Postao/la midruzin » Sri ožu 27, 2013 8:20 am
Evo i mene, penzića, sa već oslabljelim vakumom u glavi, vjerojatno najstarijim i najtežim članom foruma (nije za pohvaliti). Platonski sam se zaljubio u lampe prije desetak godina, pročitavši dosta članaka o njima i nakon toga čuvši jedan mali SE u triodi ECC83-EL84. Za razliku od SE, PP cijevna pojačala koja sam slušao u svojoj mladosti, nisu me se toliko dojmila. Od tada sam si polako počeo sakupljati materijal za izradu cijevnih ampa iz starih radia i TV-a, što se pokazalo jako ispravno, jer si sada u mirovini ne bi puno toga mogao priuštiti. Aktivna ljubav sa lampama (čitaj penzionerski sex), počela je prije tri godine kada sam prestao raditi i napravio si prvi svoj mali SE amp (isto ECC83-EL84 prema provjerenom projektu s poljskog foruma) za PC kao izvor zvuka. Amp je od prve proradio odlično, osvojio me i od tada žarkoj ljubavi nema kraja (neka mi oprosti moja žena, ali ta ljubav će trajati do kraja života). Možda se neće svi složiti sa mnom, ali lampe su jedine od svih tehnikalija, koje imaju dušu i zato osvajaju.