zaštita upc1237 - kineski kit

Re: zaštita upc1237 - kineski kit

PostPostao/la audio kutak » Pet ruj 13, 2013 1:23 pm

mishox napisao:Nekako bi me bilo strah staviti onu za 6$, koja vjerojatno radi, ali opet..... Nema dok rukom nešto ne napraviš.

zašto bi te bilo strah ili zašto nebi valjala ako je proizvođač čipa NEC i njegova shema sklopa??

a što se tiče kineza, oni su poznati po tome da izbacuju dijelove za koje misle da su višak, stave minimum minimuma i tak prodaju
za jeftinoću... ili pola izbace i utrpaju nekaj svojega...

meni je kinez dobar ako je rađeno po "propisu", datasheetu i slično....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la s@ki » Pet ruj 13, 2013 1:30 pm

audio kutak napisao:ja sam zajedno sa slavenom napravio verziju prema datasheetu,............
.............
samo mi nije jedna stvar jasna: u datasheetu su kontakti releja spojeni na zvučnik, znači signal od pojačala ide direkt prek releja
na zvučnik a svi koji su radili sklop su napravili da je zvučnik otspojen??
zna li tko zašto je tomu tako?

Nebi li na ovo pitanje ti trebao nama odgovoriti obzirom da si projektirao sklop ?
kako da mi znamo koja je tebi ideja bila u mislima i zašto si to baš tako napravio ?
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la mishox » Pet ruj 13, 2013 1:34 pm

audio kutak napisao:zašto bi te bilo strah ili zašto nebi valjala ako je proizvođač čipa NEC i njegova shema sklopa??

a što se tiče kineza, oni su poznati po tome da izbacuju dijelove za koje misle da su višak, stave minimum minimuma i tak prodaju
za jeftinoću... ili pola izbace i utrpaju nekaj svojega...

meni je kinez dobar ako je rađeno po "propisu", datasheetu i slično....

6$ je više figurativno. Imao sam Velleman zaštitu koja je koštala 240 kn (2 komada), a bila je blago rečeno neupotrebljiva. Ne'š ti zaštite koja jedva da djeluje pri naponima većim od 18V. A Velleman je kakti neko ime (berem oni misle za sebe).
---------------------
http://www.misho.info
mishox

PostPostao/la audio kutak » Pet ruj 13, 2013 1:42 pm

s@ki napisao:Nebi li na ovo pitanje ti trebao nama odgovoriti obzirom da si projektirao sklop ?
kako da mi znamo koja je tebi ideja bila u mislima i zašto si to baš tako napravio ?

budem, uskoro..... :D
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la s@ki » Pet ruj 13, 2013 6:19 pm

znači... neznaš :D
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la audio kutak » Pet ruj 13, 2013 7:45 pm

s@ki napisao:znači... neznaš :D

da znam ne bih ovdje pitao ;)

ali... budem uskoro saznao.... :whistle:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la tom_hifi » Pet ruj 13, 2013 11:36 pm

Ček, od koga, kaj? Daj budi malo detaljniji. Ovdje pitaš neke detalje, pohvališ se kak ste ti i kolega napravili kit, a onda nešto ne radi, a ne znaš ni sam kaj. Totalno si kontradiktoran ....
tom_hifi

PostPostao/la audio kutak » Sub ruj 14, 2013 12:27 am

polako, bude.... nakon testiranja....

EDIT
evo, sklop je gotov..... svi elementi su po datasheetu od NEC-a osim male izmjene, dodan tranzistor za drajvanje releja i
LED-ica za signalizaciju uključenja zaštite (može i bez tog tranzistora) Ja sam koristio male OMRON "kocke šečera", tako ih zovu,
oznaka im je G5LC-1 12V , drže 10A 250VAC

čip upc1237 sam kupio u Tevetronu , radi svoj posao ali mislim da nije original i koliko sam uspio vidjeti, na netu ih ima
svakakvih pa treba biti oprezan

sklop ima odgodu paljenja zvučnika od 3 sekunde što je u praksi sasvim dovoljno (kombinacija R1 i C1 na shemi)

kada nestane struje ili se isključi pojačalo, relej odmah odvaja zvučnik, nema nikakvog "klika"....

što se tiče onoga da mi nije bilo jasno zakaj su u datasheetu releji onak spojeni (vjerovatno krivo) u mirovanju moraju zvučnici
biti odspojeni i spojeni na masu i sam čip nakon odgode spaja zvučnik.

eto, toliko za sada, moram se još malo poigrati sa DC naponima na izlazu pojačala da vidim na koliko okida relej, nemam ispravljač sa
regulacijom napona pa će to malo sačekati...

tom_hifi napisao:Ček, od koga, kaj? Daj budi malo detaljniji. Ovdje pitaš neke detalje, pohvališ se kak ste ti i kolega napravili kit, a onda nešto ne radi, a ne znaš ni sam kaj. Totalno si kontradiktoran ....

tome, čitaj malo jasnije, nigdje nisam napisao da "nešto ne radi", sklop je napravljen po shemi koju sam postao i radi svoj posao
We Are DIY-erz...
audio kutak

Prethodni

Vrati se na: Tranzistorska tehnika