sonny napisao:tubeman napisao:Možda bi bilo dobro napraviti (mada i toga već ima podosta) CD s nekim referentnim stvarima kojima se može procijeniti funkcioniranje samog uređaja.
To barem donekle može zamijeniti nedostatak ozbiljnijih mjernih uređaja.
Npr. ono, lijevi - desni kanal, kiloherc, roza šum, bijeli šum, swing, različiti oblici signala na značajnim frekvencijama, ton jednolike amplitude različitih oblika od 20-20000 i sl.
To može pomoći kod uštimavanja uređaja jer signal generatori nisu prečesta roba, a najveći broj onih koji se pronalaze (pogotovo oni jednostavni s mikrokontrolerima) nemaju minimum preciznosti i kvalitete signala.
Signal iz CDP-a je uglavnom puno bolji od toga.
Problem jednostavnih generatora je i nedostatak mogućnosti generiranja kompleksnih signala. itd.. itd...
A to je li za testiranje bolji Private investigation ili Volim volim žene treba ostaviti svakome ponaosob![]()
Na kraju se najčešće sve svede na ono "gle kak' žajga..."![]()
Nije vjerojatno dopušteno zbog kopirajta, ali imam na raspolaganju onaj test CD što je svojedobno bio distribuiran uz časopis HiFi...
Izripao sam ga i u maksimalnoj mogućoj kvaliteti ( s onim što naravno imam na raspolaganju na PCu jer drugačije ne znam) na PC jer je original od korištenja posvuda u prilično lošem stanju...
Ima u principu skoro sve što je navedeno ako me sjećanje služi plus 7-8 skladbi različitih žanrova...
Nije loš, uistinu...
Također imam i par CDovaca s dB Drag natjecanja gdje su zapisane po 30tak sekundi ( između ostalog ) frekvencije od 20-80Hz....
Taj imam i ja, dobar je to tesni cd.