SABA Ultra HiFi studio 9941

SABA Ultra HiFi studio 9941

PostPostao/la stressman » Ned ruj 15, 2013 6:56 pm

Imam novog pacijenta, Saba Ultra HiFi center 9941. Model 1979. godine i najjači studio kojeg je te godine Saba radila. Bazno stanje je OK, čitav, skoro svi natpisi su tu, međutim funkcionalno će biti posla. Evo kako stvar izgleda:

Slika

Tuner ne lovi (ili trebam bolju antenu od komadića žice), čini mi se da ima nekih 13V DC napona na izlazu, gramofonu ne radi automatika, igla je potrgana, ali kazić radi :roll: I žaruljice svijetle :idea: :mrgreen:
as vintage as it gets

Slika
stressman

Re: SABA Ultra HiFi studio 9941

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned ruj 15, 2013 7:15 pm

Koliko vidim gramofon je Dual, e sada trebalo bi na njemu pisati koji je model. Ako automatika ne radi moje iskustvo i ono ča sam pročitao kaže ako je vrisnuo mali vrag koji se zove "steuerpimpel" bome ćeš pimplati da to popraviš. Prijavi se na forum i ukucaj u tražilicu taj pojam i dobiti ćeš hrpu tema i n isu baš ohrabrujuće.

Evo dvije slike gdje se nalazi i kako treba izgledati na mom 1236A modelu.

On se nalazi "nataknut" na onaj feder u sredini koji se vidi ispod plastične poluge.
pimpel (1).jpg

Ovako bi nekako izgledala improvizacija tog pimpela,da se napraviti od izolacije nekog koaks kabla(rg-213) ili možda neki uži i stavi se na taj šiljak. Moja improvizacija nije uspjela jer nemam dovoljno iskustva niti nekog tko bi se sa time igrao pa sam poslušao savjet Precednika da počupam automatiku i samo osposobim gramofon. Svi dijelovi "viška" su spremljeni i čekaju bolja vremena.
pimpel.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

Re: SABA Ultra HiFi studio 9941

PostPostao/la stressman » Ned ruj 15, 2013 7:20 pm

yup, dakle, par neprospavanih noći za to me čeka... :)

hvala na informaciji Slika

PS. inače, to je 491 pogon, direct drive. Service manual je već isprintan i spreman :mrgreen:
as vintage as it gets

Slika
stressman

Vrati se na: Refresh starih uređaja