Sinus i trokut će više-manje biti OK (iako se i to osjeti).
Samo mjerenje frekvencije s DM44 nije baš previše precizno, tako da je i to praktički samo indikator, ali bolje išta nego ništa.
Ne znam jesi li iskompenzirao sondu, jer i to može jako narušiti stvar.
Dolje su slike signala na većem bratu Khadgarovog osciloskopa, isto sa DM44 i signalom iz Protekovog generatora funkcija (ne znam točno koja je oznaka "ide" do 10 MHz).
Sonda je nekakva bezvezna za 100 kuna zapiknuta vrlo labavo i bez mase u izlaz generatora tako da sve pomalo pliva, ali se otprilike vidi ono što treba
Frekvencija je cca 1 MHz (točnije 1.043) :
Ide to još i puno dalje, ali tamo na 7 MHz četvrtka počinje sličiti na Khadgarovu.
Sinus i trokut su i dalje "dobril".
Četvrtka je najbolji "indikator" jer se kod nje lijepo vidi baš sve.

Četvrtka malko pleše, uglavnom zbog nestabilnog kontakta.
Generator funkcija je pet klasa iznad mogućnosti XR-a, a opet nije neki high end, tako da i od njega ne treba očekivati savršenstvo.
I XR bi ono za što je namijenjen (audio signal) isto tako trebao korektno odraditi, barem osnovne funkcije.
Ono za što sigurno neće biti dobar je mjerenje izobličenja jer i sam ih ima između 0.5 - 1 %.
Ovaj moj ima negdje 0.05 pa isto nije baš previše primjenjiv, i zato ga za to mjerenje i ne koristim.
Umjesto njega koristim digitalni generator kojemu je izobličenje negdje na četvrtoj decimali tako da je to i najbolje rješenje.
Kako su svi ti sklopovi ipak visokoosjetljivi na vanjske utjecaje, treba posvetiti puno pažnje oklapanju filtraciji napona i ožičenju.
To će sigurno pomoći što stabilnijem radu, pogotovo ovako jednostavnim uređajima koji i nemaju puno velikih mogućnosti za drastična poboljšanja.
Ali, već će strasti rasti pa će i bolji generator u jednom trenutku pasti
Sada sam se sjetio da negdje imam šemu iskrinog generatora funkcija sa tim XR-om kojeg sam svojedobno koristio, gdje je puno toga bilo napravljeno u cilju poboljšanja performansi.
Kad ju nađem, pošaljem za ideje