Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la daluka » Sub ruj 17, 2022 5:56 pm

beboni napisao:Ljudi,trebam pomoć.Kako da napravim šablonu za rupu ,kojom ću precrtati rupu na cijev od 20cm.promjer rupe je 16cm.Pravim jim griffinove mltl zvučnike za alpair 10.3

Pomoću programa
daluka

PostPostao/la Bepone » Sri ruj 21, 2022 7:32 pm

evo jedna plocica, dugo nisam radio, osvjetljavanje sunce 40 sekundi, ali zato jetkanje ferikloridom iz cipoteke 4 sata! :naughty:
prvi put i zadnji sa ferikloridom
IMG_20220921_192744__01__01.jpg

iz elektora 82. lab.napajanje, imam vec jednog , sluzi me vec 25 god! vrijeme je za refresh i jos jednog :P
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bepone

PostPostao/la SasaKC83 » Pet lis 07, 2022 6:27 pm

Postao sam SB fanboy..od 20 zv jedinica doma 16 ih je SB :clap:

Dosli u nekoj kompenzaciji 4 x SB20frpc30-8 fullrangeri i dva kom Monacor DT300 sa trubama....

Ćemo radit neke high sensitivity dvosistemce za niskowatne lampe, imam ludu ideju za neki lijepi 2.5 way ... :dance:

Košare su plastične, ali izrada je vrh...jedva čekam da ih ušarafam u neke škatulje. Bez baffle stepa ova 4 su više od 100 dbwm u sobi...ćemo čut kako vrište... :D

Sličke --->>>

pic2.jpg

pic3.jpg

pic4.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
SasaKC83

PostPostao/la dredder » Pet lis 07, 2022 7:51 pm

Neka neka, dobar je SB i još uvijek cjenovno prihvatljiv!
dredder

PostPostao/la davorin » Sub lis 08, 2022 9:31 am

Tražio sam nešto drugo, ali iz "nepreglednih dubina Ali-babine pećine" su izronili germanijski tranzistori 2N3618 -MOTOROLA!
Kupio sam ih jako davno, negdje ~70-ih godina prošlog stoljeća s namjerom da napravim 2 izlazna pojačala bolje kvalitete za univerzalno korištenje.
Na to me potakao izuzetno ugodan i dopadljiv ton jednog MEAZZI razglasa (nikako se ne mogu sjetiti modela!? :lol: ) koji je također u izlazu imao 2 pojačala sa germanijskim tranzistorima. Spomenuto pojačalo je bilo izuzetno dobro napravljeno pa je i slušanje glazbe u kućnim uvjetima bilo konkurentno sa bilo kojim HI-FI uređajem iz onoga doba.
Kupio sam ih u Italiji (Trst, gdje su prvo naručeni, pa onada u drugom dolasku preuzeti!) 50 komada i ne sjećam se cijene, ali pamtim da su bili vrlo skupi, odnosno jedan je koštao negdje u visini cijene jedne EL34 firme MÜLLARD čega se dobro sjećam jer sam i njih naručio i kupio 100 komada (od njih nije preostao niti jedan komad! :lol: ). U međuvremenu sam negdje "potrošio" jedan pa ih je preostalo 49, ali i to je dovoljan broj za bilo kakav projekt sa njima.
Kratki podaci o 2N3618:
Uce~60/75V, Ic~7/15A, P~77W, Hfe~60/150(Ic~0,5A), Hfe~30(Ic~7A), Ucb~100V
davorin

PostPostao/la pamook » Sub lis 08, 2022 10:27 pm

...imam pitanje :D.... pao mi šapa jedan 634, stanje nije loše, sve "male" lampe na broju, mozda bi ga se uhvatio da ga sredim/osposobim da vidim da li radi.... osim puknute špage za skalu i zapečenih potova za boju tona i ono nešto drugo (volume pot se okreće, nije zapekao) čini se da je sve na mjestu.... ono što me zbunjuje - na slikama s neta, a i na stražnjem poklopcu, vide se dva komada AZ1... ovaj što je kod mene, nema ni traga tim dvjema AZ1 (na slikama vidim da bi trebale biti montirane iznad mrežnog trafa na svojoj pločici s dva lončasta podnožja) - nema ni traga rupama za montažu (ili ih ja ne vidim) na limovima koji drže trafo na mjestu.... ali ima ovo "stahl" podnožje vidljivo na slici, pogledao sam od ispod - ožičeno je. E sad, pada na pamet AZ11, ali kako samo jedna? Ako bi bila jedna, možda AZ4, ali ona nije na "stahl" podnožju?

Da li je možda ovo stahl podnožje bilo samo konektor za tu dodatnu pločicu sa 2x AZ1 koja ovdje ne postoji?

Iskusniji, pričajte, molim :D

20221008_125035.jpg

20221008_161728.jpg
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la pamook » Sub lis 08, 2022 10:59 pm

...nasao temu tu na forumu, dakle AZ12 :D

Hvala Tubeman :obscene-drinkingcheers: :obscene-drinkingcheers:

viewtopic.php?f=13&t=1701&hilit=riz+634
pamook

PostPostao/la davorin » Sub lis 08, 2022 10:59 pm

Nazovi sutra prije podne jer imam taj lim sa 2 podnožja za AZ1, a i par AZ1 će se naći. Naravno našle bi se i AZ4 (došla bi samo jedna) i AZ12 koja bi također trebala samo jedna.
AZ11 je jednaka AZ1 (osim podnožja) i trebale bi dvije. U svakom slučaju ćeš birati opciju! :lol:
davorin

PostPostao/la pamook » Sub lis 08, 2022 11:18 pm

:D cut cemo se :)... AZ1 imam nekoliko, naslo bi se i koja AZ11, a za AZ12 nisam siguran, moram pogledat u rinfuzi :think: ... cut cemo se, sutra po danu moram do šupe da vidim što se nudi :D
pamook

PostPostao/la davorin » Sub lis 08, 2022 11:25 pm

U drugoj temi se spominju "kineski kit-ovi", uglavnom u negativnom kontekstu. U većini slučajeva zaslužuju "loš glas", ali tome su krivi i kupci koji teže da prođu što jeftinije i biraju uglavnom po tome kriteriju.
Nisu svi kineski kit-ovi loši, pa čak ima i dobrih od onih jeftinih, ali u pravilu se dobar kvalitet mora platiti više.
Prije nešto više od ~6 godina sam za potrebe ozvučavanja blues-rock festivala u Novalji napravio pojačalo snage ("slave") od 2x1kW koje je služilo za pogon bas zvučnika. Nisam koristio kit-ove već gotove digitalne module iz Kine koji su na samoj pločici imali i ugrađene sve zaštite i odgodu uključenja zvučnika. Napajanje za svaki kanal je odvojeno, napon je 2x90V (bez signala), transformatori su 1,25kW, a filtracija je napravljena na svakom kanalu sa 4x22000uF/125V. Pojačalo radi bez kvarova sve ove godine i to uglavnom po teškim uvjetima, ljeti po velikoj vrućini, ~16-18 sati dnevno te uglavnom na relativno nestabilnim agregatnim naponima.
Strogo gledano ovakav uređaj ne spada pod kategoriju DIY, ali evo nekoliko slika radi ilustracije da se vidi o čemu se radi. Sve je smješteno u jednu kutiju kakva se mogla kupiti u dućanima ISKRA (rack 19" visina 3H). Moduli samih pojačala su bili gotovi, ali ostatak komponenti je tražio prilično truda i spretnosti da se smjesti, a da u budućnosti bude "servisljivo"! :lol:
davorin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica