Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la pinco » Sri srp 26, 2023 9:59 pm

Khadgar2007 napisao:Hifu. :D

Za bojler će ići 2,5 kvadrata.

4mm2 za pojačalo od 10W :)
Nije ti palo napamet provuč 5*2.5, pa imat dva odvojena kruga kad već trošiš.
pinco

PostPostao/la grunf » Sri srp 26, 2023 10:10 pm

dok Khan muku muči sa kabelom od 4mm2 ja dobio jučer na popravak inverter za fotopanele od 6kW ,DC24V na AC240V

prijašnji 'meštar' je stavia vrhunske gate stopere :lol: :lol: , normalno sve je otišlo u dim tako da se niti ne isplati poporavljati plus šta bi trebalo ispraviti par tvorničkih grešaka kao što je pričvšćivanje mosfeta za hladnjak koje nije niti na nivou auto pojačala :lol: :lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la Bepone » Pet srp 28, 2023 12:46 pm

sinoc lepi kadar na prvicu, postira brod ka dimi ko da je prvi svjetski rat, lepo pijen biricu na molicu i onda razbija sve ova brod, inace od uljanika i vec ima puno leet.
inace obozavan tijat prosli brod koji ima audiofilski bass, cista meditacija sjes i vozikat se s njin i to za nikakve pare.
ova postira ima uzas od zvuka, preglasan, metalan, klopoce u midlu, sjeo sam gore na palubu kamo su klupice iza kamina dobio novu verziju tinitusa u 5 min..
ako nis tijata treba vratit radi zvuka :P
voj postiri treba raspilit ine cijevi gore od kamina i stavit prigusivace ovo je kao da si zavario dupli auspuh na pezejku sa 15 godina samo da grmi :mrgreen:

IMG_20230727_211957.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bepone

PostPostao/la Topolino » Sub srp 29, 2023 8:40 am

Tvoj komentar me sjetio na šinobus linija pula/ljubljana. Popeli se u sinobus u puli, neki bordo crveni, moderniji. Gladam motor merc. V12 twin turbo, malo je skeketav, ali ajde. Krene vlak, a ono urla motor ko da natezes svinju na klanje, turbine zvizde ko mlazni pogon, jedva izdrzao do divace. Vracamo se nazad, sjeli u jedan oldtimer iz pocetka 70'-tih. mesnati sicevi, debeli stolici od laminiranog drva. Sinobus krenuo ja se cudim koj k....? Motor samo duboko mrmljanje, u vlaku tisina, uzivanjcija. Ni ovi svedi nisu losi po pitanju buke u sinobusu.
Topolino

PostPostao/la Bepone » Sub srp 29, 2023 10:22 am

to mi je i najlepce kod starih motora, svi su u bassu, meditacija cista, flof flof flof flof.. mores sjedit gore satima i samo ti je sve lepce i lepce.. i onda je karta 2 eur , to je nis, neki put gren na najdalju rutu samo da sedin gore ..

sad ovo klepetalo ko je stvarno jako smeta, sednes se na provu tamo je ok, grmljavina gre odiza pa je podnosljivo.. inace dole motor u strojarnici je tih to su nesto na kamin krivo montali ili je nesta prigusivac.

jedan put smo bili u marseju 3 meseca sa upaljenim brodom od 250m, jedan generator, ali to se po noci culo 5 km dalje.. dosla je kapetanija, ljudi su se bunili, i morali su na silu nac rjesenje i investirat u prigusivace.. ovaj brod postira nebi moga ni pric nekom ozbiljnom portu, to je samo za ovu nasu anarhiju :lol:
Bepone

PostPostao/la Topolino » Sub srp 29, 2023 8:20 pm

Hala uljanika TDM, testiranje glavnog motora. Van hale auspuh bruji na kilometre, udes unutra, a ono motor prede samo duboki bass :D
Trajekt za mljet, tisina od broda. Na pramcu slusas more kako suska more koje se odbija od pramca. Onaj opskrbni brod od brodosplita koji je dobio terapiju mrsavljenja 2017g. kada je u puli bila jaka bura i pukli vezovi od platforme Apollo, njega si cuo na periferiji grada koliko je bio glasan. Nakraju ispada sto veci motor i sto manji okretaji to je motor tisi.
Topolino

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet kol 03, 2023 4:17 pm

Kao što rekoh danas sam malo u zidariji...
Ostalo mi par komada cigli 50cm duljine koje su taman za ovo što meni treba, ali trebalo je kupiti još 12 komada. Odem ja to trgovine i kažu mi da više nemaju te nego 40cm duljine i nekih 5-6cm više... Čardak ni na nebu ni na zemlji,biti će kemijanja. Za sada nije loše ispalo jedino trebam naći negdje par običnih punih cigli da dignem zid na razinu prozorskog okvira,jer sigurno ne mislim nalijevati toliku količinu betona. Razmišljao sam o stiroporu ili stiroduru ali kako gore ide prozorska klupica nekako bi radije neku čvršću podlogu.

zidanje.jpg
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la SasaKC83 » Čet kol 03, 2023 4:45 pm

treba betonirati, m smo hrvati, mi betoniramo :lol:

izreži te tanke cigle fleksom na visinu koju trebaš...najjeftinija šajba za keramičke pločice i 30 sekundi posla...pis of kejk
SasaKC83

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet kol 03, 2023 6:47 pm

I ponosimo se time,a ne kao oni ameri, dođe vjetar i otpuše im kuću. Što se mene tiče nema kuće bez betona i cigle, a ostali neka se misle. Ostalo mi je još 3 komada ovih dužih cigli(ova koja je na podu) pa će se možda nešto iskemijati. Samo znam da će biti prašine za popizditi ako ću rezati te cigle...

Evo slike iz dnevne sobe. Isti princip kao i u prethodnom postu. Kako je ovdje kod zidanja zida ispod samog prozora(znači original kada je zgrada građena) korištena pljuvačka a ne mort, žbuka i dobar dio morta između cigle sam sastrugao i da sam još strugao izbio bi van. Prijatelj koji mi je onda pomagao baš kaže da srušimo taj zid i nanovo ga sazidamo. :lol: Na kraju sam u onaj prostor između nove cigle i original zida stavio žičanu mrežu i zalio sa betonom da sve to učvrsti.
IMG_1928.JPG

Isto ću napraviti i sada u zadnjoj sobi koju sređujem. Između nove cigle i zida sam nalio mort za zidanje jer toga imam,ne treba nešto puno da poveže jer je ovaj zid ispod prozoda u dobrom stanju pa nisam htio kupovati beton bez veze.
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet kol 03, 2023 10:50 pm

Evo još malo slika. Prošlo je već nekoliko godina a da nisam napravio redovni servis čišćenja, a kako su me i mikroprekidači počeli zezati biti će izgleda i prva zamjena dijelova. Nije loše s obzirom da je miš star oko 15tak godina.

364216905_1251178726279307_7048432491166825345_n.jpg
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica