Trebam 2 glave, jedna je Playback head, a druga je Recording/Playback head konkretno za liniju Kenwood-XD552 no iste se nalaze i na modelima XD-402, XD-452, XD-502, XD-572S, XD-A41 i XD-A51 (tako barem kaže service manual). Također vidim da negdje oznake linija počinju sa RXD-xxx.
U service manualu moje linije te glave nose oznaku:
PH 2E (Playback Head): T31-0078-08
RPEH 22E (Record/Playback/Erase Head): T39-0038-08
(što u suštini i nije toliko bitno jer glave sa mnogih (ali ne i svih) Sonyevih linija imaju nešto drugačiju oznaku, a odgovaraju bez problema. razlika je npr. "vodilica" na samoj glavi, na ovim mojima je metalna, dakle na samoj glavi, a na većini Sonyevih je plastična, ali to mi ne igra nikakvu ulogu dok su sve vodilice čitave)
(slike i jednih i drugih sam priložio, uz opis slika, dolje pri dnu posta)
U čemu je problem? Obje ima za kupiti na AliExpressu kojeg zadnja 2 dana toliko spominjem, ali ima za kupiti ili samo glave bez njihovih plastičnih bracketa/nosača i vodilica ili sa bracketima/nosačima koji nisu ovog tipa. A upravo tip bracketa/nosača je ono što mi najviše treba jer su vodilice kazetofosnke trake, na njima, ispred i iza glava potrgane. Ok, i playback glava mi treba cijela, ali bracketi/nosači prije svega.
Također sam po YouTube-u pratio restauraciju mnogih Sony-evih linija iz tog doba i gotovo sve ove koliko sam uspio vidjeti imaju identične glave i "brackete".
Popis tih Sonyevih linija:
Sony MHC-VX90AV
Sony HCD-VX90AV
Sony LBT-XB800AV
Sony LBT-DR7AV
Sony HCD-DR7AV
Sony HCD-XB800AV
Sony MHC-RX99
Sony FH-B700
Sony FH-B610
Sony MHC-610
Sony MHC-VX77
Sony HCD-GRX7
Sony MHC-W777AV
Sony MHC GRX8 (za ovu nisam baš 100% siguran)
Sony GRX7 (ni za ovu nisam baš 100% siguran jer su u određene GR i GRX serije počeli ugrađivati drugačiji mehanizam pa samim time i glave sa drugačijim nosačima)
JVC MX-J950R (za ovu nisam baš 100% siguran)
JVC MX J9 (za ovu nisam baš 100% siguran)
Jedna bitna razlika u odnosu na veliku većinu glava na većini cassette deck-ova jest ta što se glave koje trebam okreću kontra od kazaljke na satu pri paljenju "reverse playa/recordinga", dok se na većini kazića okreću u smjeru kazaljke na satu. (Gledajući mehanizam sprijeda, naravno, gdje se i stavlja kazeta.
Na AliExpressu, kao što rekoh, ima za naručiti samih glava (bez plastičnog bracketa sa vodilicama ili sa bracketom koji je upravo kontra od onog što ja trebam). Jedino što sam našao, a da mi tehnički full odgovara jest cijeli mehanizam sa glavom i bracketom koji trebam, ali mehanizam (jedan) košta i do 30ak € + poštarina. To mi je svakako neprihvatljiva cijena za 2 komada. Da je u pitanju samo jedan, još bih dobro razmislio - ovako, otpada.
Pa ukoliko netko ima neku od ovih svih gore navedenih i Sonyevih i Kenwoodovih linija u defektnom stanju stvarno molim neka me kontaktira
P.S. Doaganay Elektronik ([url]doganayelektronik.com[/url]) ne šalje van Turske, a ima tih glava po normalnim cijenama. Slike koje prilažem su s te web stranice.
Slike onoga što mi treba: