Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la grunf » Pon svi 02, 2022 8:47 pm

cappucino napisao:
grunf napisao:rakovi su možda i OK, ali škrpinica i sipe su trebale ostati u moru, to je šteta tako sitno loviti , a ako je ubijeno puškom ne želim više ni komentirati dalje :(

Škrpina,vjerovao ili ne, bila iza sipe i to one rasturene. Moja kriva procjena u rupi.
A što se tiče veličina sipa... pozivam te u istru da vidiš šta se tu lovi. to su kapitalke!
Pitaj ronioce kako je loviti u istri na 6-7 metara ili dublje :D
Mi sa površine ne vidimo dno nakon tih metara
kompa moj mi imamo baru a ne more. kad mi ronioci kažu kako je u dalmaciji...joooj...

znam ja vrlo dobro da imamo baru, a ne more koje je dobro turistima i onome ko ništa ne zna o moru ali mene srce boli kad vidin te ribice ,jednostavno za mene tu nema opravdanja :( :(

svi moji u obitelji su bili ribari i točno se znalo kad se šta lovi i koliko se može uvatiti i kojim alatima ,nije triba niko kontrolirati ni miriti i bilo je ribe u moru ,a ako te uvatila 'milicija' u krivolovu više nikad ne bi pomislia na njega
a danas kakva država takvo i more , BANANA i to ona gnjila :(

da se Romanu Čikareli digniti iz groba i da M25 opet zaplovi bilo bi dima na sve strane :shock:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la pinco » Pon svi 02, 2022 9:36 pm

grunf napisao:
cappucino napisao:
grunf napisao:rakovi su možda i OK, ali škrpinica i sipe su trebale ostati u moru, to je šteta tako sitno loviti , a ako je ubijeno puškom ne želim više ni komentirati dalje :(

Škrpina,vjerovao ili ne, bila iza sipe i to one rasturene. Moja kriva procjena u rupi.
A što se tiče veličina sipa... pozivam te u istru da vidiš šta se tu lovi. to su kapitalke!
kompa moj mi imamo baru a ne more. kad mi ronioci kažu kako je u dalmaciji...joooj...

znam ja vrlo dobro da imamo baru, a ne more koje je dobro turistima i onome ko ništa ne zna o moru ali mene srce boli kad vidin te ribice ,jednostavno za mene tu nema opravdanja :( :(

svi moji u obitelji su bili ribari i točno se znalo kad se šta lovi i koliko se može uvatiti i kojim alatima ,nije triba niko kontrolirati ni miriti i bilo je ribe u moru ,a ako te uvatila 'milicija' u krivolovu više nikad ne bi pomislia na njega
a danas kakva država takvo i more , BANANA i to ona gnjila :(

Tu si u pravu, kolega mi kaže, on je +60, da mu je njegov did priča, da je miliconer u njegovo vrime, žandar, šta već, neznan koja je država bila. Ima brod na vesla, ali niko mu nebi moga uteć u krivolovu.... Na vesla je vata, državna služba je bila privilegija, i odgovorno se radija posal.
Isto tako i lugar, nisi moga svašta radit, po noći bi vata ove šta su išli u šumu drva pilat.
Sve se izlovilo po moru, nikoga nije zapravo briga.
Betonira se, turizam, turizam, turizam....
pinco

PostPostao/la grunf » Pon svi 02, 2022 9:47 pm

ko ne zna ko je Romano Čikarela i M25

Watch on youtube.com

Watch on youtube.com
grunf

PostPostao/la pinco » Pon svi 02, 2022 10:31 pm

Može bit da su dobili odštetu i mirovinu u ovoj državi, radi montiranoga procesa :D
Prije bi te stariji nogon u guzicu, kad bi vidili da bezveze bacaš kamenje u more.
pinco

PostPostao/la Bepone » Uto svi 03, 2022 3:28 pm

cappucino napisao:

cekaj to poli vas ki gledate na trst, na nasi kraji vamo na kvarner je ok :P
Bepone

PostPostao/la grunf » Uto svi 03, 2022 9:03 pm

Bepone napisao:
cappucino napisao:

cekaj to poli vas ki gledate na trst, na nasi kraji vamo na kvarner je ok :P

tješi se ti bepo tješi , nema u jadranu više ništa , godine krivolova uzimaju danak , ako ovako nastavimo za koju godinu nećemo imati ni baru (u njoj bar ima nešto i živih bića :D)
grunf

PostPostao/la Bepone » Uto svi 03, 2022 10:57 pm

ma dobro za ribe je hi na markatu :lol:
nego on govori za cistocu mora, a poli nas se lepo vidi ova strana je cista a on gleda u trscanski zaljev, i vidi samo crno :mrgreen:
Bepone

PostPostao/la grunf » Sri svi 18, 2022 11:08 pm

evo gdje sam nestao :lol: :lol:
mogu reći da sam se odmoria mada me pogodia dosan najvrući vikend i to još na škveru :lol:
inače brod je napravljen 1967 na korčuli i još se dobro drži s obzirom na godine ;)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
grunf

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri svi 18, 2022 11:54 pm

Bome dobro izgleda taj brodić za svoje godine, ali naravno ako se dobro održava nema razloga zašto bi propadao. :)

Ja ponovo opet malo u građevini. Sa prijateljem sam se dogovorio da riješimo na brzinu još jednu sobu jer za to vrijeme će mi labos biti zapećaćen da ne ulazi prašina,nakon toga ostale sobe u stanu mogu sređivati postepeno jer njih mogu zatvoriti tako da mi labos ostane aktivan. 90% posla je napravljeno kroz dva-tri dana jer četiri ruke rade brzo. :D
Znači kao i zadnji puta, dodano par utičnica kojih u sobi nije bilo, neke stare premještene na novu lokaciju, na vanjski zid stavljena izolacija i na sve zidove mrežica+građevinsko ljepilo. To je sve bilo napravljeno pretprošli vikend i nakon što sam pregletao zidove uhvatila me neka viroza pa sam evo do sada preležao tako da radovi malo kasne... Ništa neuobičajeno za mene.
Još je ostalo da prefarbam zidove ali prije toga trebam ugraditi novu razvodnu kutiju u hodniku odmah do ove sobe jer će iz nje ići kablovi u kuhinju,labos,dnevnu sobu i u treću sobu tako da imam sve to riješeno. Sve u svemu biti će dobra ta razvodna kutija(kaže mi prijatelj bolje da sam stavio ormarić :lol: ), četiri kabela će ulaziti a njih šest izlaziti, i svaki će biti u svojoj cijevi.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la grunf » Čet svi 19, 2022 12:35 am

Khadgar2007 napisao:Bome dobro izgleda taj brodić za svoje godine, ali naravno ako se dobro održava nema razloga zašto bi propadao. :)

nije baš brodić ,7m ,u kabini četvero može spavati , prije je bia tu frižider na 12V , plinski špaher a sad je ribarski i ima samo fish finder (koji ničemu ne služi jer nema ribe ) i radio :lol:

a drveni brod ako ne plovi ma koliko ti njega uređiva i glanca on će propasti ,drvo na moru radi, troši se , prima vlagu,gnjija i triba ga prominiti s vrimenom ,a ako ne plovi rasuši se i više nikad ne zaplovi , evo sad na jesen moran prominiti jedan madir(daske na oplati broda) ali prije toga moran naći dobar komad drva pa ga doma kriviti da dobijen zakrivljene dna ,pa dovedi kalafata ,pa ovo pa ono uglavnom nije jeftino a godišnje je dva puta na škveru pa sad računaj , dobro je još dok mi stari može u brod a posli ili će za potapalu ili u škver u betinu ili sovlje na kompletni remont tj zamjenu kabine i palube koji su bili u bezbojnom laku jer su od mahagonija a on ima vjek trajanja na moru tj počinje crniti i gnjijati nakon 40-50 god

Khadgar2007 napisao:Ja ponovo opet malo u građevini. Sa prijateljem sam se dogovorio da riješimo na brzinu još jednu sobu jer za to vrijeme će mi labos biti zapećaćen da ne ulazi prašina,nakon toga ostale sobe u stanu mogu sređivati postepeno jer njih mogu zatvoriti tako da mi labos ostane aktivan. 90% posla je napravljeno kroz dva-tri dana jer četiri ruke rade brzo. :D
Znači kao i zadnji puta, dodano par utičnica kojih u sobi nije bilo, neke stare premještene na novu lokaciju, na vanjski zid stavljena izolacija i na sve zidove mrežica+građevinsko ljepilo. To je sve bilo napravljeno pretprošli vikend i nakon što sam pregletao zidove uhvatila me neka viroza pa sam evo do sada preležao tako da radovi malo kasne... Ništa neuobičajeno za mene.
Još je ostalo da prefarbam zidove ali prije toga trebam ugraditi novu razvodnu kutiju u hodniku odmah do ove sobe jer će iz nje ići kablovi u kuhinju,labos,dnevnu sobu i u treću sobu tako da imam sve to riješeno. Sve u svemu biti će dobra ta razvodna kutija(kaže mi prijatelj bolje da sam stavio ormarić :lol: ), četiri kabela će ulaziti a njih šest izlaziti, i svaki će biti u svojoj cijevi.

taj meštar šta ti je stavlja klimu moga ju je staviti ciko uz plafon , a majko moja :lol:
i dobro ti prijatelj govori , stavi ormarić ;)
grunf

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica