Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Master of disaster » Sri kol 07, 2013 11:00 pm

:lol: :lol: :lol: iiiiiihaaaa!!!!
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Čet kol 08, 2013 9:07 am

Prije par dana su do mene svratili Zuzi i NinoS, i tom prilikom je Zuzi donio 2 izlazna transformatora da ih u budućnosti "humano" rastavim i pripremim za premotavanje.
Radi se o protufaznim transformatorima firme ISKRA koji su radili u kino-pojačalima aparature KO-04 od 25W, sa parovima elektronki 4654 u izlazu, sa po 3 komada EF12 u predstupnjevima i ispravljčicom AZ50. Pojačala su bila vrlo kvalitetno napravljena i radila su AB1 klasi sa automatskim prednaponom.
Izlazni transformatori su imali primarni induktivitet veći od 24H (na 25Hz), primarnu anodnu impedanciju od Raa=10kOhma, sekundarne izlaze od 200 Ohma (linijski izlaz ~70V) i 25 Ohma (linijski izlaz od ~25V), a davali su punu snagu (25W) od 40Hz do 14kHz. U odličnom su stanju, i gotovo da ih je šteta rastaviti i razmotati.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la tubeman » Čet kol 08, 2013 9:14 pm

Danas bio u ZG i po povratku mi vrag nije dao mira pa sam se uhvatio jednog uređaja koji je stajao jedno vrijeme "na promatranju",
Da ne zagađujem "prave teme" jer se ne radi niti o restauraciji, možda tek "o zanimljivom uređaju iz prošlosti", odučio sam se tek osvrnuti ovdje na to.

Inače krasan Hornyphon receiver, u stvari je originalni Philips, tek s naštancanim drugim znakom :) :)
Daklem, uređaj s kraja sedamdesetih i početka samdesetih koji se prodavao sa značkama desetak europskih proizvođača.
Vrlo dobro mehanički napravljen. Klasična koncepcija, ali se na ničemu nije štedilo.

Izgorio izlaz - jedan kanal, najvjerojatnije zbog proboja elektrolita na izlazu.
To je jedan od onih popravaka koji traju 10 minuta dulje nego što treba vremena za rastaviti i sastaviti poklopce.

Slika
Slika

Receiver ima vrlo lijep zvuk, i vjerujem da je upravo to bilo presudno.
Vlasnik jednostavno nije mogao odoljeti da ne odvrne potenciometar za glasnoću malo više nego što je izlaz mogao podnijeti :(

Kolega je donio još jednog isto takvog (ovaj puta Philipsa) "za dijelove", ali mislim da ću ga razveseliti kada oba dobije natrag.
Ionako je i kod njega krepao izlaz :(

STK-e sam nabavio za 15 eura oba (s poštarinom) pa sam uzeo dva - isplati se srediti oba komada, pa neka se veseli, mada mislim da će Philips biti nešto tvrđi orah jer se u njemu vide tragovi "ordiniranja", pogotovo po ispravljaču.
Ali sve je to sport, ljeto je još mlado a vrućina mi ne smeta :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la sonny » Čet kol 08, 2013 9:29 pm

Imam takav Philips ali ne fata ni jednu stanicu.... Inace je u jaaako dobrom stanju... Tocno ne znam otkuda da krenem :D
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la Schultz » Čet kol 08, 2013 9:37 pm

Ja imam takav Philips u odličnom stanju (valjda, nisam ga upalio sigurno 10 godina...)... :mrgreen:
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Schultz » Čet kol 08, 2013 9:39 pm

Ček, ček, ček..... Ja mislim da moj ima tranzistore u izlazu a ne STK.... Ajde baš ću provjeriti za vikend jer mi je na Boduliji.... :?
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet kol 09, 2013 11:20 am

Ponukan Tubemanovom prozivkom da se predstave pješčani uradci iznosim neku ideju koja mi se sinula neki dan nakon ča sam ugledao neke germanijske tranzistore na ebayu kod onog prodavača koji prodaje onaj živin mjerač sati. Mislio sam već neki dan otvoriti temu ali mi se čini da nema neke potrebe sve dok se ne dođe do nekakvih osnovnih zaključaka. Evo i linka http://stores.ebay.com/KW-TUBES/Transis ... 34.c0.m322 Znači zanima me onaj P216B tranzistor jel to nešto upotrebljivo za audio svrhe. Mislio sam napraviti nešto do 10W u A klasi a može i neka AB,kada ću napraviti nemam pojma ali sjetio sam se Bata Baneovog projekta sa germanijskim tranzistorima koji je bio u Bjelovaru pa si rekoh zašto ne.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Edison » Pet kol 09, 2013 12:36 pm

Khadgar2007 napisao:Ponukan Tubemanovom prozivkom da se predstave pješčani uradci iznosim neku ideju koja mi se sinula neki dan nakon ča sam ugledao neke germanijske tranzistore na ebayu kod onog prodavača koji prodaje onaj živin mjerač sati. Mislio sam već neki dan otvoriti temu ali mi se čini da nema neke potrebe sve dok se ne dođe do nekakvih osnovnih zaključaka. Evo i linka http://stores.ebay.com/KW-TUBES/Transis ... 34.c0.m322" target="_blank" target="_blank Znači zanima me onaj P216B tranzistor jel to nešto upotrebljivo za audio svrhe. Mislio sam napraviti nešto do 10W u A klasi a može i neka AB,kada ću napraviti nemam pojma ali sjetio sam se Bata Baneovog projekta sa germanijskim tranzistorima koji je bio u Bjelovaru pa si rekoh zašto ne.

Kud ces s germanijevim tranzistorima u A-klasu? Moze, ali trebaju ogromni hladnjaci, jer mislim da germanij umire iznad 75°C. A i cemu radti s germanijem, samo zato sto je germanij. Larpurlatizam?
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet kol 09, 2013 3:01 pm

Ma samo ideja, ako se ne ostvari nikom ništa. Bilo koju ideju ja kuham duuuuugo vremena, a ako me drži i nakon toliko vremena onda se ide u neku realizaciju.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Schultz » Sub kol 10, 2013 4:19 pm

Vezano za onaj Philips receiver...

Da, ja imam verziju 8000, sa dva 2SC1051 po kanalu...

Sjećam se, onako nekako kroz maglu, da je to onako, respektabilno sviralo....
Malvazijski tigar
Schultz

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica