Bepone napisao:sema je tu ako nekoga zanima jednostavno rjesenje kao plan B a ne kosta nis,
Bepone napisao:ovo rjesenje od turnera je ustvari genijalno, osim ca je jeftino, jednostavno, lako nabavljivo i u jednom ducanu,totalno DIY friendly ca je esencija svega, iskljucuje se relejem primar trafa pa se more cijeli amp napravit bez releja, osiguraca u izl.krugu../ ako nekom smetaju osiguraci/ . elementi su jeftini i lako se sastavi. dodatno planiram jos jedan relej koji ce kad proradi zastita i iskljuci se primar trafa , ukljucit nekih 100R 100W u paralelu sa kondima u napajanju i ispraznit ih u par sec pa sam na miru kao ca se dela u industrijskoj elektronici po defaultu. i ne treba se cekat puno vremena kad zastita proradi da se sve isprazni, i nema releja u krugu zvucnika i nema przenja izlaznog kruga nastalog naglim iskljucivanjem zvucnika na punoj snazi
Bepone napisao:u RF-u open loop i kratki spoj su jedno te isto, tako ja to gledam i u audio tehnici. i siguran sam da je baren jedan amp na svijetu ( a je i vise) krepao tocno kad je proradila zastita i iskljucila zvucnik. meni. to mi je dovoljno![]()
dadod napisao:Vidim da se pojavljuje sve vise tranzistorkih pojacala bez ikakove zastite pa bih mogao naruciti izradu plocica ako se skupi dovoljno zainteresiranih. Trebaju dvije plocice po pojacalu pa treba naruciti parni broj.
Pogledati SSR ovdje: https://diy-audio.com.hr/viewtopic.php?f=7&t=4243" target="_blank" target="_blank
Bepone napisao:ovo rjesenje od turnera je ustvari genijalno, osim ca je jeftino, jednostavno, lako nabavljivo i u jednom ducanu,totalno DIY friendly ca je esencija svega, iskljucuje se relejem primar trafa pa se more cijeli amp napravit bez releja, osiguraca u izl.krugu../ ako nekom smetaju osiguraci/ . elementi su jeftini i lako se sastavi. dodatno planiram jos jedan relej koji ce kad proradi zastita i iskljuci se primar trafa , ukljucit nekih 100R 100W u paralelu sa kondima u napajanju i ispraznit ih u par sec pa sam na miru kao ca se dela u industrijskoj elektronici po defaultu. i ne treba se cekat puno vremena kad zastita proradi da se sve isprazni, i nema releja u krugu zvucnika i nema przenja izlaznog kruga nastalog naglim iskljucivanjem zvucnika na punoj snazi
aparatusonitus napisao:Bepo, shema zaštite zvučnika na prvu izgleda ok, moguća varijanta je da relejom prekidaš napajanje Vcc/Vee izlaznog kruga pojačala (npr. umjesto osigurača izlaznog kruga). Pritom moraš paziti da zvučnici mogu bez problema kratkotrajno izdržati DC napon napajanja prilikom pražnjenja lokalnih elektrolita (dakle, treba pažljivo odabrati ukupan kapacitet lokalnih decouplera) u izlaznom krugu pojačala (takav sustav zaštite ti je primjenjivao npr. Hypex u svojim pojačalima).
Vrati se na: Tranzistorska tehnika
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 3 gostiju