Pao Pepeo napisao:puno se stvari koristi kao " sacma " za pjeskarenje al evo nesto sto sam nedavno otkrio
jedan postupak za skidanje farbe i prljavstine sa raznih povrsina je pjeskarenje soda bikarbonom - sodom za kuhanje... nađe se je i po 14 kn / kg
njome se moze cistit i osjetljivije predmete , jer je manje abrazivna od pijeska kojeg se inace koristi , tako se ju se koristi kod restauracije drva , cisti se farba sa stakloplastike , a vjerujem da bi bila odlicna za ciscenje kucista starih radia - pojacala.
Za ciscenje dijelova motora ima jos jednu veliku prednost , a to je da se topi . Tako da kad se kasnije komad pere s vodom ne ostaju ostaci . Npr. imati sakrivenog pijeska koj kasnije zavrsi u kakvom lezaju nije zgodno...
Jedan nedostatak kod pjeskarenja sodom je da ju se moze koristit samo jednom , ona se lomi nakon prve upotrebe dođe previse fina za dalje.
Tako da sam i ja bio u iskusenju napraviti si mali box kao i ti sasa al sam odustao.
Pjeskario sam u dvoristu i izgorio 10 kvadrata trave
Master of disaster napisao:Gdje dijelove nabavljaš. Ima kod mene u uglu zatrpan jedan v35 pa...

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 8 gostiju