Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Bepone » Sub stu 27, 2021 10:46 am

krece projekt od zivotne vaznosti broj #1033 ! :P
biti ce dio hibrida JFET/ lampe a ovo bi trebao biti ulazni okretac faze, diferencijalno pojacalo bez izoblicenja sa idealnim izlaznim signalima , mijenja ulazni Single ended / PP transformator, ili par ulaznih lampi ca obicno budu. sastoji se od 3 JFETa, ovdje Motorola 2N4393, Idssi od oko 16-22mA
zi2.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bepone

PostPostao/la grunf » Sub stu 27, 2021 3:12 pm

a vidi ovo, malo obrnuto nego kod tebe ;)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la Bepone » Sub stu 27, 2021 3:24 pm

direktno spojeni lampaski diferencijal sa izlaznim mosfetima bez kondica! to je vec spektakl! jedino onih 3.7mA u driveru kvari dojam , da je bar 37mA! :P
Bepone

PostPostao/la Zmajz » Sri pro 01, 2021 7:38 pm

Još malo igranja i gotovo,,,,
Dujal.jpeg
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la davorin » Pet pro 03, 2021 8:21 am

Dobio sam na poklon stariji (~1986-ta godina proizvodnje) 5-kanalni mikser sa mono izlaznim pojačalom od 300W i ugrađenim efektima (analogni reverb i digitalni echo i chorus).
Uglavnom ispravan, ali traži određene manje zahvate, a kako se radi o nekada vrlo cjenjenom (u krugovima glazbenika!) i svojevremeno skupom uređaju, odlučio sam ga dovesti u upotrebljivo stanje.
Izlazni stupanje napravljen sa FET-ovima (po 3 komada 2SK226 i 2SJ82) koji se napajaju sa +/-80V. Mrežni toroid je od 450VA, a elektrolitski kondenzatori su 2x4700uF/100V (izmjereni su i unatoč starosti i radnim satima iza sebe u odličnom su stanju sa vrlo malim gubitcima i kapacitetom iznad ~5000uF!).
Za priključak zvučnika je netko davno montirao par XLR utičnica pa sam za to morao napraviti malu pločicu sa na sebi montiranim buksnama i 6,3mm "jack" utičnicama koje su standardnije.
Većina dugmadi potenciometara nema na sebi više "kapice" sa oznakama pozicije, a skinute su i gumene "nožice" sa donje strane jer je uređaj bio montiran u nosač 19"-nog "rack"-a pu su smetale. Netko je sa obe bočne strane izbušio niz sitnih rupa i napravio pripremu za montažu 2 mala ventilatora za prisilno hlađenje unutrašnjosti kutije (poklopci su bez rupa na sebi), ali oni nisu montirani pa ću ih možda motirati.
Za divno čudo niti jedan od potenciometara ne prekida, me "šuška" i ne "kvrcka", a pojačalo nema nikakvog šuma niti brujanja kada se uključi.
DC-napon na izlazu prema zvučniku varira između +15 i +25mV, a ne mijenja se niti kada mijenjam napon mreže pomoću varijaka.
U obzir dolazi eventualno povećanje kapaciteta filterskih kondenzatora, ugradnja DC-zaštite zvučnika sa odgodom uključenja, kao i neki manji ventilatori koji bi se uključivali automatski (po potrebi u sprezi sa senzorom temperature).
davorin

PostPostao/la davorin » Pet pro 03, 2021 10:49 am

Evo i blok šeme:
davorin

PostPostao/la cappucino » Pon pro 06, 2021 9:37 am

U zadnje vrijeme, desio mi se čudan "kvar" u hi-fi sistemu.
Naravno da su amp, pre amp, riaa,gramofon-sve -- diy, osim CD playera.
Stvar je da se kompletna zvučna slika "pomakla" u desno, tj čujno su se smanjili visoki i srednji na lijevom kanalu.
Ako bi slušao skroz na tiho, razlika je bila nečujna, ali kako bi pojačavao razlika je bila toliko čujna da sam počeo mjenjati sve redom.
Amp, pre, cinceve,zvučnike... na kraju i pot na preampu... uvjek isto.
Šta sad???
sinoć spojim sloni esprit serija cd,sa varijabilnim izlazom ( koji inače koristim ) direkt na amp (mjenjam jedan,drugi,treći amp...) isti problem.
hmmm...spojim fixni izlaz iz cd-playera na preamp--- opaaa! Sve radi kako treba!
ukratko: u koliko je spojen varijabilni izlaz iz cd playera u sistemu , komplet zvučna slika je shebena, i to bez obzira da li je cd player upaljen ili ne. :?
Pa nek mi netko kaže da je nemoguće.
cappucino

PostPostao/la gilhooley » Pon pro 06, 2021 10:23 am

Da nemash mozda prekid na ulaznim chinchevima u izlaznom pojačalu pa se preštekavanjem interkonekta nesto spoji ili odspoji?
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la cappucino » Pon pro 06, 2021 11:09 am

gilhooley napisao:Da nemash mozda prekid na ulaznim chinchevima u izlaznom pojačalu pa se preštekavanjem interkonekta nesto spoji ili odspoji?

Ne... ponavljam. promjenio sam tri pojačala. dva preampa i uvjek isto.
tek kad sam promjenio cd player, u konačnici spojio postojeći player na fixni izlaz, problem " nestao".
cappucino

PostPostao/la Bepone » Pon pro 06, 2021 11:22 am

pa rijesi si problem kako vidin, i se ok :P
Bepone

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica