Hvala na komplimentima, ali da dovršim cjelinu jerbo mi je jučer cijeli jedan post sa slikama progutao internet u suradnji sa lošom vezom.
Malo o šminkanju i nekim riješenjima:
Prva ideja je bila da se finišira u kevlaru (nekako mi se dopada taj crno-srebrnkasti efekt karbonskog tkanja u sjajnoj umjetnoj masi) ali zbog svima znane šituacije u dragoj nam domovini, takovo nešto ne dolazi u obzir. Trebalo je smisliti nešto drugo, ima par riješenja, vrlo jednostavnih ali iz gore spomenutih razloga jednako tako odpadaju. Prvo je nalijepiti foliju s kevlar uzorkom, dobro izgleda i ima je u bauhausu, ali su bezobrazno skupi pa sam ih odkantao ekspeks. Druga varijanta je otići kod ekipe koja na automobile i kombije postavlja one folije sa slikarijama no ovdje u Kc neznam tko bi to uradio a i to bi trenutno bilo malo skupo. Ima i treće, najbliže originalnoj zamisli, a to je stakloplastika, stakleno tkanje plus poliuretanska smola i crni lak, i to je to. isto trenutno komplicirano za izvesti.
Ali, treba hodati po placu i imati neku krojačku prošlost pa se dosjetiti jadu. Rješenje je jednostavno: panama tkanina za goblene i vezove. Ima strukturu tkanja sličnu staklenom tkanju i uz pomoć poliuretanskog jednokomponentnog laka za parkete primjeniti istu tehniku kao da se radi sa stakloplastikom. Važno je da lak bude sjajni ili polusjajni, natopi se platno i podloga i pažljivo sve uradi. kad se osuši lak i sve se drži na svojem mjestu prešpricati crnim mat lakom iz spreja (akrilni, Renco). Nek vas ne buni što je lak mat, njega sam imao, a efekt na kraju nije mat već više jedan zagasiti sjaj. Evo primjera, reflektori:
ovo mi se dopalo, važno je samo da se platno dobro natopi poliuretanskim lakom, da ne strše dlačice i da sve bude manje više glatko pod prstima. Poliuretanski lak je isto na akrilnoj bazi (niš me ne pitajte, tako piše na konzervi), otapalo je voda i pribor se lako čisti. odlučio sam nastaviti u istom stilo, ali zajeb. Nisam imao dovoljno laka, tek toliko da zalijepim platno na kućište zvučnika, ali ne i dovoljno da ga natopim i dobijem željeni efekt, pa sam nakon stanovitog svađanja s vlastitim mozgom i spominjanja vlastite familije odlučio eksperimentirati s drugim vrstama laka (sjajni lak iz spreja, crni lak iz spreja). sranje. Sprej kod špicanja uzdiže dlačice tkanja, i nemože natopiti platno dovoljno da se dobije željeni efekt i naknadno natapanje poliuretanom ne pomaže (imao sam taman toliko da isprobam). Bio sam uporan, ali svejedno nije uspjelo. Evo kako izgleda neuspio pokušaj:
kad sam smirio živce, maznuo par kava, posvadio se sa ženom i otišao u šetnju s pesom (najbolji lijek za sve), pala je povjesna odluka: pričekati pemziju (petak) kupiti novi materijal i lak i ponoviti gradivo. jednostavno, kaj ne.
U međuvremenu sam posložio setup i pustio ih da se usviravaju. Sviđa mi se zvuk i vrlo su ugodni za slušanje, ništa ne strši i radijski program je vrlo dobar (zvučno).
P.S. Morao sam dodati još damping materijala, efekt je čujan. Dobro.