Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la cappucino » Pon srp 17, 2023 9:27 am

Neke bijele psine su se pojavile na sjevernom jadranu :D :D :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
cappucino

PostPostao/la Zmajz » Pon srp 17, 2023 9:37 am

Vidim da ženska čeljad bježi od vas... a u moje vrijeme sam ja morao bježati.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la tom_hifi » Pon srp 17, 2023 10:39 am

One su nas slikale. Još su i platile za tu čast :-)
tom_hifi

PostPostao/la micro » Pon srp 17, 2023 3:43 pm

grunf napisao:

https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/vijesti/hrvatska-i-svijet/postira-putnike-i-obalu-isprskala-motornim-uljem-evo-sto-kazu-neki-od-putnika-1306676

https://www.morski.hr/foto-jadrolinijina-postira-putnike-isprskala-motornim-uljem-moraju-kupiti-novu-garderobu-a-isprljao-je-i-obalu/

vidi kakvi su splavi za spašavanje :lol: :lol:

Inače Postira koja je doša u zamjenu Tijatu je u još gorem sttanju i uopće nebi treba ploviti ali Jadrolinija nema novca , nije povukla nikakva sredsta koja je mogla iz EU , direktor je Hercegovac sa članskom iskaznicom i izgleda da je njegova misija da uništi jedinog domaćeg brodara , ali šta je tu čudno ,kod nas se plin kupi za 45 eura a prodaje muhti , samo od tog novca su mogli urediti sve brodove jadrolinije da budu ko novi

To nije ulje vec čađa koja se talozi u ispuhu i koju kondenzovana voda rastopi i onda izlazi van u kapljicama , do kondenzacije dolazi kod zaustavljenog motora ili u nepravilnom rezimu motora ,a vise cadji u ispuhu moze biti zbog loseg goriva , lose konstruisanim izduvom motora , ne mora uopste znaciti da je motor los.

A mislim da je vec i vrijeme da lokalni hercegovci clanovi biblioteke odu da poprave i dalmaciju , istok su popravili :)
micro

PostPostao/la grunf » Pon srp 17, 2023 9:42 pm

micro napisao:
grunf napisao:

https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/vijesti/hrvatska-i-svijet/postira-putnike-i-obalu-isprskala-motornim-uljem-evo-sto-kazu-neki-od-putnika-1306676

https://www.morski.hr/foto-jadrolinijina-postira-putnike-isprskala-motornim-uljem-moraju-kupiti-novu-garderobu-a-isprljao-je-i-obalu/

vidi kakvi su splavi za spašavanje :lol: :lol:

Inače Postira koja je doša u zamjenu Tijatu je u još gorem sttanju i uopće nebi treba ploviti ali Jadrolinija nema novca , nije povukla nikakva sredsta koja je mogla iz EU , direktor je Hercegovac sa članskom iskaznicom i izgleda da je njegova misija da uništi jedinog domaćeg brodara , ali šta je tu čudno ,kod nas se plin kupi za 45 eura a prodaje muhti , samo od tog novca su mogli urediti sve brodove jadrolinije da budu ko novi

To nije ulje vec čađa koja se talozi u ispuhu i koju kondenzovana voda rastopi i onda izlazi van u kapljicama , do kondenzacije dolazi kod zaustavljenog motora ili u nepravilnom rezimu motora ,a vise cadji u ispuhu moze biti zbog loseg goriva , lose konstruisanim izduvom motora , ne mora uopste znaciti da je motor los.

A mislim da je vec i vrijeme da lokalni hercegovci clanovi biblioteke odu da poprave i dalmaciju , istok su popravili :)

da buden iskren nisan pipa prston ali sumnjam da je voda i čađa jer su sa dimera prešli na ivasol za pranje broda ,voda bi u ovom sustavu dimnih plinova odma isparila , ne znam točno kolike su temperature ali na dimnjaku ne bi smilo biti više od 150C ako je rekuperator ispravan , ako je i probijen to more bi odma isparilo jer iz motora ima sigurno 200-300 a možda i više , a kako je riječ o dvotaktnom motoru bez ventila moguće da ulje ulazi u sustav preko svježeg zraka kod ispiranja cilindara i nešto ga završi u dimnim plinovima , ne znamo točno uzrok(nemamo svog covika na brodu) ,ali znamo da su ti motori(B&W ALPHA 49VO) problemtaični zbog djelova , ipak imaju 60 godina i većina je odavno rashodovana a čitav sustav dimnih plinova nije mjenjan tih 60 godina kao ni motori ali nisu rađeni veliki servisi motora zadnjih godina
a šta se tiče stanja motora dovoljno je pogledati stojarnicu koja je sva crna od ulja , vibracije su ogromne ,motori upadaju u rezonancu i teško se može usporediti sa onim videom strojarnice Tijata
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la Topolino » Uto srp 18, 2023 7:57 pm

Pozz
Ima li tko u puli ili blizoj okolici da mi moze posuditi škale (ljestve) za visinu 6m
Topolino

PostPostao/la grunf » Uto srp 18, 2023 9:19 pm

Topolino napisao:Pozz
Ima li tko u puli ili blizoj okolici da mi moze posuditi škale (ljestve) za visinu 6m

di ćeš po ovoj žegi na 6 metara ? biće crkla klima :D
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la Topolino » Uto srp 18, 2023 10:39 pm

Nije klima. Stavio PVC pa treba napraviti dovod zraka da izjednacim tlakove.
Topolino

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri srp 19, 2023 12:26 am

Pih,6 metara...Ja jučer ujutro bio na nekih 15 metara.Na svu sreću nisam visio na skeli ili nekim ljestvama već ravan krov jedne peterokatnice. :mrgreen: Samo da usmjerim neku tv antenu prema Sljemenu i malo bolje pričvrstim stupić na kojemu antena stoji. Kako je pričvršćeno to bolje da ne ulazim, tipa ono drž vodu dok majstori ne odu,ali nema druge. Uglavnom veoma zanimljvo iskustvo, došao kući da ižmičem majicu i da se presvučem,a bio sam gore samo nekih 5 minuta. :lol:

Sve u svemu radnici koji rade energetsku obnovu na toj zgradi njima je baš lijepo... :doh:
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Topolino » Sri srp 19, 2023 6:26 am

A tek u brodogradilištima (bar ona koja jos donekle funkcioniraju). U dvoboku tankera (balastnim tankovima) suncana strana, boja temenja, ti skoro zimski trliš, unutra preko 60°C. Raspalis trojku bekuć (acetilenski plamenik dizna 3 mm) za ispuhivanje zavara i udri miki. Par sati skidanja ustasa i lamela sa spojeva sekcija. U naocalama za autogeno zavarivanje ti plivaju ribice od znoja :lol:
Topolino

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica