micro napisao:grunf napisao:pih , 15 metara i to samo 5 minuta![]()
ja na 25 , dva radna dana, jedan dan varenje Cu cjevovoda fi42mm i novih holendera na usisu i el spajanje, drugi dan vakumiranje i puštanje u rad , s tim da na krov moraš digniti jedno 40-50kg alata i 80kg materijala a trebalo je digniti i kompresore od 180kg x dva i tako skoro svaki drugi treći dan , jučer isto na jedno 15-20 metara na poluotoku u ZD oko 16:00 taman kad je sunce najslabije
ili ovo ,isto ZD,poluotok ,5kat, mislin četri radna dana a najbolje je kad prođe podne
Prije nekoliko dana slusao raspravu , kakav snazan vjetar puse u dalmaciji,a ovdje u slavoniji najjaci sto puse dodje kao povjetarac u dalmaciji.
A kako sam jos pod uticajem audio efekta sinocnjeg vetra a i svetlosnim efektom praznjenja 50-60 munja u minuti , sto stete na kuci iako sam bio jedno 4km od epicentra.
Pa pitanje kako ce taj "ormar" na toj visini da prezivi vjetar.
nece mu biti ništa . zavidan je u betonsku ploču a i preživia je već dvi orkanske bure
zadnjih 30tak godina moja firma je po krovovima uz more instalirala sve i svašta i dosad nismo imali problema da nam bura ili jugo nešto otpušu , normalno ako se kvalitetno napravi , na slici je klima komora na tvornici u drnišu(fale još kanali ) , normalno da je projektant nije stavia na direktan udar bure ali svejedno joj neće biti veselo ovu zimu
neki proizvođači i testiraju svoje proizvod na buri, npr. Weishaupt je testirao svoje solarne panele na buru i posolicu i daje na to jamstvo, ovi paneli na donjoj slici su uz samo more na udaru juga i preživjeli su već jednu zimu
bitno je da se uzme vjetar kao važan čimbenik u proračunu tako da nema problema , najveći udari bure su bili oko 300km/h mislim novigradsko ždrilo , standard je 100-150km/h koja može puhati par dana i sve se tome podredi od gradnje kuća i svega ostalog