Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la pinco » Čet vel 09, 2023 11:17 pm

Na kraju posli tolko godina zvuk oba kanala :lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pinco

PostPostao/la Fantocci » Pet vel 10, 2023 9:26 am

Koji MONSTRUM... Evo ti imena :)
Čestitke.
Fantocci

PostPostao/la dredder » Pet vel 10, 2023 9:37 am

A svaka ti čast.
dredder

PostPostao/la Bepone » Pet vel 10, 2023 10:47 am

Pohvale nasem cnc majstoru sasi! Lepi crni jasen i pjeskarenje :dance:
Bepone

PostPostao/la tubeman » Pet vel 10, 2023 5:23 pm

Heba ga patak Bepone.
Zar ne možeš ništa napisati a da ne bude s nekom dozom nečegaštojeboljedaneimenujem :(

Čovjek je očigledno uložio OGROMNO truda, znanja a valjda i novaca a Ti komentiraš kutiju za koju naglašavaš da je napravio netko drugi.
Kutija u ovoj priči UOPĆE nije bitna mada je potrebna da okruni i zaokruži sve ostalo.
Lijepo je odrađena ali projekt i ne dopušta ništa manje od toga.
Sad još valjda treba naglasiti da je pločice napravio kinez a ostalo nije bitno jer je valjda luk i voda.... boljedanenastavim :) :) :)

U svakom slučaju, velika podrška Pincu koji se ne javlja prečesto, ali kad nešto napravi onda je to dobro mada traži VIŠE SLIKA :)
Projekt sigurno nije ni jeftin ni jednostavan i vidi se da je studiozno zamišljen i odlično odrađen :clap: :clap:
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet vel 10, 2023 5:48 pm

Ha ne znam, ja vidim samo crnu kutiju,a svi znamo što crna kutija znači. :lol:

Slažem sa sljedećom izjavom. VIŠE SLIKA unutrašnjosti, pa nismo audiofilčine koji pate na lijep izgled kutije.Tako da :text-worthless:

Ali dobro Pinco nas vjerojatno samo malo podbada sa ovim previewom.Sigurno možemo uskoro očekivati i najvažnije slike.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la pinco » Pet vel 10, 2023 10:09 pm

Fala ekipa.
Meni je gušt projektirat zadnje vrime, to me zokupi ka križaljka nekoga, napravit projekt do zanje vide. Svaki novi projekt je izazov, i triba dosta vrimena, novaca i živaca za dovršit, tako da to traje dosta... Sa godinama valjda postaneš strpljiv....
Projekt se dosta otega jel je tribalo rješit puno problema, na kraju je ispalo bolje, jel su došle neke nove ideje itd. Na kraju je tribalo osmislit i projektirat kutiju. Da bi sve stalo u neke normalne dimenzije, sa hladilima koje moš kupit na tržištu. I da bude praktično na kraju. Bilo je raznih ideja, na kraju je privagnila ova. Zadnje vrime sve kutije nacrtan do zadnje vide izbušenje, pa mi je na kraju manje posla, a i urednije izgleda.
Projekt nije za početnike, jednostavno je tu puno parametara na koje se mora pazit, iako je na kraju rezultat odličan, šta se tiće stabilnosti, offseta i držanja bijasa.
Prvi put san radija sa zaštiton zvučnika sa sa mosfetima umisto releja, i za sada mi se čini odlično, malo skuplje, al nisan naša neke mane u odnosu na releje. Iako san i sa relejima do sada bija zadovoljan, iako nisan nikad nisan ima havariju, pa da je zaštita morala spašavat zvučnike. Za veće napone napajanja, mosfet mi se čini pouzdanije rješenje.

Najviše san problema ima sa liskun izolatorima, kupija od fischera 200 komada, nek se nađe, za to3p/247. prije mi se to nije događalo, osima na zadnja dva pojačala. Prvo san mislija slučajnost, stegneš, i imaš na ladno otpor od desetak mega ohma. prema hladilu. Prominiš pa taj nije, ili opet, ili je neki drugi i sl. Za izludit, doslovno.
Sitija san se kaptona, šta mi je ilimzn poklonija ima desetak god, stavija njega i sve OK....
Oni debeli sa ebay liskun je definitvno sigurnije rješenje od fischera, očito više nema kvalitete. Možda je jednostavno bolje otić na neke bolje silikonske, fiber ojačane...
pinco

PostPostao/la Fantocci » Sub vel 11, 2023 12:28 pm

Ova sprava bi sigurno zaslužila svoju temu a ne ovdje skoro pa skriveno ili previše samozatajno..

Ako se napravi dobro dokumentirana tema sa puno slika i komentara oko problema i izrade to ti dođe i kao podsetnik, jer kad je pročitaš za nekoliko godina vidiš, koliko detalja bi zaboravio da ih nisi zapisao.
Tako da je to korist i za samog avtora ne samo za ostale, a naravno i za forum u cjelini.
Fantocci

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned vel 12, 2023 2:53 pm

Mislio sam otvoriti temu ali neće biti potrebe.

Dobio ja na popravak jedan CRT digitalac. Ne daje znakove života. Jedan kond oko glavnog integrirca u primaru svičera se lijepo ispušio i povukao za sobom nekoliko dioda,glavni BJT u svičeru,ali na svu sreću nije povukao taj integrirac koji upravlja kompletnim napajanjem jer je to neki custom napravljen od smd dijelova i zaliven u masu koja je tvrda poput kamena. Da je on vrisnuo bilo bi veselja...

Malo traganja za neispravnim dijelovima i sve je uspješno zamijenjeno i svičer je proradio u leru. Naravno i onda počinju zezancije. Kako volim sve testirati preko žarulje od 100W tako i ovo napajanje sam spojio na taj način. Sve fino radi kada je van skopa ali čim se spoji naponi padnu na pola. Naravno mislim krivac je još neki kond kojeg nisam zamijenio ili nešto u skopu ne valja. Pregledam ja još par kondova u primaru i zamijenim ih,pregledam isto tako par kondenzatora u skopu koji su ok,a ono i dalje ništa.Mjerim napon na bulk elektrolitima u primaru a ono nekih 130VDC,pa koji đavo... Nakon nekoliko sati piljenja u prazninu i razmišljanju što ne valja padne mi na pamet logička stvar, da izmjerim AC napon na ulazu u svičer, a ono 90VAC... Aha tu smo dakle, svičer ne može uopće startati. Zovnem ja kolegu Phobona da mi posudi variak(jer ga još uvijek nemam),maknem žarulju iz kruga i polako dižem napon sa variakom i pratim struju.Negdje oko 120VAC(skop može da radi na 115-240VAC jer ima elektroniku koja prepozna koji je ulazni napon) ventilator na skopu se upali i pojavi se slika na ekranu.

1.jpg

Mislio sam nagovoriti vlasnika da preventivno promijenim i ostale elektrolite koji su onako ok, ali nakon 30 godina baš nisu u cvijetu mladosti ali ništa od toga. Jedino ću zamijeniti tantale na matičnoj ploči jer su oni na knap sa naponom(47u/6V a na njima je 5V napajanje) da ne bi koji otišao u kratki spoj pa će tek onda biti veselja.

Kada ga složim malo ću ga koristiti da vidim kako to izgleda rad sa nekim digitalcem jer će skop biti kod mene barem još dva mjeseca.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la phobon » Pon vel 13, 2023 10:55 am

Uh, ovo je prava zvjerka.
Mislim da sam pročitao da ima i spectrum-analizer funkciju.
phobon

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica