SasaKC83 napisao:Ja više volim mat i saten sjaj, ali znam koliko je ovo teško postići pa respekt.
ja ti ne mogu reci koju vrstu zavrne obrade vise volim jer svaki predmet pita svoju , ne necemu cive pase ovo na nekima ono...
ali treba se paziti ne zalaziti u podrucje kica... sto je u hi-fi cesta pojava
ali priznajem sad sam se poceo malo paliti na visok sjaj
SasaKC83 napisao:Što se tiče utvrđivača, dosta toga ovisi o temperaturi i vlazi u zraku. Bolje je koristiti lakove koji u tehničkim listovima daju preporuke i imaju više vrsta učvršćivača ovisno u kojem si godišnjem dobu (pa onda imaš brojeve učvršćivača 2000, 3000 ili 4000 ili slično). Mobihel npr ima vrhunski objašnjeno sve za svoju paletu proizvoda...od epoksi učvršćivača površine, kitova, baza i završnih slojeva...
osim zvucnika forbam tu i tamo jos dosta stvari... nesto namjestaj a i po koj motor tu i tamo
druga ( zapravo prva ) ljubav su mi motori..
dobre rezultate kod lakiranja sam poceo dobivat kada sam prstao se praviti pametan... citati upustva , tuđa iskustva
nekada mi je glavna briga paziti na prasinu i na muhe, sada su mi to jedne od zadnjih stvari kojima obracam paznju . Ako se desi da mi se mala musica zalijepi za zadnji sloj laka tao se lako popravi... ali ako mi je podloga koja farbam losa , ne dobro pripremjelna mozes farbat godinu dana i dobrog rezultata neces imat...
sad sam nakon puno proba uspio malo prokuzit taj 2K lak kojega koristim , i uzimam ga u istom ducanu i istu marku . Također jedna caka je da prije spricanja stavim lak u kucu da se malo zagrije. Dali pored peci ili radatora ( ne pretjerivati

) da dođe na sobnu temperaturu . Tad se bolje razlije...
Ljeti tog problema nema
O vlazi i temp zraka mogli bi dugo... jako vazni kod lakiranja a mislim da je vlaga jos i vaznija. Kad smo kod toga moram si kupiti odvlazivac ili takozvani odvajac kondenzata za kompresor. Na to ljudi zaborave...
SasaKC83 napisao:Bez obzira što svi preporučuju da možeš radit nakon 24 ili 48 sati ja bi rekao da je ipak bolje ostavit par dana između slojeva. Vidi se razlika kad brusiš ili poliraš, što god pričali. A za neki brutalni piano high gloss i puno slojeva rezervirao bih minimalno mjesec dana ili čak i dva da nije stiska... I bar 100 eura po m2, bez toga nema "ogledala"...
istina , neznam kako je kad imas pec odnosno komoru di si drzis komad sat dva na visoj temperaturi ( mislim da oko 70* drze )
ali ja isto volim bar dva tri dana da mi prođe između slojeva. Kod finog brusenja se odmah primjeti razlika , papir bolje skida i manje se puni.
Broj slojeva farbe ovisi i sto se farba, ako je drvo treba vise da se pore zapune. Ali mislim napraviti jednu probu s nekim filerom slicnim onime sto si ti nedavno koristio. Onaj od Cromos - tekucina za kitanje , je prozirno to cudo ? Ako da moglo bi biti od koristi... Treba probat uglavnom