Aleph 60 jmm by Saša...

Re: Aleph 30 jmm by Saša...

PostPostao/la SasaKC83 » Sri lip 17, 2020 9:16 pm

Hvala svima na preporukama. Khadgar bilo bi lijepo da su pločice full package ali imam te u vidu...

Budem se lokalno raspitao kakvo je stanje pa javim još...

Mislim nabavit Soft Start i DC & Speaker Protect sa Diyaudio Storea, jel tko što naručivao, kolko cepaju shipping?

Fala. :)
SasaKC83

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri lip 17, 2020 11:49 pm

Ovako, imaš raznih soft startova. Meni je Edison davno kada sam radio jedno pojačalo preporučio veoma jednostavan soft start. I sviđa mi se jer mu ne treba 2230VAC kao kod dobropoznatog soft starta od Elektora. Na relej okačiš napon sa nekog ispravljača u pojačalu i to je to.Može se doraditi tako da se napravi neka odgoda za paljenje releja ali sa dobro dimenzioniranim NTCom ja mislim da će on dati dovoljno odgode da se polako digne napon na sekundaru koji uključi relej. Budući da imaš malo veće toroide možda bi bilo dobro staviti jedan DC bloker u primar.

Soft start.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Edison » Čet lip 18, 2020 12:00 am

Meni taj sklop radi godinama bez problema. No napajanje je 25V, a relej je za 24V/12A. Ako je veca razlika, treba malo prilagoditi napon releju s onim diodama ili slicno... Kad struja potece, termistor preuzme udar, ugrije se i pusti struju, a onda napon na ispravljacu dostigne potrebnu vrijednost i relej premosti termstor da se ne grije bez veze... Meni je sklop predlozio nas clan smario... :)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet lip 18, 2020 12:05 am

Evo taman dva mala relejčića za jedan lagani softstartić. :lol:

omron-g7j-4a-relej-slika-43703041.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la SasaKC83 » Pon lip 22, 2020 2:27 pm

Dečki, hvala na prijedlozima.

Još uvijek sam na bravariji što je otprilike 95 % posla kod Passova. Bilo je malo CNCanja za produženi vikend pa evo sličke....

Testno šarafljenje jedne kutije je prošlo dobro, sve CNCano odgovara savršeno, sve što sam ranije radio ručno treba pola milimetra veću rupu da bi sjelo na svoje mjesto. :lol: Pa nisam ja tamo neki Edison. :lol:

Dobro je dimenzionirano sve, ima oko 30 kg, ništa se ne uvija ili cvili, ima one piece feeling kad se stegnu svih 176 šarafa. :mrgreen:

Napravio sam nosač od pertinaxa za krafnu, bačvice, grecove i pripadajuće kablovinje. Ići će na dugačke šarafe da se da nivelirati visina koliko će trafo viriti iznad poklopca...

A60fr4pert.jpg

Ovako nekako, iz jednog komada Fischera napravio sam hladnjake za grec kocke...

A60trafocaps.jpg

Škatulja sastavljena, u ove bočne dijelove gdje nema hladnjaka idu drveta kao i prednja ploča. Da bude malo human touch pored sveg tog heavy metala...

A60box1.jpg

Booty view :D

A60box2.jpg

Alles zusammen, postaje teško za dizat...

A60box3.jpg
SasaKC83

PostPostao/la tom_hifi » Pon lip 22, 2020 3:34 pm

Jako lijepo ti to izgleda! :clap:
tom_hifi

PostPostao/la pamook » Pon lip 22, 2020 9:01 pm

Bome :shock: :clap: :clap: :clap:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la SasaKC83 » Pon lip 22, 2020 9:42 pm

Bit će da, pogotovo kad se polakira sav taj pleh. Malo su ogromne škatulje, ne bude to išlo u policu samo tako. :D

Nemam neko teško elektrotehničko znanje ko neki ovdje, ali ako tko dobije kakvu ideju ili volju za neki svoj projekt ili dizajn iz ovog, bit će mi drago...

Napravio sam pločice do kraja u FreePCBu pa to slijedi uskoro -------> stay tuned.
SasaKC83

PostPostao/la SasaKC83 » Sri lip 24, 2020 10:46 pm

Zamaram se hladnjacima pa naletim na ovo...

Watch on youtube.com

Poglečte kad dođu do trenutka gdje lik predstavlja hladnjake sa našarafljenim tranzistorima. Dakle svako Pass pojačalo se sastoji od manjih hladnjaka našarafljenih na alu ploču koja ih povezuje. I ta ploča je .....šuplja.......kad pogledate iz profila. :shock:

Ovo nismo ovak učili u školi... :shock:
SasaKC83

PostPostao/la SasaKC83 » Sub lip 27, 2020 10:17 pm

Dakle, kad vani nije jako vruće...onda varim... :lol:

Pripremljeni poklopci za krafne. Da ima za kupit nebih ovo radio, varenje 2 mm lima, a da ostanu sve dimenzije kako treba je prava patnja. Prvi je malo zayebawao, ali na drugom se već vide lijepi dugački varovi. Ali riješio sam, i više nego zadovoljavajuće, sitne nesavršenosti pokrit će 2K filler prije lakiranja...dimenzije su fi 175 x 85 mm visine, sa trafom i smolom bude oko 10 kg.

A60transformercover1.jpg

Na kraju su oba poklopca unutar 0.5 mm tolerancija i lijepo će virit kroz onu rupu gore... :D

Ne pokušavajte ovo sami doma, moglo bi biti ozlijeđenih.

A60transformercover2.jpg

Sastavio sam i drugu kutiju, evo detalj bočnih drvca...već se čuje punoća zvuka.. :violin:
Poklopci su "floating" 5 mm tak da lijepo lebde iznad drveta i hladnjaka...

A60sidewood.jpg

I jedna umjetnička...

A60copperview.jpg
SasaKC83

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika