kaj ne treba HV biti 300 V ili...?
potrošio sam danas par sati na edukaciju o ovoj shemici...
SasaKC83 napisao:lajkam sve po redu,![]()
kaj ne treba HV biti 300 V ili...?
potrošio sam danas par sati na edukaciju o ovoj shemici...
SasaKC83 napisao:kaj ne treba HV biti 300 V ili...?
Edison napisao:SasaKC83 napisao:kaj ne treba HV biti 300 V ili...?
Ne treba, radit ce i s nesto manjim, ali i s nesto visim naponom. Treba uzeti u obzir da ECC83 (a one ovdje rade posao) vole vise napone, i linearnije su kad je napon visi. Ja bih anodni napon digao na 330-350V, ali me trenutno blokiraju cjevne stabilizatorke na oko 300V. Ako napravim drugacije napajanje, sigurno cu ici na visi napon od 300V.
tom_hifi napisao:Nakon mjerenja dodatnog i swapanja lampi, napravio sam malu promjenu u shemi.
R3 sa 68K na 75K i C5 (izlazni vezni kondenzator) sam povećao na 27uF. Može ostati i 2.2uF, ali fazno je "malo bolje" sa 27uF koje sam imao na lageru, pa da ne stoje u ladici.
Uglavnom, phono se usvirava. V3 je trenutno E80CC, ali imam namjeru probati i 12AY7, ECC81/2, 12BH7. V1 i V2 su ECC83.
Trenutno svira odlično, mrvicu povučenije, ali sve je novo, nema ni dobra 3 sata rada.
Sve mi se nekako čini da ću, u budućnosti, napraviti još jedan sa komplet cijevnom stabilizacijom.![]()
tom_hifi napisao:Jako jako dobro.
SasaKC83 napisao:tom_hifi napisao:Jako jako dobro.
NARUČIO sam pločice prije carine u 6om mjesecu. Izgleda da ništa od regeneracije tekućeg. Ovo je zadnje ove godine majkemi.![]()
Bing [Bot] pregledava forum i 2 gostiju