IMG_0.JPG
Rdi se o OTL cijevnom pojačalu koji u pobudnom stupnju koristi duplu triodu ECC tipa a za samo pojačanje i "bojanje" zaslužne su 5687 lampadine. Kućište je kompletno izrađeno od eloksiranog aluminija, obrađeno pomoću CNC-a te ručno dorađivano. Moram napomenuti da je materijal korišten za izradu kutije iskopan iz "furde" u kutu moje radione.
Za vintage dojam pobrinule su se drvene stranice ručno obrađivane i od pravog su mahagonija. One su također ostaci ostataka projekta prije (koje ću također predstaviti).
Kao što se na slikama može promjetiti prihvat za slušalice je standardni 6,35 mm. Oko potenciometra je pažljivo dizajniran i umetnut obruč od pleksija koji svijetli zagasito plavom bojom kad je uređaj aktivan (svjetlo služi kao indikator rada uređaja). Impedancijski raspon slušalica koje možete "prištekati" na uređaj je .... ma nema brige, samo ušekaj i slušaj!
Najbolji rezultati su se ipak pokazali korištenjem niskoomskih slušalica (32 ohm) drivera veličine >50 mm i snage >100 mW a najbolji mjerni uređaji korišteni prilikom testiranja su mnogobrojni različiti parovi HI-FI entuzijasta.
Pločica je ručno rađena i unutrašnjosti vlada klinički red.
Napajanje je vanjsko i nikako nije cijevno (iskustvo je pokazalo da omjer cijene i kvalitete nikako ne opravdava cijevi u napajanju osim ako...).Ugrađen slow turn on tako da se cijevi polako griju, što ne traje više od desetak sekundi, a najbolji indikator stabilnog napona je konstantno zagasito plavo svjetlo oko kapice pota.
Nakon dovršetka ovog prototipa surfao sam netom i našao sličan projekt u USA sa cijenom od preko 1600 USD.
Previše brate, zar ne.
Ovo pojačalce mi trenutno stoji na poloci dnevne sobe i služi kao ukras i svaki put se dobro nasmijem kad netko od posjetitelja pita čemu to ustvari služi, gdje sam to kupio i koliko platio.
Onda ga samo upalim da svijetli i kažem u šali da je to ustvari malo čudna lampa za posebne trenutke (što u stvari i jest istina).
Pa eto, projekt 1 je pred vama dragi moji suforumaši.
Svaka vaša kritika i pitanja su dobrodošla (primam i loše kritike, naravno).
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.