Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned tra 24, 2022 3:56 pm

Viš vraga,ja sam mislio da je to isti kukac.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la grunf » Ned tra 24, 2022 7:36 pm

Fantocci napisao:
grunf napisao:
Fantocci napisao:o kojem otoku se to konkretno govori?

priča je ista na svim otocima ,a ovdje je riječ o Prviću u šibenskom arhipelagu

Bio sam na njemu 2014, kad smo bili u Srimi. Imam malu brodicu i volim obilaziti otočiće, puno više od prženja na plaži...
Ima puno šarma, a ćerka (tada je imala 8 godina) najviše je zapamtila glasnu pjesmu onih kukaca iz unutrašnjosti, koje mi zovemo škržat, ne znam da li vi isto...

a bia si kod bepa ,u šepurini :mrgreen:

zika i pamuče, nadam se da su slike ok ;)

12.jpg

9.jpg

6.jpg

1.jpg

5.jpg

14.jpg

Kao sto vec kisi
u listopadu na otocima
more od olova i nebo od borova
udaljeni glasovi koji se mijesaju

Glas majke, prijatelja, kceri
ljubavnice, broda, brata
na brzinu pokupljeno rublje pred kisu
i nestalo je svjetla s tom bjelinom
jos malo setnje uz more i gotovo
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la Bepone » Pon tra 25, 2022 4:39 pm

ja jucer po istom tom vremenu i gorim valovima u suprotnom smjeru :mrgreen:
Bepone

PostPostao/la grunf » Pon tra 25, 2022 5:34 pm

Bepone napisao:ja jucer po istom tom vremenu i gorim valovima u suprotnom smjeru :mrgreen:

a jučer nije bilo nekog vitra ,a i ti si mi neki kapetan od bonace :lol: :lol:
grunf

PostPostao/la Bepone » Pon tra 25, 2022 8:04 pm

toliko ni bilo vetra da ni bilo prometa do 4 ure :mrgreen:
vec nan je visilo za poc ca, ali popolne se smirilo
Bepone

PostPostao/la grunf » Pon tra 25, 2022 8:48 pm

Bepone napisao:toliko ni bilo vetra da ni bilo prometa do 4 ure :mrgreen:
vec nan je visilo za poc ca, ali popolne se smirilo

a morati ćeš sa mnom jednom prilikom na more pa da vidiš šta je vitar ,ali ne jugo ,to je kamilica , bura ,bura :lol: :lol:
mislim da san ima oko 20tak kad san ima prvo krštenje na buri , sam u didovom brodu ,bez kabine,samo zimska tenda ,6KS yanmar, inače je pravilo da ostaneš negdi u zavjetrini ,prespavas i vratiš se sutra doma kad malo padne ,ali ne ja san tuka bura direktno provom jedno 2-3 sata , kad san doša ispri kuće za rivu dočekalo me vjeće staraca(i moj) i reklo da nisan normalan , da oni tu nikad ne bi prošli,da san mora okolo,.. mladost ,ludost :lol: :lol:
grunf

PostPostao/la pamook » Pon tra 25, 2022 10:38 pm

...po buri nisam plovio bas, ali se jako dobro sjecam povrat(a)ka s Oruta ili Kaprija dok tuce maestral ili jugo, pa kad se dohvatis vrata izmedju Tijata i Logoruna, a mercury 50 ne moze od struja i valova izvuc vise od 1500 obrtaja, a ono ljulja (Elan GT070), upadnes izmedju dva vala, oba vislja od tebe dok stojis za temunom :D

Inace, za Tijat me vezu brojne uspomene lijepih ljeta, za Prvic isto, ali mi je Tijat zbog podmorja drazi... a i manje je ljudi, pa se zateknes s drugaricom ispod kriza doli pa sunce pa.... i tako, bolje je kad nema ljudi :lol: :lol: :lol: :lol: .... ona vala prije Tijasnice, lov na botnice, konstatno ogledavanje jel ide kakav brodic a da smrdi na Kapetaniju :lol: :lol: :lol: .... Prvic mi je drag, ali mi je podmorje malo neatratktivno, meni se kupanje uglavnom svodilo da bi dupe viri van iz vode, a glava non stop pod vodom... ovlas se sjecam polja lostura (periski) na vrhu prema Punti u vodicama, negdje na 15ak metara dubine, metrašice i veće od toga....

Priznajem, jaaaako dugo mi je trebalo da se naviknem na "novi poredak" - sve je podredjeno novcima, svi su postali eksperti u skijanju, podvodnom ribolovu, plovidbi, poznavanju vjetrova i struja, sve jedan pametniji od drugoga, a svi do jedan ce glisirat duz obale na 50m ili manje, jer, jebiga, treba se kurcit, a tko roni - tko mu kriv... guzva, pod vodom ostali ježi i trava po kamenu, nema nista.... prije bi na Srimi morskih konjica bilo po travi u svakom zaronu, a mislim da zivoga u moru nisam vidio bar 30 godina.... imam negdje fotku (crno bijela, naravno) sa Srime, tocno ona okuka di je salbun, stari parkirao pezejca na metar od mora, nigdje nikoga, par ljudi, picigin... i onda ides po kekse u onu metalnu trafiku 500m dalje prema Vodicama, ali znas da se ne smijes naslonit na onaj metalni pult jer trese struja :lol: :lol: :lol: ....

A tek babina crna riza, napravi za veceru jedan dan, pa onda sto ostane tamanim jos dva dana, nemos se zaustavit....

