Dakle, iskorištena je Deanova kutija od DAH-a. I dapaće, isporućija mi je još dvi kutije u pola manje. Na jednoj je ispravljač, a na drugoj će biti phono+line preamp.
Napravija sam novu gornju ploču od nehrđajućeg čelika. Edison je reka da će biti premekana i da će se uvijati, No nema transformatora na njoj, nema nikakvog opterećenja osim lampi i ne uvija se. Također se ne uvija ni gornja ploča kod ispravljača jer je u pola uža, pa k tomu i čvršća.
Babuške sam udaljija 12 cm od balona do balona. Rupa za hlađenje, koliko ima ima. No, podnožja babuški će biti uzdignuta za cca 6mm od lima na klingeritnim šajbicama. To će pospješiti cirkulaciju zraka oko podnožja, a također osigurati fleksibilniji spoj porculana i metala.
Nemojte mi ni slučajno davati prijedloge u stilu bilo bi bolje...
Usvoija sam sve šta ste sugerirali i ovo je krajnji oblik mog OTL-a!
A kako vidite ima i malo kakacada (kiča). Znam da ovi prstenovi oko lampi ničemu ne služe, nego samo estetski. Još ću viditi hoću li ih uopće ugraditi.
A prvo pitanje je ima li smisla na ulaznim lampama ostaviti one šasije. Ako ima i malo smisla ostavljam ih, a ako ne, i šasije idu ća!
Imam još nekoliko pitanja u samom startu. A da nam se lakše bude snalaziti evo ponovo shema ampa:
Edison mi je na onom forumu postavio pitanje čemu točno služe lampice N1 i N2. Ja sam mu odgovorio, istina, bez nekog posebnog razumijevanja, samo preveo sa engleskog tekst objašnjenja autora ovog ampa. Ako netko podrobno zna ulogu ovih lampica, volija bi da o tome prodiskutiramo.
Evo i njihove slikice:
A za zaštitu zvučnika od istosmjernog napona bi bar za prvu ruku ugradija ovu jeftinu stvarčicu kupljenu na e-bayu:
Možda netko ima pametnije i sigurnije i kvalitetnije rješenje zaštite, ali o tom po tom.