DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet ruj 06, 2013 9:16 pm

Jedna prigodna za sutrašnje bakanalije kod kolege Maltusa,jedno 1h do Vrtlinske a za nazad ne znam kako ćemo tj. kako ću. :lol:

Watch on youtube.com
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la micro » Sub ruj 07, 2013 12:01 pm

Probao danas da savijem te trafo limove, nisu se bas pokazali nesto dobri, ovi iz manjih trafoa se lako saviju(onaj uzi trafo lim) nisu krti, dok ove velike nije moguce prakticno saviti pod 90 stepeni da imaju ostar brid ,krckaju , nekoliko puta savijete i prekinete ga. To je legirano silicijem i to bogato , za trafoe pretpostavljam dobar materijal ali za mehanicku obradu je jako los.
Onaj iskrivljeni je tu kao uzorak, ovi dugacki sa rupama su u igri, imam i ovih kao krivi ali su neupotrebljivi, jako oksidirali, imao i vecih dimenzija ali vraceni u sekundarne sirovine ,ovi su bili u planu vec 15 godina da pravim aparat za zavarivanje ali to je neisplativo , kupio gotov, ne takvih dimenzija limova :D

Pa ako ste jos zainteresovani da pamook ne nosi to djabe okolo.

Slika

Uploaded with ImageShack.us

Slika

Uploaded with ImageShack.us
micro

PostPostao/la davorin » Sub ruj 07, 2013 12:16 pm

Sve nabrojane karakteristike govore da su limovi odličnog kvaliteta, barem za ono za što su namjenjeni!
U to spada i posao oklapanja od utjecaja elektromagnetnih smetnji, a to što se malo teže savijaju, oblikuju i pucaju na oštim pregibima je zapravo potvrda kvalitete.
Trafo limovi koji se daju lako savijati i ne pucaju lako na pregibima nakon višestrukog "limanja" govore o njihovom siromaštvu silicijem i/ili valjanjem u jako vrućem stanju zbog kojeg kasnije dolazi do dehomogenizacije strukture i dobijanje, za magnetni tok, neorijentiranog lima. Takav lim je u transformatorima uzrok magnetnih izobličenja i relativno velikih gubitaka s grijanjem.
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Sub ruj 07, 2013 12:35 pm

Ja sam i dalje zainteresiran :happy-sunny:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la micro » Sub ruj 07, 2013 12:36 pm

Samo sam htio potvrdu da vam odgovara i tako krt lim za mehanicku obradu.
micro

PostPostao/la davorin » Sub ruj 07, 2013 12:42 pm

Master of disaster napisao:Ja sam i dalje zainteresiran :happy-sunny:

Nisam niti sumnjao!
Limovi su upravo idealni za velike transformatore u onako gigantskom pojačalu s vratima! :clap: :eusa-whistle:
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Sub ruj 07, 2013 1:16 pm

Upravo smo ja i brat uz kavicu razmatrali sutrašnju inventuru svega i popunjavanje novih polica i zaključili da posoji manja mogučnost da 3% do 5% polica ostane neiskorišteno a to je nadopustivo, a da ne spominjem onih nekoliko kvadrata prostorije od polica prema vratima di se također da uskladištiti "razno" u kličini od nekoliko metara kubičnih...

Zaključak je jasan; -još limova, još svega!
:lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la pamook » Sub ruj 07, 2013 1:39 pm

:lol: :lol: obozavam ovaj forum :obscene-drinkingcheers: :romance-grouphug:

prvo cu boljoj polovici pokazati Tubemanov potpis
onda ovaj post od MoD-a :mrgreen:

jos cu bit proglasen sasvim normalnim te prosjecnim :dance: :dance: :lol:

go!go!go! :lol:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Master of disaster » Sub ruj 07, 2013 2:18 pm

Stojim na raspolaganju. Za pisanje gluposti mislim. Ako treba još, samo reci. :lol:
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Sub ruj 07, 2013 2:38 pm

Master of disaster napisao:Stojim na raspolaganju. Za pisanje gluposti mislim. Ako treba još, samo reci. :lol:

Da, nakon što ti se nehotice omaklo priznanje o stvarnim namjerama, pokušavaš to sve bagatelizirati i prikazati u šaljivom tonu! :naughty:
Iako si možda neke poljuljao u mišljenjima, mislim da većinu ne možeš prevariti u stvarne namjene onolikog materijala za šasije i potrebe za enormnim količinama gigantskih trafo-limova! :character-oldtimer:
davorin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica