Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet ožu 03, 2023 7:24 pm

Jel koji susjed ostao ili su vi pobjegli dok ti ne završiš sa testiranjima? :lol:

Inače kakve su to EL34 unutra jer ja mislim da nema puno novih el34 koje trpe toliki anodni napon.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la davorin » Pet ožu 03, 2023 7:52 pm

Khadgar2007 napisao:Jel koji susjed ostao ili su vi pobjegli dok ti ne završiš sa testiranjima? :lol:

Inače kakve su to EL34 unutra jer ja mislim da nema puno novih el34 koje trpe toliki anodni napon.

Od EL34 nove produkcije to izdržavaju "JJ" i "Svetlana", ali nisam probao baš sve koje su u ponudi jer su takve probe skupe. Isprobao sam one brandirane kao "Mullard" nove proizvodnje, ali sudeći po izgledu izvedbe radi se o ruskim elektronkama koje su proizvede u istoj tvornici kao i one brandirane kao "Svetlana" ("Winged C").
Postoji veći broj njih proizvedenih posebno za HI-FI uređaje za koje navode da su poboljšanih karakteristika, trajne, ojačane, itd., ali one su uglavnom dosta skuplje i nisam ih isprobavao.
Dobro, stabilno i dugotrajno rade na tim naponima i KT77 firme "JJ", ali one imaju drugačiji ton, sličniji elektronkama 6L6GC nego EL34.
Zanimljivo da bilo koji tip NOS modela EL34 i/ili 6CA7 radi bez problema! :lol:
davorin

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet ožu 03, 2023 8:04 pm

Baš pitam jer jedan prijatelj iz škole svira u bendu i pomalo radi na lampašima. Tako da je jednom(ima to već dosta godina) stavio neke EL34 u neko vintage pojačalo sa nekih 500V(a možda malo i više) napona i nakon neke kratke ali glasne svirke u garaži dok je probavao kako pojačalo radi,ono se odjednom počelo stišavati, te "nove" EL34 jednostavno ispustile dušu.
Khadgar2007

PostPostao/la davorin » Pet ožu 03, 2023 8:51 pm

Khadgar2007 napisao:Baš pitam jer jedan prijatelj iz škole svira u bendu i pomalo radi na lampašima. Tako da je jednom(ima to već dosta godina) stavio neke EL34 u neko vintage pojačalo sa nekih 500V(a možda malo i više) napona i nakon neke kratke ali glasne svirke u garaži dok je probavao kako pojačalo radi,ono se odjednom počelo stišavati, te "nove" EL34 jednostavno ispustile dušu.

Većina elektronki koje su brandirane kao "Marshall" ne mogu raditi trajno na naponima iznad ~460-470V, iako se prodaju kao zamjena sa dotrajale elektronke u svim "Marshall" pojačalima.
Prije nekoliko dana je kod mene stiglo pojačalo koje je "Marshall" napravio kao jubilarno za 50 godina postojanja. U njemu je napon napajanja nešto viši od ~480V i sama firma je ugradila EL34 firme "JJ", a ne one brandirane kao "Marshall"!
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la SasaKC83 » Ned ožu 05, 2023 11:15 pm

Napravio si novu policu za hifu da bude u skladu s ostalim namještajem..na kotače, nema više muke kad testiram anakonde... :mrgreen:

Debela je i teška tak da mogu i Passove utrpat dolje i svašta nešta...iza uz rub donje police dobit će strujnu letvu i nekakvu cool metalnu mrežu na zadnju stranu po kojoj mogu routat kabele da si ne smetaju i da je lakše čistit prašinu kad zatreba....

hifi rack.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
SasaKC83

PostPostao/la Edison » Pon ožu 06, 2023 2:28 am

Lijepo! :clap:
Edison

PostPostao/la Master of disaster » Pon ožu 06, 2023 7:51 am

Odlično!
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Pon ožu 06, 2023 10:58 am

Evo da se pohvalim da se nešto radi, ali ne stignem to kontinuirano, a pogotovo detaljno dokumentirati! :lol:
davorin

PostPostao/la Topolino » Pon ožu 06, 2023 5:38 pm

Ljepo izgleda.
Topolino

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri ožu 08, 2023 12:40 pm

Dok ja kopam po jednom Denon pojačalu kondenzatori su fino na jednoj strujnoj terapiji da se malo oporave od silnog nerada. :lol:

test.jpg

Trebali bi da zamjene ove koji su malo zapišali sebe i pločicu napajanja onog Telequipmenta D755 kojeg sam kupio prije neki dan. Kada sredim napajanje vidjeti će se da li će se skop upaliti ili će trebati nastaviti sa dijagnostikom kvara.
Telequipment D755 (1).jpg

Bome se već isplatila ona kašeta puna kondenzatora od našeg hrčka Ilimzna, ovo je već treći puta da sam našao neke koji bi pasali. :)
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica