Friškanje nepoznatog pojačala marke Poler ili Npoler

Friškanje nepoznatog pojačala marke Poler ili Npoler

PostPostao/la homer » Uto ožu 31, 2026 12:50 pm

Malo da vas trolam :)

IMG_7857.jpg

Prije dosta godina, dobio sam od frenda nekakvo pojačalo marke Poler ili Npoler ili NpolerJ??? Googlao sam sve žive kombinacije ali nisam na internetu našao nikakve informacije o tom čudu. Nekakvo pojačalo za gitaru, frend ga je koristio za bas, s ugrađenim flangerom i chorusom i Monacor zvučnikom.

IMG_7854.jpg

IMG_7855.jpg

Pošto je pojačalo dosta dugo stajalo u nekakvom vlažnom podrumu, dosta je propalo. Ovo su uglavnom slike stanja u kakvom sam ga dobio. Nažalost sve sam slikao mobitelom pa slike nisu baš bajne ali to nije ni bitno.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
homer

Re: Friškanje nepoznatog pojačala marke Poler ili Npoler

PostPostao/la homer » Uto ožu 31, 2026 1:02 pm

IMG_7890.jpg

Izvađena elektronika i lagano se bacamo na uređenje kutije.

Kutija je napravljena od nekakve blažujke ili šperploče čiji slojevi su se mjestimično odlijepili. Trebalo je to sve nekako ulijepiti.

IMG_7885.jpg

IMG_7886.jpg

IMG_7888.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
homer

PostPostao/la homer » Uto ožu 31, 2026 1:08 pm

Nakon kitanja i brušenja došao je red i na lakiranje. Oko izbora boje sam se malo konzultirao sa 8 godišnjom kćerkom. Te je nakon farbanja i montaže kutnika kutija zasjala u punom sjaju.
IMG_8649.JPG

Malo sam pošpricao i šarafe koji su skroz bili pohrđali.
IMG_8648.JPG

Nakon sastavljanja, to izgleda ovako.
IMG_8650.JPG
homer

PostPostao/la homer » Uto ožu 31, 2026 1:15 pm

Pošto na stražnjoj ploči postoji ulaz za footswitch, bio je red da se napravi jedan u stilu. Komad, mislim bukovine, izrezan na neku otprilike dimenziju te glodalicom zaobljeni rubovi. Sa donje strane sam onim svrdlom kojim se buše rupe za pante, kad se radi neki namještaj od iverala, isbušio rupu skoro do kraja. Ostavio sam nekih 5mm da imam u što zašarafiti prekidač.
IMG_9037.JPG

IMG_9038.JPG

IMG_9039.JPG

I to je to. Pozdrav svima do neke nove zgode!
homer

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto ožu 31, 2026 1:54 pm

Sviđa mi se.

Za zahrđale šarafe možeš napraviti sljedeće. Prvo u limunsku kiselinu ili ono sredstvo za skidanje hrđe. Kada to odradi posao onda ih lijepo zagriješ sa brenerom i baciš u motorno ulje da uhvate crnu patinu. Osobno nisam probao,ali na hrpu mjesta sam vidio taj trik da se udahne novi "sjaj" starim šarafima.

Boja je odlična! Jel ti kćer na neko čudo naletjela na pink pantera na tv-u,internetu,...? :D Ako nije pravac na youtube i pokazati joj kakvi su se kvalitetni crtići nekada radili. :)

Kakva je elektronika, jel sve šljaka ili je trebalo nekakav popravak?
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Master of disaster » Sri tra 01, 2026 10:01 am

Odlično odrađeno! Kako to zvuči?
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la homer » Sri tra 01, 2026 6:04 pm

Khadgar2007 napisao:Kakva je elektronika, jel sve šljaka ili je trebalo nekakav popravak?

Na pojačalu je sve radilo kako treba, jedino su potovi malo krckali. Sve sam samo ispuhao kompresorom, i u potove špricnuo malo kontakt spreja. Znam da se to tako ne radi i da sam trebao potove otvoriti, počistit kako treba, ali ima ih je previše za moj ukus, pa je ta opcija otpala. S obzirom na moje znanje elektronike, bio sam sretan što mi je uspjelo sve rastaviti, sklopiti nazad i to tako da radi :). Počistio sam izopropanolom sve ulazne jackove i to je to. Na zvučniku je popucao ovjes na jednom malom dijelu, pa je za očekivati da se bude raspao u neko dogledno vrijeme, za sada je OK.

Master of disaster napisao:Odlično odrađeno! Kako to zvuči?

A ne znam, nije to neki ekstra sound ali ima ove efekte pa je fora za igranje u sobi. Meni nije loše.
homer

PostPostao/la Master of disaster » Čet tra 02, 2026 9:04 am

Super onda!
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

Vrati se na: Pojačala