Uglavnom, muka mi je kad se sjetim, a navikao na novo se nisam... maltene sam najvise uzivao prije godinu dana, negdje 3 mjesec, isli na natjecanje u Solin pa ostali za vikend u Vodicama... nigdje nikoga, mir, nema vreve, nema miomirisa, nema zumbazumba na svakom jebenom kantunu, urlanja u koja doba po povratku u apartmane...

Znamo nekad liti otic na Prvic na kavu i sladoled, pa po povratku prema Vodicama te jeza pocne vatat kad na pol puta vec pocne razina buke rasti do mjere da ti je draze slusat pa-pa-pa-pa-pa od motora, nego ono sto dopire iz urbane sredine...

Zato kad vidim ove fotke, imam dojam da bi dusu proda.... ali samo za ovaj period dok nema nikoga :lol: :lol: :lol:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Bepone » Pon tra 25, 2022 10:40 pm

@ grunf
na moru sam i prevec , a junacenje mi ne treba, s moren nema zajebancije, pogotovo cikloni u tihom oceanu i veli valovi na atlantiku ;)
Bepone

PostPostao/la grunf » Uto tra 26, 2022 9:55 pm

Bepone napisao:@ grunf
na moru sam i prevec , a junacenje mi ne treba, s moren nema zajebancije, pogotovo cikloni u tihom oceanu i veli valovi na atlantiku ;)

baš zato san te i uvatia na zub, inače na prviću nije baš problem jugo tako da mi nije jasno kako si to zapea i koga si zva da te pokupi ,koliko bilo da bilo uvik ga možeš probiti,mi smo ko dica sa kadama od 3 metra i tomosima od 4KS jahali na valovima po fortuni juga ali bura je druga priča , takve stvari nam starci onda ne bi dozvoljavali :D
grunf

PostPostao/la grunf » Uto tra 26, 2022 9:58 pm

pamook napisao:...po buri nisam plovio bas, ali se jako dobro sjecam povrat(a)ka s Oruta ili Kaprija dok tuce maestral ili jugo, pa kad se dohvatis vrata izmedju Tijata i Logoruna, a mercury 50 ne moze od struja i valova izvuc vise od 1500 obrtaja, a ono ljulja (Elan GT070), upadnes izmedju dva vala, oba vislja od tebe dok stojis za temunom :D

Inace, za Tijat me vezu brojne uspomene lijepih ljeta, za Prvic isto, ali mi je Tijat zbog podmorja drazi... a i manje je ljudi, pa se zateknes s drugaricom ispod kriza doli pa sunce pa.... i tako, bolje je kad nema ljudi :lol: :lol: :lol: :lol: .... ona vala prije Tijasnice, lov na botnice, konstatno ogledavanje jel ide kakav brodic a da smrdi na Kapetaniju :lol: :lol: :lol: .... Prvic mi je drag, ali mi je podmorje malo neatratktivno, meni se kupanje uglavnom svodilo da bi dupe viri van iz vode, a glava non stop pod vodom... ovlas se sjecam polja lostura (periski) na vrhu prema Punti u vodicama, negdje na 15ak metara dubine, metrašice i veće od toga....

Priznajem, jaaaako dugo mi je trebalo da se naviknem na "novi poredak" - sve je podredjeno novcima, svi su postali eksperti u skijanju, podvodnom ribolovu, plovidbi, poznavanju vjetrova i struja, sve jedan pametniji od drugoga, a svi do jedan ce glisirat duz obale na 50m ili manje, jer, jebiga, treba se kurcit, a tko roni - tko mu kriv... guzva, pod vodom ostali ježi i trava po kamenu, nema nista.... prije bi na Srimi morskih konjica bilo po travi u svakom zaronu, a mislim da zivoga u moru nisam vidio bar 30 godina.... imam negdje fotku (crno bijela, naravno) sa Srime, tocno ona okuka di je salbun, stari parkirao pezejca na metar od mora, nigdje nikoga, par ljudi, picigin... i onda ides po kekse u onu metalnu trafiku 500m dalje prema Vodicama, ali znas da se ne smijes naslonit na onaj metalni pult jer trese struja :lol: :lol: :lol: ....

A tek babina crna riza, napravi za veceru jedan dan, pa onda sto ostane tamanim jos dva dana, nemos se zaustavit....

Uglavnom, muka mi je kad se sjetim, a navikao na novo se nisam... maltene sam najvise uzivao prije godinu dana, negdje 3 mjesec, isli na natjecanje u Solin pa ostali za vikend u Vodicama... nigdje nikoga, mir, nema vreve, nema miomirisa, nema zumbazumba na svakom jebenom kantunu, urlanja u koja doba po povratku u apartmane...

Znamo nekad liti otic na Prvic na kavu i sladoled, pa po povratku prema Vodicama te jeza pocne vatat kad na pol puta vec pocne razina buke rasti do mjere da ti je draze slusat pa-pa-pa-pa-pa od motora, nego ono sto dopire iz urbane sredine...

Zato kad vidim ove fotke, imam dojam da bi dusu proda.... ali samo za ovaj period dok nema nikoga :lol: :lol: :lol:

drago mi je da sam ti malo vratia uspomene ,lipo je na otoku ,ali je kako i sam kažeš liti gužva tako da je meni ovaj zimski period puno draži ,posebno za ploviti po moru i ići na ribe ;)
grunf

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica