Atenuacija signala optocouplerom

Re: Atenuacija signala optocouplerom

PostPostao/la gilhooley » Uto pro 15, 2020 12:56 pm

Slušajte... Nemojte mi naručit te stvari, spojit, razočarat se i onda pokazat plačnim očima prema Gillu...

MENI je dobro, odnosno odlično, ali morate znati da je izvor bio CD player Marantz CD-72, a pojačalo ili LM3886 ili Holton moduli HPA-NXV300 R2 Rev 3.0.

Dakle te bubice su bile između ta dva uređaja.

Samo da se zna...

Gill
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la tom_hifi » Uto pro 15, 2020 12:58 pm

Khadgar - 8 kom.
Edison - 8 kom.
Tom - 8 (moooožda 12kom)

Vidit ćemo što će biti, dal će se još netko javiti.

Mene isto zanima, više zbog znatiželje.
tom_hifi

PostPostao/la dadod » Uto pro 15, 2020 1:59 pm

davorin napisao:
Analogno tome bi se zbog uobičajene upotrebe negativne povratne veze i njenim utjecajem na dinamiku zvuka poluvodički uređaji mogli vulgarno nazivati "kompresorima"! :lol:
Da ne spominjem da je svako korištenje velike negativne povratne veze zapravo narušavanje prirodne harmonijske strukture zvuka (negativna povratna veza djeluje samo na parne harmonike, a preostanu samo neparni!).

Ne volim se bas petljati u ovakove rasprave jer sam se vec opekao, ali ovo sto si rekao nije tocno, ni jedno ni drugo. Neki bi mogli to uzeti zdravo za gotovo.
dadod

PostPostao/la davorin » Uto pro 15, 2020 2:24 pm

dadod napisao:
davorin napisao:
Analogno tome bi se zbog uobičajene upotrebe negativne povratne veze i njenim utjecajem na dinamiku zvuka poluvodički uređaji mogli vulgarno nazivati "kompresorima"! :lol:
Da ne spominjem da je svako korištenje velike negativne povratne veze zapravo narušavanje prirodne harmonijske strukture zvuka (negativna povratna veza djeluje samo na parne harmonike, a preostanu samo neparni!).

Ne volim se bas petljati u ovakove rasprave jer sam se vec opekao, ali ovo sto si rekao nije tocno, ni jedno ni drugo. Neki bi mogli to uzeti zdravo za gotovo.

Sve što sam rekao je točno, a da mi se da preko foruma toliko opširno pisati pokazao bih to zainteresiranima i matematički.
Zapravo je svaka negativna povratna veza svojevrsna kompresija signala bez obzira bila ona mala ili velika, što, ako se dobro razmisli, nalaže i logika analizirajući što radi signal koji se pojačan vraća suprotnog polariteta na ulaz.
Djelomično je točno samo to da postoji djelovanje na neparne harmonike, osim na parne, ali je ono relativno jer se mijenja njihov odnos prema parnim harmonicima, kao i intermodulacija kao produkt eventualnih preostalih parnih i neparnih harmonika. Time je naravno promijenjen subjektivni doživljaj reproducirane glazbe, ako do reprodukcije dođe.
Negativna povratna veza može djelovati i na negativne harmonike pomoću sklopova za aktivni dinamički pomak faze u realnom vremenu, ali takvi sklopovi i objašnjenje njihova rada ne spadaju u temu o audio pojačalima.
Cijela ova tema i mini rasprava nije o tome pa svakako neću više o nastavljati diskusiju u tome smjeru.
davorin

PostPostao/la dadod » Uto pro 15, 2020 2:38 pm

davorin napisao:
dadod napisao:
davorin napisao:

Sve što sam rekao je točno, a da mi se da preko foruma toliko opširno pisati pokazao bih to zainteresiranima i matematički.
Zapravo je svaka negativna povratna veza svojevrsna kompresija signala bez obzira bila ona mala ili velika, što, ako se dobro razmisli, nalaže i logika analizirajući što radi signal koji se pojačan vraća suprotnog polariteta na ulaz.
Djelomično je točno samo to da postoji djelovanje na neparne harmonike, osim na parne, ali je ono relativno jer se mijenja njihov odnos prema parnim harmonicima, kao i intermodulacija kao produkt eventualnih preostalih parnih i neparnih harmonika. Time je naravno promijenjen subjektivni doživljaj reproducirane glazbe, ako do reprodukcije dođe.
Negativna povratna veza može djelovati i na negativne harmonike pomoću sklopova za aktivni dinamički pomak faze u realnom vremenu, ali takvi sklopovi i objašnjenje njihova rada ne spadaju u temu o audio pojačalima.
Cijela ova tema i mini rasprava nije o tome pa svakako neću više o nastavljati diskusiju u tome smjeru.

Necu ni ja nastavljati ali to nije tocno i zao mi je sto ce netko prihvatiti tvoje krivo objasnjenje.
dadod

PostPostao/la Schultz » Uto pro 15, 2020 5:00 pm

tom_hifi napisao:Khadgar - 8 kom.
Edison - 8 kom.
Tom - 8 (moooožda 12kom)

Vidit ćemo što će biti, dal će se još netko javiti.

Mene isto zanima, više zbog znatiželje.

Nemojte da to prođe bez mene, bez obzira što ne znam o čemu se radi....

:whistle: :whistle: :whistle:
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la drazenK » Uto pro 15, 2020 5:42 pm

Khadgar - 8 kom.
Edison - 8 kom.
Tom - 8 (moooožda 12kom)
drazenK -4 kom
drazenK

PostPostao/la Edison » Uto pro 15, 2020 6:12 pm

Khadgar - 8 kom.
Edison - 8 kom.
Tom - 8 (moooožda 12 kom.)
drazenK - 4 kom.
Schultz - 8 kom.
Edison

PostPostao/la gilhooley » Uto pro 15, 2020 7:17 pm

Ja sad vec s 32 komada imam 2 projekta, tako da 8 već ošlo...

Sad spojih to u glavni sustav. Razlika MI je očevidna. Ne znam koji vrag radi i zašto, ali efekt obješene vilice je skoro isti kao kad sam čuo pravu i kvaliteno snimljenu magnetofonsku vrpcu

A tko zna možda vam se i svidi pa ovaj GB bude tek početak... :lol:... 8 komada ode učas djeco moja
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la gilhooley » Uto pro 15, 2020 7:23 pm

Zapravo kao da je u reprodukciji neka prostornost koju do sada nisam imao.

Gadno je to
Haba, haba, haba...
gilhooley

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Pomagala