen sa 10VA trafomMislim da bi taj reg LT1083 ovo skoro i bez hladila odrađivao.
Pa s obzirom na pad napona i struju...nebi bio siguran u to...
tom_hifi napisao:
Dobar si. 7.5A regulator uparen sa 10VA trafomMislim da bi taj reg LT1083 ovo skoro i bez hladila odrađivao.
ilimzn napisao:tom_hifi napisao:yoke napisao:Ja kupio rPi4
ali s obzirom da se grije vise nego 3ka onda sam ju stavio sa strane dok se ne dokopam nekih hladila za nju (cekat cu kineze)
tako da sam nagurao rPi3 u kućište DSPa...
to sam planirao malo duže vremena ali nikako da to odradim,
pa eto...i to sam riješio...
pred par godina sam kupio dva kineska regulirana (dupla napajanja) sa TL1083
jedan odavno upotrijebio, a drugi se krčkao u ladici
pa rekoh da ga upotrijebim u kombinaciji sa najjeftinijim transformatorom iz chipoteke 9V 10VA
uz to, dao sam si truda i posložio high end USB srebrni kabel.
(doduše, nisam sigiran jel ima išta srebra, prije da je aluminij..al su bar vidići bakreni...odokativno od bakra čistoće 99.999%, savršene kristalne rešetke, dodatno cryo tretiran...isplako sam sve suze dok sam ga rezo...i sve u tom stilu)
srećom u pitanju je mala dužina pa sam si to mogao priuštiti
17kn/0,5m + USB konektor od 5kn...
nažalost zbog straha od eksplozije još to nisam sve upogonio
testirao sam napajanje
rpi
samo nisam spojio kabel...malo me strah s obzirom da je ovi prvi put sa sam radio USB kabel...pa me malo strah da nisam nesto zafrko
probam danas/sutra...
kad malo odmorim
do tad par slika...
izolir traka, plavo, je tu radi sigurosti na radu...da mi se ne takne nešto s nečim...zlu ne trebalo...
Kolicina topline koju treba disipirati regulator je iskljcivo odredjena strujom kroz regulator i naponom koji se na njemu treba pogubiti. Bio on za 0.5 ili 10A. Jedinoa (mozda) razlika bi mogla biti sto je kuciste jaceg regulatora moguce vece pa ce temperatura za tu snagu disipacije biti (nesto) manja.
yoke napisao:Poanta je da kad ga opteretim do kraja da nece riknuti nista...pogotovo trafo
tom_hifi napisao:yoke napisao:Poanta je da kad ga opteretim do kraja da nece riknuti nista...pogotovo trafo
Sve 5, ja sam uvijek ono, puta 3, 4 što se tiče tih mali print trafo-a. Imao sam već čudnih iskustava s njima, pa ono, zlu ne trebalo.

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 7 gostiju