Khadgar2007 napisao:Faliti će basa...
Za takve sredimo "posebnu" RIAA korekciju ...
Khadgar2007 napisao:Faliti će basa...
grunf napisao:Edison napisao:grunf napisao:ko kaže da pretpojačalo za MC košta , donja shema ne može biti jednostavnija i dobra je ,od Hirage , posli staviš klasičan MM stupanj , inače neki koriste ovo kao I/V stupanj za strujne dac-eve
Grunfe, a imas li ti te Toshibine tranzistore sa sheme? To bi trebali biti neki niskoshumni...
nije kvaka da su niskošumni, mada i to nije na odmet nego da imaju šta niži rbb- base resistance , nažalost takvih tranzistora danas više i nema,a koristili su se baš za MC zvučnice i mikrofone
šta se tiče sheme koju sam stavio ekipa s velikog diya je hvali i dosta njih kaže da je to najbolji MC stupanj koji su čuli , jedina mana je šta radi na baterije ,mada se danas može složiti dobar reg. koji glumi baterije
a šta se tiče tranzistora mogli bi danas ići 2SC3324, ZTX851, KSC1845,... našlo bi se nešto
ja imam namjeru istu shemu probati kao I/V stupanj pa ako nađem neki dobar i dostupan tranzistor javim vam
Zmajz napisao:Netko je nešto spominjao MC pre-pre, pa evo jednog koji i ne mora biti skup... a ni djelovi nisu neka egzotika:
grunf napisao:Zmajz napisao:Netko je nešto spominjao MC pre-pre, pa evo jednog koji i ne mora biti skup... a ni djelovi nisu neka egzotika:
e još da je ulaz spojen na katodu umisto na grid ,to bi bia posal![]()
...
Khadgar2007 napisao:Evo jedne šemice sa tubecada gdje ulazni kond nije prevelik.
Khadgar2007 napisao:Evo jedne šemice sa tubecada gdje ulazni kond nije prevelik.
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 5 gostiju