NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

Re: NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

PostPostao/la SasaKC83 » Uto lis 13, 2020 8:50 pm

Ove bačve se bolje blešće nego moji Jantzeni...

:dance:
SasaKC83

PostPostao/la Master of disaster » Uto lis 27, 2020 6:23 pm

Najnovije na lo-fi buvljaku. Pojajačalo sa 100V izlazima. Još ga nisam stigao isprobati ali sam stigao virnuti pod haubu i evo nekoliko pitanja;
1. Da li netko ovako iz slike dobiva ideju što bi to moglo biti, tranzistori su 2N3773 (četiri po kanalu) , izgleda kao da je jedan kanal u kućištu, ali su zapravo dva ista, jedan ispod drugog.

1.jpg

2.jpg

Prilagodni transformatori su največi koje sam ikada vidio. Na žalost, nisu isti! Iako od istih limova, jedan ima par milimetara deblji paket.
2. Da li bi se paketi uništili kada bi se većeg dio limova stavili na manji, tako da u konačnici budu isti? Predpostavljam da se onda ne bi mogli više koristiti kalemovi?

3.jpg

4.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Zmajz » Uto lis 27, 2020 6:48 pm

Ne diraj ako radi!
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la davorin » Uto lis 27, 2020 6:53 pm

Upravo tako! Pogotovo kad vidiš da su izlazni tranzistori MOTOROLA, a transformatori vrlo veliki. Zapravo ti ti transformatori uopće ne trebaju jer ti nemaš 100V-ne linijske zvučnike, već trebaš ugraditi normalne zvučničke terminale. Dodaj i kućište za osigurač pa ga spoji u seriju sa +polom zvučnika.
davorin

PostPostao/la davorin » Uto lis 27, 2020 6:59 pm

Kada izbaciš nepotrebne trafoe (poslužit će premotani za nešto drugo), ostane dovoljno prostora za ubaciti pokoji par dodatnih elektrolitskih kondenzatora, pa čak bi stalo i predpojačalo i/ili "buffer" sa elektronkama. :lol:
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Uto lis 27, 2020 7:11 pm

Ne mislim pojačalo rasturati! Samo skinuti prilagodne trafoe, premotati ih u prigušnice , a u kutiju s vremenom dodati bolje napajanje.

ESIT: i staviti zaštitu za zvučnike.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Uto lis 27, 2020 8:33 pm

Master of disaster napisao:Ne mislim pojačalo rasturati! Samo skinuti prilagodne trafoe, premotati ih u prigušnice , a u kutiju s vremenom dodati bolje napajanje.

Te jezgre su kvalitetne i zaslužuju bolju sudbinu! Odlične za izlazne transformatore, a nakon rastavljanja je lako dodati par limova onome trafu gdje nedostaju. Svakako bi bila šteta na njih namotati mrežne prigušnice.
davorin

PostPostao/la davorin » Uto lis 27, 2020 8:35 pm

Ukoliko misliš namotavati nekakve prigušnice, javi se na PM, ili nazovi sutra prije podne.
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Uto lis 27, 2020 9:41 pm

davorin napisao:
Master of disaster napisao:Ne mislim pojačalo rasturati! Samo skinuti prilagodne trafoe, premotati ih u prigušnice , a u kutiju s vremenom dodati bolje napajanje.

Te jezgre su kvalitetne i zaslužuju bolju sudbinu! Odlične za izlazne transformatore, a nakon rastavljanja je lako dodati par limova onome trafu gdje nedostaju. Svakako bi bila šteta na njih namotati mrežne prigušnice.

Hm... ok, onda neće biti na njima motane prigušnice, imam još razno, raznih transformatora za tu sudbinu.
Master of disaster

PostPostao/la tom_hifi » Ned stu 01, 2020 6:16 pm

Današnji ulov.

20201101_135152_resize_64.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
tom_hifi

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica