Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Edison » Pet kol 02, 2013 11:13 pm

joe dalton napisao:Imam punu ladicu ispravnih, ali tehnološki zastarjelih mobitela. I niko ih ne treba. Mogu ih prodati za 5kn (možda).I zašto bi se onda pravili da traju? Slično je i za PC, printere, TV..... Zastare brže nego dotraju.

Meni mobitel nije zastario ako mogu razgovarati preko njega. U pocetku sam ih kupovao cesto jer me zanimala tehnologija i mogucnosti, a onda sam shvatio da je to ipak samo telefon. OK, ima i sat, kalendar, budilicu... dovoljno. I zadnjih 12 godina koristim isti mobitel. Baterija je jos originalna, i traje mi i do 5 dana. Ne zovem puno, a nocu je oko 6 sati, koliko spavam, ugasen. I skoro ce mu trinaesti rodjendan.

Svako toliko dobijem one SMS-ove tipa - predjite na novu pretplatu i iskoristite nove super pogodnosti. Jednom sam nazvao call-centar i pitam curu tamo, koje su to super pogodnosti? Kaze mi ona - "Pa... mozete dobiti novi mobitel...". Velim joj ja - "Ali ovaj moj jos uvijek radi". Skoro je umrla od smjeha, i kroz smjeh mi objasnila da nitko ne mijenja mobitel jer mu stari ne radi. Porucio sam joj da taj novi sto bi isao meni, ona slobodno uzme sebi, i oboje sretni...

Nazalost, nase konzumersko drustvo je drustvo razbacivanja, i proizvodnje puno, puno smeca. Radimo puno da bi imali sto vise novca, da kupimo nove djidje, koje nemamo kad ni koristiti, jer moramo puno raditi da bi... Perpetuum mobile. Mashala.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la deleted user » Pet kol 02, 2013 11:22 pm

Edison napisao:
Dean napisao:Gotovo...
Les Faul, Tom i Edison
Koverte idu sutra...

Stigle podloskice. Hvala Deane! :D
Zelim ti ugodan odmor.

x3 :D

PostPostao/la joe dalton » Pet kol 02, 2013 11:27 pm

@ Edison - Ti nisi tipični korisnik. :D
Sada svi žele smartphone s internetom i gps-om.
Moj PC je i prije 10 godina imao svu funkcionalnost koja mi treba za rad. Ali izašle su nove verzije SW, koje btw. ne nude ništa bitno novo, novi operativni sustav (ništa bolji od starog). Stari PC jednostavno to nije mogao podnijeti. A moraš imati nove verzije SW jer inače nisi "kompatibilan" s okolinom. I tako te tjeraju da nabavljaš novo iako te staro još uvijek dobro služi.
Slično je i ua TV. Digitalna televizija, ravni ekrani, internet preko TVa......
joe dalton

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub kol 03, 2013 1:24 am

I ja nisam tipični korisnik. Mobitel iako nov(3 godine) sa klasičnom tastaturom, baratao sam sa nekoliko mobitela sa touchscreenom ali iako imam tanke prste u velikoj većini bi se desilo da kliknem nešto ča ne želim. Jedino mjesto di bi želio touchscreen bi bilo neko sinumerik ili slično upravljanje CNCa kada napravim tu makinu, za to bi dao jedan bubreg.
LCD televizor...paaaa razmišljao sam prije 3 godine o njemu i odustao jer mi jednostavno ne treba. imam u kući 3 komada CRTa,ekrani savršeni,ako nešto vrisne za 100kn se popravi. Jedini razlog zašto razmišljam o LCDu(iako se nema love niti za slovo "L") je da napokon mogu smjestiti negdje gramofon jer bi TV išao na zid i oslobodio mjesto. Ča se tiče digitalne televizije 100% sam za jer ne trebam petljati oko HTPCa već samo usb stick i snimaj ča ti srce želi. :)
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la audio kutak » Sub kol 03, 2013 12:31 pm

joe dalton napisao:
audio kutak napisao:nažalost, kao što se iz tubemanova posta može isčitati... ne rade se više proizvodi da bi trajali.... žalosno...

Imam punu ladicu ispravnih, ali tehnološki zastarjelih mobitela. I niko ih ne treba. Mogu ih prodati za 5kn (možda).
I zašto bi se onda pravili da traju? Slično je i za PC, printere, TV..... Zastare brže nego dotraju.

moj komentar se odnosio na proizvode koji su skupi... dakle, onaj printer je bio predzadnji najskuplji u ponudi a živo smeće.... i očekuje se kvaliteta..
a koštao je bome i previše novaca... očito više nema kvalitete obzirom na novce...

a mobitela ja imam isto punu ladicu, većinom Nokie i sve ispravne ali "zastarjele"...

ps.javi mi na pm kaj imaš od mobitela... možda kaj dogovorimo jer meni trebaju ti stariji mobiteli koji imaju drukčije zvučnike
i jače se čuju za razliku od ovih danas koje ne čujem na 2 metra udaljenosti...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la audio kutak » Sub kol 03, 2013 12:43 pm

joe dalton napisao:@ Edison - Ti nisi tipični korisnik. :D
Sada svi žele smartphone s internetom i gps-om.
Moj PC je i prije 10 godina imao svu funkcionalnost koja mi treba za rad. Ali izašle su nove verzije SW, koje btw. ne nude ništa bitno novo, novi operativni sustav (ništa bolji od starog). Stari PC jednostavno to nije mogao podnijeti. A moraš imati nove verzije SW jer inače nisi "kompatibilan" s okolinom. I tako te tjeraju da nabavljaš novo iako te staro još uvijek dobro služi.
Slično je i ua TV. Digitalna televizija, ravni ekrani, internet preko TVa......

bome niam ni ja "tipični" korisnik! :lol: :lol:

Furam se na staru Nokiu 2600 proizvedenu u 2004 godini, prije toga imao duuugo vremena model 6610.... moj najdraži..

Razumijem ljude kojima treba novi model mobitela za posao zbog pristupa internetu, mobilnosti i slično ali nikako ne razumijem
kada vidim svakodnevno ljude u kafićima i vani kako svak bulji u svoj ekran... i to ti je druženje.... nestalo je onih razgovora, prisnosti...

Meni mobitel služi za razgovor i ponešto sms-anja

eh, da.... još uvijek imam katodni "debeli" tv koji radi bez problema od 2005 godine... još nisu napravili lcd ili plazmu koji će
imati kvalitetu boja i kontrast kao CRT monitori i tv-i pa da je kupim.... svi moji poznanici i prijatelji koji se "profi" igraju na računalu,
imaju 19 ili 21 inčne CRT ekrane
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub kol 03, 2013 7:29 pm

Još malo kupanja,a kada ću ja na more da sebe bućnem u otopinu...

PCB.jpg

PCB (1).jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Khadgar2007

PostPostao/la tom_hifi » Sub kol 03, 2013 8:02 pm

Al meni zbilja nije jasno čemu to fercinaš? Izgubiš dvaput više vremena, a za što? Za bakar koji, možda, oksidira nakon 20-tak godina? :mrgreen:
tom_hifi

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub kol 03, 2013 9:45 pm

Ne izgubi se previše vremena, a i navikao sam fercinati pločice radi zaštite,možda bi mogao upotrijebiti kalofonij otpoljen u alkoholu.Ja mislim da se i sa time presvlače pločice jer sa nečim takvim smo radili i srednjoj školi ali taj mi se postupak nikada nije svidio,otopina se lijepi na sve živo i neživo i treba pola gladne godine da se osuši. Prije dosta godina nešto sam mislio i posrebriti ali po receptu koji sam našao nisam mogao naći sastojke pa sam se vratio dobrom starom tinolu. Ja mislim da sam ove pločice koje se vide na slici napravio u roku od maksimalno 1h. Kao ča sam već prije rekao da nisam mogao fercinati sa 40W lemilom ali od kako imam Wellericu nakurim ju na 400°C i to ide ko po loju...mislim pasti. :D
Khadgar2007

PostPostao/la tubeman » Sub kol 03, 2013 10:02 pm

Meni se osobno fercinanje ne sviđa i koristim ga isključivo kod ispravljača i tamo gdje se očekuju velike struje.
Svijedobno sam fercinao i tamo gdje sam zahebao pločicu pa je prosijavala, ali nakon pojave "novih metoda" više volim napraviti novu.

Ako treba, radije je posrebrim.
Pločice zaštićujem sa lotlakom.
Ako baš treba, koristim plastik sprej.
Jest da treba neko vrijeme da se to posuši, ali ništa nije tako hitno da ne bi moglo pričekati.
Postoje razna druga sredstva kojima se može postići "profesionalni izgled" ali to me previše ne zanima jer ništa ne radim za prodaju, a prijatelji ili oni kojima štogod takvo poklonim se neće puno žaliti :)
Nekada smo koristili kalofonij i šelak, što isto nije tako loše.
Ne znam što se to ne suši i što se lijepi ???
Ako je bilo dobro za vojnu tehniku, onda ne znam što ne bi bilo dobro nama ???
Jedino, za sve treba poštivati "recepte" i postupke.
Žurba i improvizacije nisu nešto posebno korisno :) :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica