Saba Meersburg 8

Re: Saba Meersburg 8

PostPostao/la Pao Pepeo » Uto srp 07, 2020 10:53 pm

kutija je sklopljena i sad ceka da se u nju ugradi radio
kondic koji mi je falio za anodu EL84 je nabavljen i ugrađer
nakon jos jedne provjere dali sam sve ispravno spojio prekrizio sam prste i stisnuo EIN iiii radio je proradio :o
sto sam primijetio

potenciometar za volume opet kad je utisan malo pusta... u zvucniku se opet malo cuje... iskreno ne smeta mi toliko.. :?
automatika radi bolje , stanice nađe bez da joj pobjegnu a premotavanje ide isto lijepo :dance:
ECL 80 nisam mijenjao , iako imam 2 rezervne

popravio sam lampicu iza prozorcica MIUSIK da se pali kad treba

naponi u ispravljacu su isprani , odnosno za 10 - 15 V veci sto je razumljivo
ostali naponi su jako blizu , jedino anoda od EF 86 malo slaba...

ponadao sam se da ce EM34 zivnuti sa ispravnim naponima.. nazalost i nije . Napon na anodi je 250 V , navodno se ga moze povecat za jos malo iscjediti zivota iz te nimalo jeftine lampe ... ako da moze savijet na koliko ?

jos jedna sitnica , kazaljka mi mrvicu nije na mjestu trebala bi biti na 95.4 a ona je na 95
nju stimam tako da crvenu kazaljku malo na spagici premjestim ???

ostalo sve lijepo radi i cuje se fino :dance:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pao Pepeo

PostPostao/la Pao Pepeo » Pet srp 10, 2020 9:06 am

Radio dobio pocasno mjesto u kuhinji di ce nam pruzati ugodne note
Razmisljam si i o vanjskom Wi-fi prijemiku... ili makar za prvu ruku jedan kabel da mogu spojit mobitel, vec kad radio ima slobodan ulaz
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pao Pepeo

PostPostao/la Ivor » Pet srp 10, 2020 9:13 am

Krasno! :clap:
Imam problem za svako rješenje
Ivor

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet srp 10, 2020 9:22 am

Ja bi ti preporučio jedan od onih bluetooth/usb/SD card modulčića kakvih ima po ebayu/aliexpressu radi na 5V ima audio out i njega uštekaš u neki ulaz na radiju. Možda ima takvih i wi-fi prijamnika ali to nisam gledao.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Pao Pepeo » Pet srp 10, 2020 9:37 am

Khadgar2007 napisao:Ja bi ti preporučio jedan od onih bluetooth/usb/SD card modulčića kakvih ima po ebayu/aliexpressu radi na 5V ima audio out i njega uštekaš u neki ulaz na radiju. Možda ima takvih i wi-fi prijamnika ali to nisam gledao.

:doh: zelio sam i reci bluetooth a ne wi-fi :mrgreen:

Ako imas koj modul s ebay-a ili di za preporucit pucaj
Pao Pepeo

PostPostao/la Ivor » Pet srp 10, 2020 9:53 am

Sam koristim ovakav mini FM predajnik. To mi izglada najelegantnije. Na antenski priključak zalemiš komad izolirane žice od 75cm i potražiš slobodnu FM frekvenciju. Slušaš program na radiju kao da se ništa čudno nije desilo. :|
USB priključak koristim za napajanje iz kompjutera i ujedno za uzimanje digitalnog audio signala. Sve skupa se nalazi u susjednoj sobi.
Imam problem za svako rješenje
Ivor

PostPostao/la davorin » Pet srp 10, 2020 11:58 am

Pao Pepeo napisao:Radio dobio pocasno mjesto u kuhinji di ce nam pruzati ugodne note
Razmisljam si i o vanjskom Wi-fi prijemiku... ili makar za prvu ruku jedan kabel da mogu spojit mobitel, vec kad radio ima slobodan ulaz

Inače od drveta radiš čuda pa sada mene čudi da nisi za ovakav krasan radio napravio primjeren stalak, barem po dimenzijama?! :lol: Ovaj postojeći mi djeluje kao da je rađen za "mlađeg brata"! :lol:
davorin

PostPostao/la Pao Pepeo » Pet srp 10, 2020 12:34 pm

Ivor napisao:Sam koristim ovakav mini FM predajnik. To mi izglada najelegantnije. Na antenski priključak zalemiš komad izolirane žice od 75cm i potražiš slobodnu FM frekvenciju. Slušaš program na radiju kao da se ništa čudno nije desilo.
USB priključak koristim za napajanje iz kompjutera i ujedno za uzimanje digitalnog audio signala. Sve skupa se nalazi u susjednoj sobi.

mislim ovako nesto uzeti... ili slicno
https://www.ebay.com/itm/2in1-Bluetooth ... SwMmpe3T3z" target="_blank
gledam da ne dolazi direktno iz kine da ne cekam mjesec dana...

davorin napisao:Inače od drveta radiš čuda pa sada mene čudi da nisi za ovakav krasan radio napravio primjeren stalak, barem po dimenzijama?! Ovaj postojeći mi djeluje kao da je rađen za "mlađeg brata"!

mislis da ne planiram ;) imam nesto drva i dobre literature da mi daju ideju kako . Ali na zimu , do tad ce posluzit ovaj mali vecpostojeci
Pao Pepeo

PostPostao/la Pao Pepeo » Uto kol 04, 2020 2:02 pm

da stavimo tocku na i ovoj restauraciji
nabavljeno magicno oko i sad radio sjaji kao kad je bilo novo
nazalost fotic ne moze docarat kojom lijepom bojom to svijetli... a ja ko malo dijete ne mogu prestati u njega buljiti :mrgreen:
Pao Pepeo

PostPostao/la zika » Sri kol 05, 2020 10:01 am

Dok je bilo mač(i)jeg oka nijesmo i pomišljali o zamjeni kablovinja. Ko je još slušao kako svira, važno je da je u sridu i šta svira... A, onda, doš'a je četvrtak...
Slika
zika

Prethodni

Vrati se na: Refresh starih uređaja