Kao i sva pojačala koja drže do zvučnika koja su na njih prikopčana i koja ih ne žele uništiti ako nešto krene po zlu, tako će i ovo imati nekakav speaker protection. Jednom davnom prigodom sam iskeširao Velleman zaštitu za zvulje. Onomad je to koštalo 240 kn za par.

Propali dabogda. Ajd' da valja. Mislim, pošto je pasivna zaštita, iskapča tek pri DC naponima većim od (pazi sad!) 18V. Jedina iskoristiva stvar na ovoj wannabe zaštiti su releji. Njih ću ukomponirati na daleko boljoj DIY verziji koju nađoh na jednom turskom DIY elektroničkom site-u.
http://320volt.com/gecikmeli-ve-led-ika ... a-devresi/" target="_blank
Džutra džora džidžomandžurluk. Šejtanližđikar suj smegmuluk nadžak trć sinijašik.
Ta, evo i pločica:

U mojoj verziji releji su odvojeni, budući da su jednostruki, a tu činjenicu sam iskoristio ne bi li ih smjestio tik uz konektore, bez da signal nepotrebno putuje po internim žicama.

Faza testiranja:

Zaštita radi već na 0,8V DC, što je preko nekoliko puta bolje od "The Brend" Velleman-ove. Osim DC zaštite, tu je i delay, kojeg sam postavio na nekih 5 sekundi.
Kako ne volim krasti napajanju pojačala struju za okolne komponente, tome će poslužiti mali trafo:

I to je treći trafo koji će biti u kućištu
Do sada su se nakotile 3 ledice koje signaliziraju rad sklopova (jedna bi-color za soft start), odlučih ih učiniti vidljivim na stražnjoj stranici:

Odlučih prednju ne dirati više.

Tu je i priloženi video kako to u praksi funkcionira:
...to be continue...