Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la SasaKC83 » Čet sij 07, 2021 11:12 pm

Špera je rabljena i izdrapana, taman za vježbati peglanje...

Rebrasti javor, bolje se bude vidjelo kad se polakira...

:violin:
SasaKC83

PostPostao/la gilhooley » Ned sij 17, 2021 11:56 am

Uspio sam konačno izmjeriti ovaj nepoznati trafo.

Trafo ima ukupno 17 izvoda, no nije jasno što je primar, a što sekundar(i).

5 grupa su motane po 3, a jedna grupa po dvije.

Ni po debljini žice, ni po otporu nije se moglo zaključiti. Ni po SM, ni po slikama s Interpleta.

I eto konačno uz Edisonov raniji naputak uspio sam to riješit.

Naravno da trafo NE odgovara za ono što bih ga iskoristio, tako da uzalud vam trud svirači za ovaj slučaj, no uspio sam upogoniti regulacijski trafo. Sad ga treba skutijati i staviti instrumentaciju i utičnice.

Gill

IMG_20210117_104919_copy_800x600.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la audio kutak » Pon sij 18, 2021 11:30 pm

Čega si se sada uhvatio ?? :mrgreen:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la gilhooley » Uto sij 19, 2021 7:52 am

E moj Kutak... Imam prednju ploču i kutiju...

Šta da stoji neispunjena...?
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la Bepone » Ned sij 24, 2021 1:48 pm

malo za opustit mozak, snifanje neostika..dobro isto i za pluca! :lol: odlucio finisirat jedan git. cab. ostacima tolexa, ostalih od raznoraznih projekata.. taman je vrijeme.. prvo spremio letvice za prednji baffle i montirao, pa malo kombinirao da li ce kabinet bit dvobojan , trobojan, crvene iman premalo a taman mi pase , bijele iman 3/4 pa jos neke komade.. crne iman ma mi je predosadna, nemam nis za je ozivit.. bijela znaci
neostik1.jpg

neostik2.jpg

neostik3.jpg

krenuo kistom sa pattex ljepilom a poslije i bizonom na 4 sloja.. otisla je kantica i pol! medju svakim slojem ljepila 20 minuta cekat susenje.. pa onda komade spremit za sve strane... posao od cijelog dana lagano u paraleli sa drugim delom, kad sam uspio dobiti cijeli okvir, ide napad rulom po kabinetu svakih 1 sat da se lijepo zalijepi i ne nastanu mjehurici.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Zadnja izmjena: Bepone; Ned sij 24, 2021 2:06 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Bepone

PostPostao/la Bepone » Ned sij 24, 2021 1:56 pm

spajanje pod kutevima je posebna prica i tehnika, treba bit jako precizan i koncentriran sa jako ostrim skalperom (ili posebnim nozicen za to)
neostik6.jpg

neostik8.jpg

rezultat:
neostik7.jpg

sad se ceka prednji baffle i montiren zvucnjaka, pa da pocnemo sa slusnim testovima.. ca ce ja se nadam bit danas!! :dance: :dance:
Bepone

PostPostao/la Toma » Pon sij 25, 2021 7:37 pm

Draže mi je lipilo u spreju.Ide brze i ne smrdi a odlično drži
Toma

PostPostao/la Bepone » Pon sij 25, 2021 10:17 pm

e kad bi valjalo i aj bi ga koristio.. sve ca sam isprobao, odljepljuje se na potez. koje si ti koristi?
ovo sa 4 ili 6 ruku neoprena drugi dan ako uspijes potegnut , raskine drvo po vlaknima a tolex i dalje drzi, tu kvalitetu ganjam :P
Bepone

PostPostao/la Toma » Uto sij 26, 2021 1:40 am

3M i bison.Jedno i drugo drzi odlicno.Nakon 8-9 godina nista se nije odlipilo.
Toma

PostPostao/la davorin » Uto sij 26, 2021 8:27 am

NEOSTIK je provjeren i jeftin, a može se kupiti u gotovo svakom dućanu. Koristio sam ga prije ~50-ak godina, a i danas generalno nemam zamjerki kada se pravilno koristi. Isprobavao sam i druge vrste ljepila, ali nisam primijetio neka poboljšanja, a osim veće cijene i ne mogu se kontinuirano kupiti u svima dućanima kao NEOSTIK.
Dobro i pravilno zalijepljena koža, tolex, platno i guma na drvo, šper-ploču, medijapan, panel-ploču i ivericu pomoću NEOSTIK-a se nakon ~10-ak dana ne mogu više odlijepiti, a da se bazni materijal ne otkine i/ili obloga ispara.
NEOSTIK se dobro nanosi lopaticom, kistom i prskanjem pomoću šprice i može se se radi lakšeg nanošenja razrijediti i sa više vrsta isparivih razređivača. Najbolji je nitro-razređivač, ali neke vrste tolex-a su topivi u njemu pa treba pažljivo izabrati vrstu.
Prije ~40-ak godina se moglo nabaviti i ljepilo TELEOL koje je bilo potpuno identično kao NEOSTIK, ali i dosta jeftinije no nestalo je sa tržišta.
davorin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica