Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la beboni » Uto lis 18, 2022 10:35 pm

Oho,vidi pamook ima i siemens mkl na dekaplingu
Tko rano poludi,život mu prođe u veselju.
beboni

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto lis 18, 2022 11:00 pm

BatoMM i je lm3886 ali na stereoidima. Kada otvorim temu(ako je već nema) okačiti ću i mjerenja koja sam napravio kod Gaše. A ako će zvučnici završiti kao poklon onda uz to ide jedan Kenwood vintage receivee.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la beboni » Uto lis 18, 2022 11:23 pm

Znam što je bato mm,imam 4 pločice u ladici za budući biamping aktivu.....i zašto bi poklanjao te 1500a,dobre su to zvulje,jedino trebaju dosta prostora oko sebe.
beboni

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri lis 19, 2022 12:23 am

Khadgar2007 napisao:Ne servisiram. Kupio sam ih sebi ili možda na poklon nekome. Ali sigurno ću pogledati skretnicu i vidjeti kakvi su elkosi pa ih možda zamijeniti sa nekim blokićem prihvatljive cijene.

Radi se o hi-fi box 1500a

Uh, još nisam sebe citirao, ali valjda je došao taj dan. :lol:
Khadgar2007

PostPostao/la beboni » Sri lis 19, 2022 1:52 am

Khadgar2007 napisao:
Khadgar2007 napisao:Ne servisiram. Kupio sam ih sebi ili možda na poklon nekome. Ali sigurno ću pogledati skretnicu i vidjeti kakvi su elkosi pa ih možda zamijeniti sa nekim blokićem prihvatljive cijene.

Radi se o hi-fi box 1500a

?
beboni

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri lis 19, 2022 10:22 am

Ajmo onda preformulirati, prvenstveno je za poklon, a ako se ne svidi onda ću dalje razmišljati. Osim toga još uvijek mi stoje Davorinove line aray kutije koje nisam složio.
Khadgar2007

PostPostao/la Bepone » Čet lis 20, 2022 1:21 am

zalemljen Tremolo efekt za gitaru, kao dodatak postojecem pojacalu.. tremolo ili vibrato krivo nazvan u Fenderu nekad je trosio cijelu lampu, negdje polovicu , ca je danas preskupi utrosak ECC83 samo da bi radila aa--uu---aa--uu--aa..

tako da moderna iteracija koristi poprilicno linearni depletion mosfet LND150 koji ima lepe "pentodne" krivulje i more zamijenit ECC83 u ovakim sklopovima, bufferima, fx loopovima..

pcb konstruiran i izradjen, sastavljen, spreman za pustanje bijelog dima!

sklop se sastoji od oscilatora sa LND 150 i source sljedila za pogon optokaplera... koji opet svojim izlazom moze pobudjivat razne dijelove pojacala i modulirat im amplitudu
162.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bepone

PostPostao/la davorin » Čet lis 20, 2022 6:36 am

Bepone napisao:zalemljen Tremolo efekt za gitaru, kao dodatak postojecem pojacalu.. tremolo ili vibrato krivo nazvan u Fenderu nekad je trosio cijelu lampu, negdje polovicu , ca je danas preskupi utrosak ECC83 samo da bi radila aa--uu---aa--uu--aa..

tako da moderna iteracija koristi poprilicno linearni depletion mosfet LND150 koji ima lepe "pentodne" krivulje i more zamijenit ECC83 u ovakim sklopovima, bufferima, fx loopovima..

pcb konstruiran i izradjen, sastavljen, spreman za pustanje bijelog dima!

sklop se sastoji od oscilatora sa LND 150 i source sljedila za pogon optokaplera... koji opet svojim izlazom moze pobudjivat razne dijelove pojacala i modulirat im amplitudu
162.jpg

Zanimljiva i korisna pločica!
Sa ciljem "uštede" sve skupljih dobrih ECC83/12AX7 za takve sklopove koristim povremeno pentode (6AU6/EF94, 6AK5/EF95 ili 6BH6 spojene u triodni spoj, ali rade i kao pentode u nekim varijantama) u spojevima tremolo efekta jer 6AV6/EBC91 kao zamjena za jednu triodu iz ECC83/12AX7 (ima jednake karakteristike) također postaje sve skuplja.
Inače tremolo efekt se često sretao kod starijih pojačala, dok vibrato vrlo rijetko, a oba efekta je imao VOX-AC30 (barem starije verzije).
Za one koji ne znaju razliku: tremolo djeluje tako da mijenja amplitudu signala frekvencijom uglavnom između ~4-12Hz, a vibrato frekvenciju tona u uskom opsegu također jednakim ritmom.
Gdje si nabavio fet i optocoupler?
davorin

PostPostao/la Bepone » Čet lis 20, 2022 8:35 am

je, oscilator sa tranzistorom je velika usteda..lako izvediv i primjenjiv...FET se moze nabaviti svugdje, ima cak i TME, Mouser.. optocoupler VTL5C1 je takodjer bio svugdje Tube town, Banzaii.. u EU ima znaci :dance:
sa LND150 sam delao i Fx loop isto transparentno dela, plocica 2x5cm lako se montira na izl. jack
Bepone

PostPostao/la pamook » Sri lis 26, 2022 10:45 pm

...otjeravši me iz dnevne toplim ljudskim pričama emisije život na vlagi, a zahvaljujući čika kinezima koji su dostavili potrebne konektore, odlučih se na kasnovečernju preradu.... naravno, podcijenivši Grundig izradu, prvo sam išao krunskim smećem od pile (jer mi je jedina imala promjer 50mm a trebam 49mm) ali se pokazala pre plitkom jer materijal nije očekivanih 15-18mm već punih 22mm :lol: .... srećom, u nasljedstvo mi je pala i Iskra krunska stara jedno 40 godina, bliskog promjera, pa se odradilo.... inace bi sutra opet u Pevex po nešto odgovarajuće....

Ugradio, zalemio, bolje (crne) šarafe nisam pronašao u pećini... ako se pokaže da su mi ovi inox pre ružni i da previše strše vizualno kada se gleda prednja strana zvučnika, zamijenit ću ih crnima... do tada, ako ne budu ometali zvučnu sliku, ostaju :D

dvije fotke, za arhivu

20221026_221553.jpg

20221026_222653.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica