NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

Re: NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

PostPostao/la tom_hifi » Uto lip 14, 2022 11:50 am

Zmajz napisao:Mislim da je jedan od Monacor drajvera poslužio kao dostojna zamjena za B110, samo moram istražiti koji je to bio... Ali nije hića, može se umjesto njega ubaciti neki od 20cm, B200 ili Visaton BG20 itd, uz naravno novu skretnicu, a i b139 se može samostalno koristiti kao sub..

Znam na što misliš, ali nije ti taj Monacor neka zamjena. Imaš brdo tekstova na internetu o tome. Bolje da složiš ovo drugo što si naveo, neki FR ...
tom_hifi

PostPostao/la davorin » Uto lip 14, 2022 2:31 pm

Zmajz napisao:Mislim da je jedan od Monacor drajvera poslužio kao dostojna zamjena za B110, samo moram istražiti koji je to bio... Ali nije hića, može se umjesto njega ubaciti neki od 20cm, B200 ili Visaton BG20 itd, uz naravno novu skretnicu, a i b139 se može samostalno koristiti kao sub..

TFX0515 od CELESTION-a radi u toj kutiji provjereno dobro uz minimalne adaptacije-dodatke skretnice:
https://celestion.com/product/tfx0515/
Uz mali adapter (4" na 5" ploča za umetanje) radi odlično i ova jeftinija AF4010 od istog proizvođača, ali i malo manja varijanta:
https://celestion.com/product/af4010/
davorin

PostPostao/la beboni » Sub lip 18, 2022 11:01 pm

monacor sph135ad,punih 7 godina me služio u kompresiji od 10lit sa visokim dt254. Odličan,i skoro direktna zamjena za taj kef sa bextrenom....meni je monacor čak na uvo i bolji bio.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Tko rano poludi,život mu prođe u veselju.
beboni

PostPostao/la audio kutak » Sub srp 09, 2022 11:02 pm

jučer nakon smjene..... reciklažni kutak u dvorištu doma gdje radim.... bacim pogled i nešto se zacrnilo... Kad ono gramofon!! :o
i to ne bilo koji... Thorens TD-320, kompletan, poklopac čitav, sva oprema, Elac zvučnica, prašnjav.... :dance:

thorens320_sl1.jpg

thorens320_sl2.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la audio kutak » Sub srp 09, 2022 11:03 pm

Uskoro imam par dana slobodno pa ću ga očistiti i vidjeti kakvo je stanje...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Zmajz » Ned srp 10, 2022 7:29 am

Onovremeni top model (uz TD321 model), jednostavan do bola. Ako je sve ispravno.... a nema se šta pokvariti na njemu samo od sebe, samo brutalna sila može nešto potrgati. Tu kod mene stoji prazan prostor za udomljavanje.....
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la grunf » Ned srp 10, 2022 8:15 pm

audio kutak napisao:jučer nakon smjene..... reciklažni kutak u dvorištu doma gdje radim.... bacim pogled i nešto se zacrnilo... Kad ono gramofon!! :o
i to ne bilo koji... Thorens TD-320, kompletan, poklopac čitav, sva oprema, Elac zvučnica, prašnjav.... :dance:

thorens320_sl1.jpg

thorens320_sl2.jpg

lako je tako :clap:
zašto ja ne ugledan koji put tako nešto, nego samo gluposti :lol:
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la drazenK » Ned srp 10, 2022 10:37 pm

ja sam danas na hreliću naletio na divne ploče u mint stanju, izgledaju kao da nisu nikad bile na vrtilici,
izdanja deutsche grammophon, decca, telefunken. jest da je klasika ali je i nepopulano među hipsterima tako da ih i ne gledaju.
dva su izdanja sa po 5 LP a dva su dupla, a cijena nikakva.
IMG_5838.jpg

IMG_5839.jpg

IMG_5840.jpg

IMG_5841.jpg

IMG_5842.jpg

IMG_5843.jpg

IMG_5844.jpg
drazenK

PostPostao/la davorin » Pon srp 11, 2022 6:27 am

drazenK napisao:ja sam danas na hreliću naletio na divne ploče u mint stanju, izgledaju kao da nisu nikad bile na vrtilici,
izdanja deutsche grammophon, decca, telefunken. jest da je klasika ali je i nepopulano među hipsterima tako da ih i ne gledaju.
dva su izdanja sa po 5 LP a dva su dupla, a cijena nikakva.
...

Uopće nisu upitna kvaliteta glazbenih djela niti njihova izvedba već se radi vjerojatno o tome da nisu snimane sa RIAA pred-ekvilizacijom. Dosta LP-ploča snimanih u Njemačkoj je snimano sa drugačijom karakteristikom od RIAA i to uglavnom po DECCA i TELEFUNKEN karakteristikama. Većina korekcionih pred-pojačala za gramofone je napravljena sa ugrađenom i podešenom RIAA akcentuacijom i nema mogućnost izbora neke druge karakteristike pa tako ljubitelji ploča izbjegavaju one koje nisu snimane standardno.
Neka gotova pred-pojačala imaju tu mogućnost izbora, a takvu mogućnost sam ostavio i na pred-pojačalu koje sam napravio sa ECF80 (E80CF) elektronkom opisanom na forumu.
viewtopic.php?f=6&t=3346&start=30
davorin

PostPostao/la drazenK » Pon srp 11, 2022 8:41 am

bitno je da postoji rješenje :clap:
drazenK

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica