joe dalton napisao:Imam punu ladicu ispravnih, ali tehnološki zastarjelih mobitela. I niko ih ne treba. Mogu ih prodati za 5kn (možda).I zašto bi se onda pravili da traju? Slično je i za PC, printere, TV..... Zastare brže nego dotraju.
Meni mobitel nije zastario ako mogu razgovarati preko njega. U pocetku sam ih kupovao cesto jer me zanimala tehnologija i mogucnosti, a onda sam shvatio da je to ipak samo telefon. OK, ima i sat, kalendar, budilicu... dovoljno. I zadnjih 12 godina koristim isti mobitel. Baterija je jos originalna, i traje mi i do 5 dana. Ne zovem puno, a nocu je oko 6 sati, koliko spavam, ugasen. I skoro ce mu trinaesti rodjendan.
Svako toliko dobijem one SMS-ove tipa - predjite na novu pretplatu i iskoristite nove super pogodnosti. Jednom sam nazvao call-centar i pitam curu tamo, koje su to super pogodnosti? Kaze mi ona - "Pa... mozete dobiti novi mobitel...". Velim joj ja - "Ali ovaj moj jos uvijek radi". Skoro je umrla od smjeha, i kroz smjeh mi objasnila da nitko ne mijenja mobitel jer mu stari ne radi. Porucio sam joj da taj novi sto bi isao meni, ona slobodno uzme sebi, i oboje sretni...
Nazalost, nase konzumersko drustvo je drustvo razbacivanja, i proizvodnje puno, puno smeca. Radimo puno da bi imali sto vise novca, da kupimo nove djidje, koje nemamo kad ni koristiti, jer moramo puno raditi da bi... Perpetuum mobile. Mashala.