Postao/la Khadgar2007 » Pon kol 31, 2020 7:28 pm
Vjerujem da je u planu da ostaje carina i sve ostalo na pakete iznad 160kn. Čisto sumnjam da će ovo ubrzati proceduru koju paket mora proći kada dođe do nas. Evo baš sada gledam jedno 15tak paketa koji mi dolaze iz kine,ušli u Hr prije skoro mjesec dana a niti jedan nije došao na moja vrata.
Ima naravno druga priča a to je naručio ja neke tiskane pločice preko JLCPCBa(kinez) i probam ja vidjeti neki europaket dostavu. To znači da prodavaču platiš iznos paketa+dostava+carina(koju prodavač obračuna po ne znam kojoj tarifi). Paket stigao do mene za 10tak dana ili još manje u ruke. Znači tiskane pločice 25$ + 32$ poštarina i ta carina. Gledam sada račun ali na njemu ne piše koliko su oni obračunali carinu, koliko se sjećam bila je oko 15$. Prošle godine sam naručivao preko drugog prodavača tiskane pločice i ja lijepo dostava DHLom, tiskane pločice i DHL poštarina je koštalo oko 50-60$ i onda lijepa naša carina lupila meni oko 250kn carine/ležarine/uhljebarine. Zato sam rekao idem probati taj europaket i ima razlike 15$ naprama 250kn lokalne carine, pa se ti misli.
Tako sam prije par godina iz SADa naručivao neke dijelove za osciloskop oko 1200kn me došlo sve zajedno sa uključenom carinom. Došao kući a ono vidim paketčina od jedno 4-5kg u stanu. Gledam ja i nevjerujem jer sam bio siguran da će ovi naši zadržati na carini ali nisu.
Tako da ako se kupuje nešto izvana i zna se da će naši ocariniti vidjeti da li ima taj europaket ili neka druga dostava koja uračuna i carinu, biti će sigurno nego da naši ocarine.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!