Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la gilhooley » Uto kol 25, 2020 8:22 am

Pitanjce... Je li tko ikada radio s translucent akrilom ili pleksijem? Iskreno možda i ne koristim terminologiju kako treba, ali trebao bih nešto od tih umjetnih materijala što bi dobro, jednoliko svijetlilo ukoliko se osvijetli LED rasvjetom...

Ima li kakvih preporuka?

Hvava,

Gill
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la pamook » Uto kol 25, 2020 12:13 pm

...nemam osobno iskustva bas s osvjetljavanjem pleksija, ali od onog što sam do sada vidio po netu - ako ćeš gravirat nešto pa da bude osvjetljeno, trebaš matirat (pošmirglat) bridove koji nisu pod izvorom svijetla/LED-a... ako misliš imat površinu koja će jednoliko svijetliti kao pozadinsko osvjetljenje, rastavi jedan-dva monitora od laptopa pa baci oko - ima nekoliko slojeva, raznih materijala i prozirnosti/reflektivnosti, čak i pleksi koji je osnovni sloj ispod matrice bude s jednog brida deblji a prema suprotnom bridu tanji ... ako trebaš ekran od nekog pa za zabavu/eventualno korištenje - viči, pošaljem ti neki za zabavu...
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la gilhooley » Uto kol 25, 2020 12:26 pm

Trebam konkretno napravit prsten koji svijetli iza gumba od potenciometra, s tim da je ispod gumba LED koji svijetli
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la pamook » Uto kol 25, 2020 12:49 pm

...ako je gumb neproziran, onda ti je to vise manje jednostavno osvijetlit (nije velika površina, ne treba pičit u oči jako) pa uniformnost nije neki problem... druga solucija je igrat se s prozirnom "šipkom" od pleksija ili nekog pvc-a kako su auto tuneri naših krajeva (čitaj "mlad organizam a prihodi niski") radili "angel eyes" a-la-bavarske kršine:

Watch on youtube.com

ako ćeš radit potonje, mogu ti poslat teglu prema promjeru koji budeš trebao (ima se neki lager) :lol: :lol: :lol:

naravno, nemoj nas razočarat da ne bude plava LED :D :lol: :lol:
pamook

PostPostao/la gilhooley » Uto kol 25, 2020 1:32 pm

Hm... Nije bas tako... Treba bit posebno, no ne znam hocu lu uspjeti...

Crveno u zeleno. Nema plavo.
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la pamook » Uto kol 25, 2020 3:51 pm

gilhooley napisao:
Crveno u zeleno.

aaaa.... zaeeb je sto nije samo 180° nego 270° :think: .... inace bi bilo "lako" :P
pamook

PostPostao/la gilhooley » Uto kol 25, 2020 4:20 pm

Jedno slovo napravi s*anje.

Umjesto "u" treba "i" .
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon kol 31, 2020 6:29 pm

Uglavnom...ovo mi iskočilo na facebooku. Cijena na robu iz kine ide gore za 25% ilitiga za iznos PDVa.

https://www.poslovni.hr/hrvatska/potvrd ... 7FP1fPQHDI" target="_blank
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Edison » Pon kol 31, 2020 7:00 pm

Khadgar2007 napisao:Uglavnom...ovo mi iskočilo na facebooku. Cijena na robu iz kine ide gore za 25% ilitiga za iznos PDVa.

Zanimljivo. Primjenjivat ce se od sljedeceg ljeta. Interesantno je da ce se to naplacivati direktno prodavacu, pa nece biti postupka carinjenja... kao da nama bude brze. Najlakse je samo pokupit novac, a paketice ni ne otvarat. Republika Uhljebistan! Kako li ce samo natjerati ebay i PayPal da nam racunaju vise i da oni PDV dostave u maticnu drzavu? Nasi to ne bi uspjeli ni u snu koji traje od stoljeca sedmog, ali izgleda da ce pogurati Europa...

Ovih sitnica sto mi cesto trebaju i kostaju po par dolara, narucit cu stogod do sljedeceg ljeta... nek se nadje.
Edison

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon kol 31, 2020 7:28 pm

Vjerujem da je u planu da ostaje carina i sve ostalo na pakete iznad 160kn. Čisto sumnjam da će ovo ubrzati proceduru koju paket mora proći kada dođe do nas. Evo baš sada gledam jedno 15tak paketa koji mi dolaze iz kine,ušli u Hr prije skoro mjesec dana a niti jedan nije došao na moja vrata.
Ima naravno druga priča a to je naručio ja neke tiskane pločice preko JLCPCBa(kinez) i probam ja vidjeti neki europaket dostavu. To znači da prodavaču platiš iznos paketa+dostava+carina(koju prodavač obračuna po ne znam kojoj tarifi). Paket stigao do mene za 10tak dana ili još manje u ruke. Znači tiskane pločice 25$ + 32$ poštarina i ta carina. Gledam sada račun ali na njemu ne piše koliko su oni obračunali carinu, koliko se sjećam bila je oko 15$. Prošle godine sam naručivao preko drugog prodavača tiskane pločice i ja lijepo dostava DHLom, tiskane pločice i DHL poštarina je koštalo oko 50-60$ i onda lijepa naša carina lupila meni oko 250kn carine/ležarine/uhljebarine. Zato sam rekao idem probati taj europaket i ima razlike 15$ naprama 250kn lokalne carine, pa se ti misli.
Tako sam prije par godina iz SADa naručivao neke dijelove za osciloskop oko 1200kn me došlo sve zajedno sa uključenom carinom. Došao kući a ono vidim paketčina od jedno 4-5kg u stanu. Gledam ja i nevjerujem jer sam bio siguran da će ovi naši zadržati na carini ali nisu.
Tako da ako se kupuje nešto izvana i zna se da će naši ocariniti vidjeti da li ima taj europaket ili neka druga dostava koja uračuna i carinu, biti će sigurno nego da naši ocarine.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica