NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

Re: NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

PostPostao/la Schultz » Ned ožu 13, 2022 10:42 am

Samo da mi nije puko onaj brižan Valtek iz Ukrajine, on mi je bio redovni dobavljač...
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned ožu 13, 2022 10:51 am

Rusima Ukrajina postala konkurencija što se tiče prodaje lampi i ostalih stvari pa je zato napali. :lol:
Ja mislim da možemo zaboraviti Ukrajinu i Rusiju do daljnjega što se tiče nabave dijelova jer situacija je stvarno alarmantna. :(

Meni su neki dan stigle 6c4p iz Litve jer nisam htio naručivati sa istoka baš radi trenutačne situacije.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la davorin » Ned ožu 13, 2022 11:14 am

Khadgar2007 napisao:Rusima Ukrajina postala konkurencija što se tiče prodaje lampi i ostalih stvari pa je zato napali. :lol:
Ja mislim da možemo zaboraviti Ukrajinu i Rusiju do daljnjega što se tiče nabave dijelova jer situacija je stvarno alarmantna. :(
Meni su neki dan stigle 6c4p iz Litve jer nisam htio naručivati sa istoka baš radi trenutačne situacije.

Poštanski promet s Rusijom nije obustavljen i radi redovno!?
Naši licemjeri također kupuju naftu u Rusiji jer je trenutno jeftinija, ali tu nisu jedini jer to rade i sve druge naftne kompanije na svijetu.
Problematična je jedino kupnja iz Ukrajine, barem od onih prodavača koji iz nje posluju direktno, a ne iz svojih skladišta smještenih na zapadu, ili u nekim drugim državama.
Kupuju jeftinu naftu u Rusiji, a kod nas poskupljuje gorivo s opravdanjem da je na svijetskom tržištu ona poskupila! :lol:
davorin

PostPostao/la Edison » Ned ožu 13, 2022 11:48 am

davorin napisao:Poštanski promet s Rusijom nije obustavljen i radi redovno!?

To vjerojatno nece ni prekidati, a ako budu to ce prekinuti zadnje.

Problem je placanje. Misim da im tamo ne radi PayPal, a ni karticari Visa, AmEx, Master... A ako bi i prosla kakva uplata u Eurima ili dolarima, to im uzme drzava i da rublje. Najvise ce sankcije osjetiti obicni gradjani i sirotinja...
Edison

PostPostao/la Master of disaster » Uto ožu 15, 2022 11:47 pm

Nakon zatišja Lo-fi buvljak opet jaše.
Ništa korisno, ali, zanimljivo. Automat koji se je mogao programirati a koristio se je u crkvi gdje je automatski zvonio, to jest na zvučnike puštao snimku zvonjenja. Cool. :D

IMG_20220315_173550.jpg

IMG_20220315_173256.jpg

Došle su sa njim i dvije nove dijafragme za RCF kopresijske drivere koje sada tražim. Zanimljivi su mi jer im je deklarirani frekvencijski opseg od 80 Hz do 12 kHz, bilo bi se zanimljivo poigrati sa njima.

IMG_20220315_180411.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Edison » Sri ožu 16, 2022 1:00 am

Master of disaster napisao:Ništa korisno, ali, zanimljivo. Automat koji se je mogao programirati a koristio se je u crkvi gdje je automatski zvonio, to jest na zvučnike puštao snimku zvonjenja. Cool. :D

Montiraj to u onaj svjetionik u blizini. Gotova kapelica, i ne trebas graditi zvonik... :lol:
Edison

PostPostao/la Master of disaster » Sri ožu 16, 2022 7:39 am

Mogao bi im iznajmiti. :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Fantocci » Sri ožu 16, 2022 10:38 am

Imaš budilicu kao nitko nigdje :)
Postaviš uz krevet umjesto noćnog ormarića, žena će biti oduševljena.
Fantocci

PostPostao/la drazenK » Sri ožu 16, 2022 12:39 pm

sada lijepo horne okreneš svaku na svoj prozor,
automat isprogramiraš da zvoni svako toliko,
floroscentnim sprejem nacrtaš križ na zidu ispred kuće,
nabaciš sebi lijepu opravicu te utiplaš škrabicu za lemozinu,
i brzo ćeš skupiti za nove horne..
drazenK

PostPostao/la Master of disaster » Sri ožu 16, 2022 1:43 pm

Osamdesetih i ranih devedesetih je u gradu bila firma koja se je bavila iznajmljivanjem cd-a. Kao video klub, samo za muziku... Snimalo se na kazete bjesomučno. Uz, ono što sam slušao i tražio, bio mi je pažnju privukao zeleni omot cd-a "Jungle Fever Vol...(ne sjećam se). To mi je bilo otkriće, dan danas povremeno presjećem sa malo starog dobrog jungle breakbeata. Posudio sam ga i presnimio na kazetu nekoliko puta u sljedećih nekoliko godina. E da mi je ta kazeta sada. Pa da u pet u jutro krene zadušnica;

Watch on youtube.com

Ihaaaaa.... :lol:

Bolje stat sa dobrim idejama prije nego situacija eskalira.... :mrgreen:
Master of disaster

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica