Fantocci napisao:......
Snaga je mala, ali i izobličenja. Več na osciloskopu se iz FFT analize vidi, da je kod te snage izobličenje največeg harmonika oko 0.016%
..........................
... a ako još smanjim signal i izlaznu snagu, THD može biti još niži. Kod 1W ili manje (što je još uvijek dovoljno za pogon slušalica) THD su 0.0017% mjereno sa Holmimpulse, koji je precizniji od USB osciloskopa zahvaljujuči 16bitnom AD konverteru zvučne kartice (večina osciloskopa nižeg i srednjeg ranga, kao što je moj ima samo 8 bitni AD, što ih prilično ograničava kod FFT):
...........................
Linearnost je dobra, ima pad od-2.5dB na 20Hz ali tamo ionako nema nikakvih zvučnih informacija. Najniži tonovi u stvarnosti počinju na oko 35Hz a tamo je več praktično na 0dB.
Znači, kao pojačalo slušalica biće sasvim OK. I slušno iskustvo mi to potvrđuje. Sada moram jedino nabaviti neki manji toroid za napajanje, jer mi je bez veze za to potrošiti ona dva 24V SMPS-a na desnoj strani, jednostavno prejaki i preveliki su. Hoću to strpati u neku malu kutiju i neće biti potrebe za tako velikim hladnjacima, jer će snaga biti manje od 1W po kanalu.
grunf napisao:...TPA6120 bi puno bolje odradia taj posal uz puno puno manja izobličenja ,a napajanje i dalje može biti +/-24V

grunf napisao:ne znam čemu TDA7294 za pojačalo za slušalice i to još falši, TPA6120 bi puno bolje odradia taj posal uz puno puno manja izobličenja ,a napajanje i dalje može biti +/-24V
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 5 gostiju