polako, bude.... nakon testiranja....
EDITevo, sklop je gotov..... svi elementi su po datasheetu od NEC-a osim male izmjene, dodan tranzistor za drajvanje releja i
LED-ica za signalizaciju uključenja zaštite (može i bez tog tranzistora) Ja sam koristio male OMRON "kocke šečera", tako ih zovu,
oznaka im je G5LC-1 12V , drže 10A 250VAC
čip upc1237 sam kupio u Tevetronu , radi svoj posao ali mislim da nije original i koliko sam uspio vidjeti, na netu ih ima
svakakvih pa treba biti oprezan
sklop ima odgodu paljenja zvučnika od 3 sekunde što je u praksi sasvim dovoljno (kombinacija R1 i C1 na shemi)
kada nestane struje ili se isključi pojačalo, relej odmah odvaja zvučnik, nema nikakvog "klika"....
što se tiče onoga da mi nije bilo jasno zakaj su u datasheetu releji onak spojeni (vjerovatno krivo) u mirovanju moraju zvučnici
biti odspojeni i spojeni na masu i sam čip nakon odgode spaja zvučnik.
eto, toliko za sada, moram se još malo poigrati sa DC naponima na izlazu pojačala da vidim na koliko okida relej, nemam ispravljač sa
regulacijom napona pa će to malo sačekati...
tom_hifi napisao:Ček, od koga, kaj? Daj budi malo detaljniji. Ovdje pitaš neke detalje, pohvališ se kak ste ti i kolega napravili kit, a onda nešto ne radi, a ne znaš ni sam kaj. Totalno si kontradiktoran ....
tome, čitaj malo jasnije, nigdje nisam napisao da "nešto ne radi", sklop je napravljen po shemi koju sam postao i radi svoj posao